Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: O λαός συμφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης

Την υποταγή του λαού στα νέα εξοντωτικά μέτρα απαίτησε χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευαγ. Βενιζέλος μετά την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, εμφανίζοντας σαν μονόδρομο την συνέχιση της πολιτικής φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων για να διασφαλιστεί η κερδοφορία της πλουτοκρατίας και η συνοχή της λυκοσυμμαχίας της ευρωζώνης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόταξε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης στην εφαρμογή  βάρβαρων πολιτικών και κάλεσε τους δανειστές να διασφαλίσουν την καταβολή της δόσης για την ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζιών. «Η Ελλάδα εκπλήρωσε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της με τις αποφάσεις που πήρε (...). Τώρα είναι η ώρα των οριστικών και αξιόπιστων αποφάσεων εκ μέρους των θεσμικών μας εταίρων», ανέφερε ο Ευαγ. Βενιζέλος.

Ο ίδιος, σε μια προσπάθεια να σπείρει αυταπάτες στα λαϊκά στρώματα ισχυρίστηκε ότι είναι«το τελευταίο πακέτο πολύ δύσκολων μέτρων», ενώ επιδιώκοντας να μετριάσει τις λαϊκές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις υποστήριξε: «Οι Έλληνες πάσχουν, αγωνιούν, διαμαρτύρονται, ξέρουν όμως κατά βάθος ότι αυτή είναι η μόνη εφικτή και ασφαλής πορεία».

Ο Ευαγ. Βενιζέλος εμφανίστηκε σίγουρος για τις αποφάσεις του «Γιουρογκρουπ» σε σχέση με την δόση του δανείου και υποστήριξε ότι «η Ελλάδα, ούτε η Ευρωζώνη αντέχουν καθυστερήσεις». Παράλληλα ανέφερε ότι για τη «χώρα θα υπάρξει μια νέα αφετηρία», και εκτίμησε ότι με βάση «τα δεδομένα της διαπραγμάτευσης και τη συγκυρία στην Ευρώπη, είναι βέβαιο ότι θα διαμορφωθεί τις επόμενες μέρες».

πηγή

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου