Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Κυβερνητική προπαγάνδα περί «ανάπτυξης»


Συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της Τρίτης (20.00), όπου αναμένεται να εξεταστούν οι περαιτέρω δράσεις της κυβέρνησης για την απαρέγκλιτη εφαρμογή της πολιτικής που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα.

Μετά και την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης, η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ επιχειρεί να παραπλανήσει τους εργαζόμενους ότι πλέον «μπαίνει χρήμα στην αγορά και παίρνει μπροστά η μηχανή της οικονομίας, ξεκινούν οι επενδύσεις και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας».


Στην πραγματικότητα επιχειρεί να πείσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να αποδεχθούν αδιαμαρτύρητα τα βάρβαρα μέτρα και να στοιχιστούν με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας για ανάπτυξη και  ανταγωνιστικότητα, που καμία σχέση δεν έχουν με τα λαϊκά συμφέροντα.

Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός θα δεχθεί στο γραφείο του εκπροσώπους 16 μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, παρουσία των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης. Κίνηση που θέλει να υποδηλώσει την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων με στόχο την εισροή κεφαλαίων και την ενίσχυση της ρευστότητας.

Στην πραγματικότητα ωστόσο, οι όποιες επενδύσεις έρθουν, θα γίνουν αποκλειστικά και μόνο σε τομείς που προσφέρουν γρήγορη και εγγυημένη κερδοφορία στους επιχειρηματικούς ομίλους με μία σειρά προνομίων, όπως δωρεάν υποδομές, γη, φοροαπαλλαγές, ενώ για τους εργαζόμενους οι διαβόητες «επενδύσεις» σημαίνουν φθηνά μεροκάματα, χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου