Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

Αλ. Τσίπρας: Υπόσχεται μεγάλη ...αλλαγή διαχείρισης


Τη φιλοδοξία του ΣΥΡΙΖΑ να παίξει το ρόλο του ικανότερου διαχειριστή, στο πλαίσιο της αστικής εξουσίας και της ΕΕ, εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του στον «Τύπο της Κυριακής».
Όπως αναφέρει, το 2013 «ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να είναι στην πρώτη γραμμή για τη μεγάλη ανατροπή... Να φέρει την πολιτική αλλαγή που όλοι προσδοκούν ώστε η χώρα να προχωρήσει με αξιοπρέπεια και περηφάνια στην ανάπτυξη, προς όφελος της κοινωνίας», η ανάπτυξη αυτή βέβαια θα είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη, με βασική επιδίωξη το κέρδος των μονοπωλίων και προϋπόθεση την όσο το δυνατό φτηνότερη εργατική δύναμη, το χτύπημα των δικαιωμάτων και του βιοτικού επιπέδου του λαού. Όσο για την «ανατροπή», καμία σχέση δεν έχει με την αμφισβήτηση της εξουσίας του κεφαλαίου, την οποία αποδέχεται, θεωρεί δεδομένη και δηλώνει έτοιμος να υπηρετήσει από τον κυβερνητικό θώκο και σύμφωνα με τις αρχές της ΕΕ.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προβαίνει σε μία σειρά διαπιστώσεις για τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής και παράλληλα επιχειρεί να καλλιεργήσει αυταπάτες για το ρόλο της Βουλής και το χαρακτήρα της κρίσης, αναφέροντας ότι πρέπει «να σταματήσει να είναι διακοσμητική και απλώς να επικυρώνει ό,τι λέει η Τρόικα ή να κυρώνει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ...να σταματήσει η χώρα να είναι αποικία χρέους, υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο».
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου