Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Το κεφάλαιο είναι ενωμένο ενάντια στους λαούς...

ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΣΤΕ; Με το ΔΝΤ ή με την Ευρωπαϊκή Ενωση; Με τους ευρωπαϊστές ή με τους «δραχμικούς»; Με την Μέρκελ ή με τον Ολαντ; Με τον Τ. Νταλάρα ή με τον Β. Σόιμπλε;

Πολλά και σημαντικά που με πλάγιο (ακόμη τουλάχιστον) τρόπο μας πλασάρονται από δεξιά κι αριστερά. Πολλά μπερδέματα - μας λένε - στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο σκηνικό, οπότε πρέπει να πάρουμε θέση.

Μόνο που ξεχνάνε μια μικρή, λεπτομέρεια: Οτι το θέμα δεν είναι το «με ποιους είναι» ο ελληνικός λαός, αλλά... «ποιοι είναι» με τον ελληνικό λαό. Κι από τις εξελίξεις είναι προφανές πως δεν είναι κανείς τους.

Οπως κι αν τα παρουσιάζουν, όπως κι αν τα φέρνουν, ουδεμία σχέση έχουν με τα λαϊκά συμφέροντα. Αντιθέτως έχουν πάμπολλες σχέσεις με... «τα άλλα» συμφέροντα. Αυτά που θέλουν τους λαούς φτωχούς, εξαρτημένους δίχως φωνή σκέψη, συνείδηση και δύναμη.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ 33 δισ. που θα έπαιρνε η «ελληνική οικονομία» έγιναν ξαφνικά 44 δισ. Να υποθέσουμε ότι σύντομα θα γίνουν... 55 δισ. μιας και έχουν την τάση να τα ανεβάζουν κατά 11 δισ.;

Οπως και να έχει, πάντως, η «ελληνική οικονομία» έχει να λαμβάνει. Τραπεζίτες, εφοπλιστές, πολυεθνικές, βιομήχανοι, ιδιώτες μεγαλο- προμηθευτές του Δημοσίου. Ολος ο καλός ο κόσμος προσδοκά ένα κομματάκι από την πίτα.

Γιατί αυτούς - όπως όλοι ξέρουμε - αποκαλούν «ελληνική οικονομία». Οι... υπόλοιποι, δηλαδή αυτοί που δουλεύουν και παράγουν αυτό το περίφημο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, δεν αποτελούν μέρος της οικονομίας.

Αντίθετα είναι ο... μεγάλος εχθρός της. Είναι αυτοί που σπαταλάνε, ξοδεύουν αλόγιστα και συνεχώς εγείρουν παράλογα αιτήματα, για μισθούς, συντάξεις, ασφάλιση, υγεία, παιδεία, κοινωνικές παροχές. Θέλουν όσα σκοτώνουν την... ανταγωνιστικότητα.

 

Ριζοσπάστης

Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

 1. Μ' αυτά που διάβασα εδώ, νοιώθω ενοχές! Φοβερές και τρομερές τύψεις, σου λέω.

  Με κατατρέχουν σε τέτοιο βαθμό οι ερινύες, που δεν θα μπορέσω ν' απολαύσω τον τραχανά που μου πρόσφερε η γειτόνισσα, για δεν είχα τίποτα άλλο να φάω. Πού να τό 'βρω;
  Μεταπτυχιακό στη μακροχρόνια ανεργία πήρα ο άνθρωπος και τώρα ετοιμάζομαι για ντοκτορά.

  Είναι που επιμένω ο άπατρις, να ονειρεύομαι ότι σπαταλάω! Ότι ξοδεύω αλόγιστα! Ότι εγείρω συνεχώς παράλογα αιτήματα για μισθούς, συντάξεις, ασφάλιση, υγεία, παιδεία, κοινωνικές παροχές!
  Σα δεν ντρέπομαι που θέλω να σκοτώσω την... ανταγωνιστικότητα!

  Ονειρεύομαι παϊδάκια! Ονειρεύομαι ότι πάω να δω ένα καλό θέατρο! Ονειρεύομαι ότι δεν είμαι άνεργος! Ονειρεύομαι ότι έχω δικαίωμα στην ασφάλιση, στην υγεία, στις κοινωνικές παροχές, στην κατοικία! Ονειρεύομαι ότι όλα τα παιδιά, ότι οι σημερινές και αυριανές γενιές έχουν δικαίωμα σε μια ζωή με δικαιώματα!

  Ναι, είμαι επικίνδυνος για την ανταγωνιστικότητα που γιγαντώνει τους πλουτοκράτες, τα μονοπώλια, σκορπίζοντας δυστυχία στο λαό μας, στους λαούς!

  Επιθυμώ διακαώς την ανατροπή τής εξουσίας τους και μόνο γι' αυτό ζω,
  έστω και μ' ένα πιάτο τραχανά που με φιλεύει η γειτόνισσα απ' τη δική της φτώχεια!

  Τούτο τ' όνειρο είναι που με κάνει να παλεύω οργανωμένα να βοηθήσω όποιον μπορώ,
  να στραφεί κι αυτός οργανωμένα μέσα απ' το ταξικό λαϊκό κίνημα ενάντια στον καπιταλισμό-ιμπεριαλισμό.

  Γι' αυτό και ΔΙΝΩ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ!

  ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή