Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

To ΚΚΕ Πελοποννήσου για τον αποκλεισμό του από το Συνέδριο για την Ενέργεια και το Περιβάλλον

Ο αποκλεισμός του εκπροσώπου του ΚΚΕ από τους ομιλητές του Συνεδρίου που διοργάνωσε το γραφείο της ΕΕ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Τρίπολη στις 1 Νοέμβρη με θέμα  «Ενέργεια και Περιβάλλον- Προοπτικές για την ανάπτυξη» , δεν είναι τυχαίος .
Επιβεβαιώνει πως  τα ευρωπαϊκά μονοπώλια  και οι πολιτικοί τους υπηρέτες στην Περιφέρεια....

  Πελοποννήσου επιλέγουν προνομιακούς συνομιλητές  όπως τους εκπροσώπους της ΝΔ, των Οικολόγων Πράσινων, του ΣΥΡΙΖΑ , του ΛΑΟΣ ,που οι θέσεις των κομμάτων τους εναρμονίζονται με τις στρατηγικές τους επιλογές , στην προκειμένη περίπτωση στον τομέα της ενέργειας,   για ξεπούλημα και παράδοση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και της Πελοποννήσου, της γης, των ορεινών όγκων της, των θαλασσών  και των νησιών της, με στόχο την μεγιστοποίηση των κερδών τους.


Στερούν το δικαίωμα στην πληροφόρηση από το λαό σχετικά με τις θέσεις του ΚΚΕ για την ενέργεια και το περιβάλλον,  επειδή αυτές βρίσκονται στον αντίποδα  της πολιτικής της ΕΕ και των ευρωκομμάτων της, αποκαλύπτουν τις καταστροφικές  συνέπειες που έχει για τους εργαζόμενους στον κλάδο , για τα λαϊκά νοικοκυριά, για το περιβάλλον  η παράδοση του τομέα της ηλεκτροπαραγωγής στα μονοπώλια. 
Οι θέσεις του ΚΚΕ δίνουν την φιλολαϊκή προοπτική , την δυνατότητα να είναι η ενέργεια κοινωνικό αγαθό  και όχι εμπόρευμα με την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, την επιβολή της κοινωνικής ιδιοκτησίας τους για την κατανομή τους με κεντρικό σχεδιασμό, με την δημιουργία Ενιαίου Κρατικού Φορέα Ενέργειας .
Μόνο έτσι μπορεί να διασφαλισθεί φθηνή λαϊκή κατανάλωση,  μόνιμη σταθερή δουλειά με ασφάλεια , αξιοποίηση των εγχώριων πηγών της χώρας , η συστηματική έρευνα για νέες πηγές , η μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της , η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Καμιά «πράσινη πρόταση» δεν μπορεί να μεταμορφώσει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του καπιταλισμού, να τον απαλλάξει  από την άναρχη ανάπτυξη και από τις κρίσεις του που εξαθλιώνουν το λαό και καταστρέφουν το περιβάλλον.
Καλούμε το λαό της Πελοποννήσου να βγάλει τα συμπεράσματα  του , να παλέψει για μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, για  κατάργηση του "πράσινου" τέλους ΑΠΕ , για το δικαίωμα στη δουλειά και την ασφάλεια , για την προστασία των ενεργειακών αποθεμάτων και δυνατοτήτων της χώρας από την ληστρική εκμετάλλευση των μονοπωλίων .
Να δώσει προοπτική στον αγώνα του για ενέργεια κοινωνικό αγαθό με αποδέσμευση από την ΕΕ , μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής.

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου