Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Αντ. Σαμαράς: Υποσχέσεις απρόσκοπτης κερδοφορίας σε συνάντηση με πολυεθνικές


Με τους εκπροσώπους 16πολυεθνικών εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς. Στόχος της συνάντησης ήταν η πρόσκληση προς τις εταιρείες να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα, με υποσχέσεις για απρόσκοπτη κερδοφορία.
Ο πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τις «διαρθρωτικές αλλαγές» με έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας και υπογράμμισε ότι υπάρχει βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, η οποία φαίνεται σε όλα τα δημοσιονομικά μεγέθη.
Ο Αντ. Σαμαράς ανέφερε επίσης ότι η «ιστορία» εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει τελειώσει, και η συγκυβέρνηση ξεκίνησε τη «μάχη» για τη ρευστότητα. Διαφήμισε τις φιλοεπιχειρηματικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες, όπως το νέο επενδυτικό νομοσχέδιο και τις ρυθμίσεις για τη «λειτουργία της αγοράς», ενώ δεσμεύτηκε ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα προχωρήσουν.

Ζήτησε ακόμα από τις πολυεθνικές να επεκτείνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα και στη μεταφορική και στην παραγωγική τους δραστηριότητα. Συνάντηση των δύο πλευρών αναμένεται να ξαναγίνει σε ένα μήνα.
Ουσιαστικά η συγκυβέρνηση προβάλλει τα νέα αντεργατικά μέτρα, τις μειώσεις μισθών και εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, τα φορολογικά και επενδυτικά κίνητρα, συνολικά τα φιλοεπιχειρηματικά μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, ως «δέλεαρ» στις πολυεθνικές εταιρείες.
Παράλληλα, εντείνει την καλλιέργεια αυταπατών στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, ότι θα υπάρξει διάχυση οφελών και νέες θέσεις εργασίας από τις πιθανές επενδύσεις και την όποια ανάπτυξη, η οποία όμως θα βασίζεται σε μισθούς πείνας και στα ερείπια των δικαιωμάτων, ενώ θα συνοδεύεται και από υψηλή ανεργία.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι κ.κ. Στουρνάρας, Χατζηδάκης και Μυταράκης, εξειδικεύοντας τα μέτρα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας.
Γ. Στουρνάρας: «Χρέος στις επόμενες γενιές» τα μέτρα που καταδικάζουν στη φτώχεια το λαό
Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, μιλώντας στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υγείας, προανήγγειλε την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής και την εμφάνισε ως μονόδρομο και χρέος προς τις επόμενες γενιές. Όπως ανέφερε, ο δρόμος παραμένει ακόμη μακρύς και ανηφορικός, τα μέτρα είναι οδυνηρά και επώδυνα, αλλά οφείλει να τα επωμιστεί η δική μας γενιά για να σώσει τις επόμενες.
Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι τα μέτρα καταδικάζουν στη φτώχεια και τη δουλειά χωρίς δικαιώματα τη σημερινή, τις επόμενες και τις παλαιότερες γενιές.
Ο Γ. Στουρνάρας έκανε, επίσης, λόγο για τέλος στα σενάρια περί ελληνικής χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ, με την εκταμίευση της δόσης, αποκρύπτοντας ότι η ελεγχόμενη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας, σημαίνει την ανεξέλεγκτη πτώχευση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Να σημειωθεί ότι την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των πολιτικών αρχηγών των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου