Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

Ο κόσμος καίει ό,τι βρίσκει για να ζεσταθεί

Σε προειδοποιήσεις για τις επικίνδυνες συνέπειες, στην υγεία και στο περιβάλλον, από την εκτεταμένη χρήση τζακιών και ξυλόσομπων, καθώς και από την καύση ακατάλληλων υλικών και προϊόντων ξυλείας, προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος-Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Οι προειδοποιήσεις του ΥΠΕΚΑ και η διαπίστωσή του ότι η κατάσταση «οφείλεται κατ’ εξοχήν στη ριζική αλλαγή του μέχρι τώρα προτύπου θέρμανσης με πετρέλαιο, εξαιτίας της αύξησης των τιμών», επιβεβαιώνουν μία ακόμα πτυχή της αντιλαϊκής πολιτικής. Η αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος και η εκτόξευση, μεταξύ άλλων, και της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης έχουν ως αποτέλεσμα ο κόσμος να καίει ό,τι βρίσκει για να ζεσταθεί. Για να μην παγώσει, δηλαδή, κινδυνεύει να δηλητηριαστεί.

Για την αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση το υπουργείο αναφέρει ότι κατέγραψε «κυρίως στην Αθήνα και σε δύο χρονικές περιόδους ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων, ενώ οι τιμές των αερίων ρύπων διατηρήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα. Ταυτόχρονα, παρατηρήθηκε έντονη οσμή στον περιβάλλοντα αέρα και σημαντική μείωση της ορατότητας. Τα χρονικά αυτά διαστήματα ήταν από 14 έως 16 Δεκεμβρίου 2012 και το τριήμερο από 25 έως και 27 Δεκεμβρίου 2012, ενώ ενδιάμεσα οι συγκεντρώσεις κυμάνθηκαν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα».
Για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων κάνει συστάσεις για τον περιορισμό καύσης βιομάζας (χρήση τζακιών και ξυλόσομπες), εφόσον δεν υφίσταται άμεση ανάγκη!!!
Επίσης καλεί τους πολίτες να «επιδείξουν την απαιτούμενη προσοχή» στη χρήση και καύση ακατάλληλων υλικών, επισημαίνοντας ότι «η ενδεχόμενη καύση συνθετικών προϊόντων ξυλείας (όπως μελαμίνες, νοβοπάν, κόντρα πλακέ), ξύλων βαμμένων ή εμποτισμένων με χημικές ουσίες, καθώς και πλαστικών ή ελαστικών υλικών, επιβαρύνει τόσο την υγεία του χρήστη των εστιών καύσης από ρύπανση του εσωτερικού περιβάλλοντος, όσο και το εξωτερικό περιβάλλον».
Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει τις αμέσως επόμενες ημέρες ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ, με τη συμμετοχή της υφυπουργού Υγείας, Φωτεινής Σκοπούλη, καθώς και εμπλεκόμενων φορέων και αρμοδίων επιστημόνων για να εξεταστεί σε όλες τις σύνθετες πτυχές του το πρόβλημα.
Πηγή: 902.gr


Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΦΑΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ; ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΟΜΑΔΙΚΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή