Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

Απέβαλαν στον Πύργο την μαθήτρια που ύψωσε τη γροθιά στην παρέλαση

Την ώρα που τα παιδιά και οι μαθητές βιώνουν ίσως περισσότερο από όλους μας την άνευ προηγουμένου επίθεση στην κοινωνία από τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που επιβάλλουν η Τρόικα και η Κυβέρνηση, στο 2ο Λύκειο Πύργου με απόφαση της Διευθύντριας, σύμφωνα με πληροφορίες, αποβλήθηκε η 17χρονη Νάσια Μπέλια, η μαθήτρια που στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τόλμησε να υψώσει την γροθιά της.

 

Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου είχε παρελάσει υψώνοντας το χέρι και κάνοντας το σήμα της νίκης. Τότε είχε δεχθεί παρατηρήσεις. Τώρα αποβλήθηκε…

«Η Λυκειάρχης δεν είναι δικαστής να μοιράζει ποινές. Είναι εκπαιδευτικός, πρέπει να παρέχει γνώσεις και να παιδαγωγεί. Να δημιουργεί αυριανούς ενεργούς ελεύθερους πολίτες που θα υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Τιμωρήθηκα γιατί υπερασπίστηκα τη ζωή και την αξιοπρέπεια» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή της η μαθήτρια δείχνοντας με τα λόγια τηςμοναδική ωριμότητα, αντίληψη και αγωνιστικότητα.

Μια πράξη που έγινε συνειδητά και όχι για τον εντυπωσιασμό της εφηβείας. Στο πλευρότης στάθηκαν και οι συμμαθητές της που προσωρινά έκλεισαν το σχολείο, αλλά υπό τηναπειλή που δέχθηκαν πως θα χάσουν την πενταήμερη… υποχώρησαν!!!

Να σημειώσουμε πως η 17χρονη Νάσια είναι κόρη εκπαιδευτικού στον Πύργο.

πηγή

Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

  1. ΟΛΑ ΚΑΛΑ...
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ...
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ...
    ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή