Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι 5μηνίτες στη Μαγνησία

Κλιμακώνουν από την ερχόμενη Δευτέρα οι εκατοντάδες εργαζόμενοι με πεντάμηνες συμβάσεις στους δήμους της Μαγνησίας, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με το πρόγραμμα ΓΣΕΕ/ ΙΝΕ και με εργοδότη το Εργατικό Κέντρο Βόλου, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που για ορισμένους είναι και μέχρι τρεις μήνες.
Την Παρασκευή πραγματοποίησαν Γενική συνέλευση στο ΕΚΒ, η οποία ενέκρινε την παρακάτω ανακοίνωση : «Πραγματοποιούμε την σημερινή Γενική Συνέλευσή μας, βγαίνοντας από την διήμερη κινητοποίηση στο ΕΚΒ. Αποδείξαμε πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε πίσω, όσο το κυριότερο αίτημά μας, για άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας, δεν έχει λυθεί.

Οι κινητοποιήσεις μας ενόχλησαν και πίεσαν την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, καθώς και τον ίδιο το πρόεδρό του, αφού αντί να δώσει άμεση λύση στα αιτήματά μας, ως εργοδότης μας, κάνει δηλώσεις σε κανάλια και εφημερίδες συκοφαντώντας τον αγώνα μας.
Αυτή είναι η στάση που ακολουθούν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές, που από τη μια κόπτονται δήθεν για τα δικαιώματα των εργαζομένων και από την άλλη είναι σύμφωνοι με τα προγράμματα αυτά της φτώχειας και της ανακύκλωσης της ανεργίας.
Ο κ. Παπαδημόπουλος ενώπιον όλων μας ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα 24/12/12 θα δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία σχετικά με την πληρωμή μας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην κινητοποίησή μας την Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι στο Ε.Κ.Β.
Εφόσον η απάντηση που θα μας δοθεί από τον πρόεδρο του ΕΚΒ δεν μας ικανοποιεί θα πραγματοποιήσουμε Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουμε την συνέχιση των κινητοποιήσεων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  • Να πληρωθούμε άμεσα και να πληρωνόμαστε κάθε μήνα κανονικά.
  • Το 5% που θα πάρει η ΓΣΕΕ και μαζί το ΕΚΒ από το πρόγραμμα για τον καθένα από εμάς να δοθεί σε εμάς!
  • Δωρεάν μεταφορά με δωρεάν κάρτα για τις όποιες συγκοινωνίες πρέπει να πάρουμε προς και από τη δουλειά μας.
  • Κατάργηση των δημοτικών τελών για τους άνεργους, μέσα στους οποίους είμαστε κι εμείς! Πάγωμα των χρεών προς τις τράπεζες και αλλού.
  • Άδεια 2 μέρες το μήνα.
  • Μειωμένο ωράριο για τις γυναίκες με ανήλικα παιδιά με πλήρεις αποδοχές.
  • Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου