Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012

Αρνητικές οι συνέπειες από την ιδιωτικοποίηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης


Στην τελική ευθεία γα την εκχώρηση σε ιδιώτες της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) προχωρά η υπό καθεστώς «ειδικής εκκαθάρισης» Αγροτική Τράπεζα (ΑΤΕ).
«Προσφορές» υποβλήθηκαν από 5 υποψήφιους «επενδυτές» οι οποίες θα «αξιολογηθούν» στο προσεχές διάστημα, σύμφωνα με ανακοίνωση.
Πρόκειται για τη συνέχιση της εκχώρησης όλων των επιχειρήσεων του αγροτοβιομηχανικού κλάδου που έχουν περάσει στην «υπό εκκαθάριση» ΑΤΕ και είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την αγροτική παραγωγή.

Η ιδιωτικοποίηση της ΕΒΖ στην πραγματικότητα σημαίνει κλείσιμο των τριών εναπομεινάντων εργοστασίων, ανεργία για τους εργαζόμενους, καθώς και για τους επαγγελματίες που εξαρτούν την επιβίωσή τους από αυτόν τον τομέα, ενώ οι αγρότες -όσοι έχουν απομείνει- θα εξαναγκαστούν να σταματήσουν την τευτλοκαλλιέργεια.
Σημαίνει επίσης, ότι μαζί με τα οικόπεδα, τα εργοστάσια και τις υποδομές, θα χαθεί και η εναπομείνασα ποσόστωση ζάχαρης, που είναι πλέον 158.000 τόνοι, από 318.000 τόνους το 2006, και η χώρα δε θα δικαιούται στο εξής να παράγει ζάχαρη... Θα χαθούν επίσης και οι ενισχύσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης που προορίζονται για τους τευτλοπαραγωγούς.
Εκτός της Ελληνικής Βιομηχανίας ζάχαρης στο σφυρί σύντομα θα βγουν και οι υπόλοιπες συνεταιριστικές βιομηχανίες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων που υπάγονται στην Αγροτική τράπεζα, όπως η ΔΩΔΩΝΗ και η ΕΛΒΙΖ με ανάλογες αρνητικές επιπτώσεις στην αγροτική οικονομία της χώρας, προς όφελος των ιδιωτών.
Η πώληση των συνεταιριστικών βιομηχανιών είναι η χαριστική βολή σε μία σειρά παρεμβάσεων που τσάκισαν τον αγροτικό τομέα στη χώρα, όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπως η ΚΑΠ, το υψηλό κόστος παραγωγής οι εξευτελιστικές τιμές στα αγροτικά προϊόντα.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου