Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Κυβερνητική σύσκεψη για τις άμεσες αντιλαϊκές προτεραιότητες


Τις άμεσες αντιλαϊκές δράσεις και τα «προαπαιτούμενα μέτρα», που θέλει να υλοποιήσει η συγκυβέρνηση μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013, θα εξετάσει κυβερνητική σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αναμένεται να συμμετάσχουν υπουργοί και γενικοί γραμματείς υπουργείων, που σχετίζονται άμεσα με τις αντιλαϊκές προτεραιότητες, ενόψει και των συνεδριάσεων του Eurogroup και του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, το Γενάρη.

Στον άμεσο σχεδιασμό της συγκυβέρνησης είναι η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, που εντείνει τη φοροληστεία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, η ρύθμιση για τις νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και η λεγόμενη ρευστότητα στην αγορά, με εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου. Στις αντιλαϊκές προτεραιότητες της συγκυβέρνησης μπαίνει και η προώθηση του σχεδιασμού των εκτεταμμένων ιδιωτικοποιήσεων.
Συνέχεια στο γνωστό εκβιασμό με την εκταμίευση των δόσεων
Με το γνωστό εκβιασμό της εκταμίευσης της επόμενης δόσης (του Γενάρη), στόχος συγκυβέρνησης-τρόικας-κεφαλαίου, είναι, μέχρι τα μέσα Γενάρη, να «κλείσουν» οι άμεσες αντιλαϊκές εκκρεμότητες.
Από τη δόση των 9,2 δισ. ευρώ, τα 7,2 δισ. προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και τα 2 δισ. ευρώ για ανάγκες του προϋπολογισμού.
Ο επόμενος εκβιασμός, για τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ του Φλεβάρη, θα περιλαμβάνει ως «προαπαιτούμενο» τη θέσπιση πλαφόν στις δαπάνες κάθε κυβερνητικού τομέα, ενώ για τα 2,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου, την ολοκλήρωση του σχεδιασμού για τη μείωση του προσωπικού από κάθε υπουργείο, με τριμηνιαίους στόχους υποχρεωτικών εξόδων δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του 2014.
Τα αντιλαϊκά μέτρα θα αναπροσαρμόζονται και θα συνοδευτούν από πρόσθετα τους επόμενους μήνες, ενώ θα τρέχουν, από 1η Γενάρη, οι νέες μειώσεις συντάξεων, μισθών, επιδομάτων και ακολουθούν οι αντεργατικές παρεμβάσεις για τον κατώτερο μισθό, καθώς και τα νέα φορολογικά και αντιασφαλιστικά μέτρα.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου