Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Αντ. Σαμαράς: Καμία χαλάρωση στην υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων

«Καμία χαλάρωση» στην προώθηση και υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού, στην κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων.

«Πρέπει να προασπίσουμε το κεκτημένο της ανάκτησης της αξιοπιστίας μας» προέτρεψε τους Γενικούς Γραμματείς ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την παρουσία του στη σύσκεψη, ζητώντας άμεση υλοποίηση των αντιλαϊκών δράσεων και των «προαπαιτούμενων μέτρων», για το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Η σύσκεψη υπό την προεδρία του ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου, εξέτασε τις αντιλαϊκές προτεραιότητες της συγκυβέρνησης, ενόψει και των συνεδριάσεων του Eurogroup και του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, τον Γενάρη.

Στον άμεσο σχεδιασμό της συγκυβέρνησης είναι η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, που εντείνει τη φοροληστεία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, η ρύθμιση για τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και η λεγόμενη ρευστότητα στην αγορά, με εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.

Επίσης στις αντιλαϊκές προτεραιότητες είναι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και ρυθμίσεις εξειδίκευσης των αντιλαϊκών μέτρων, καθώς και η προώθηση του σχεδιασμού των εκτεταμένων ιδιωτικοποιήσεων.

Συνέχεια στο γνωστό εκβιασμό με την εκταμίευση των δόσεων

Με το γνωστό εκβιασμό της εκταμίευσης της επόμενης δόσης (του Γενάρη), στόχος συγκυβέρνησης-τρόικας-κεφαλαίου, είναι, μέχρι τα μέσα Γενάρη, να «κλείσουν» οι άμεσες αντιλαϊκές εκκρεμότητες.

Από τη δόση των 9,2 δισ. ευρώ, τα 7,2 δισ. προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και τα 2 δισ. ευρώ για ανάγκες του προϋπολογισμού.

Ο επόμενος εκβιασμός, για τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ του Φλεβάρη, θα περιλαμβάνει ως «προαπαιτούμενο» τη θέσπιση πλαφόν στις δαπάνες κάθε κυβερνητικού τομέα, ενώ για τα 2,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου, την ολοκλήρωση του σχεδιασμού για τη μείωση του προσωπικού από κάθε υπουργείο, με τριμηνιαίους στόχους υποχρεωτικών εξόδων δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του 2014.

Τα αντιλαϊκά μέτρα θα αναπροσαρμόζονται και θα συνοδευτούν από πρόσθετα τους επόμενους μήνες, ενώ θα τρέχουν, από 1η Γενάρη, οι νέες μειώσεις συντάξεων, μισθών, επιδομάτων και ακολουθούν οι αντεργατικές παρεμβάσεις για τον κατώτερο μισθό, καθώς και τα νέα φορολογικά και αντιασφαλιστικά μέτρα.

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου