Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Τα φετινά Χριστούγεννα να γίνουν περίοδος χαράς κι ελπίδας για το λαό


Προχθές ρώτησε μια μαμά το 3χρονο παιδάκι της, τι θέλει να του φέρει φέτος ο Άι Βασίλης. Απάντησε αυτό: «Θέλω να φέρει στον μπαμπά μια δουλειά για να σταματήσει να είναι λυπημένος και να μη δουλεύεις εσύ όλη μέρα για να μπορείς να παίζεις λίγο μαζί μου».
Πολλά θα είναι φέτος τα παιδάκια που δε θα ευχηθούν να τους φέρει ο Άι Βασίλης κούκλες, αυτοκινητάκια, ποδήλατα και παιχνίδια. Πολλά θα είναι φέτος τα παιδάκια που δε θα κάνουν Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο σπίτι. Πολλά θα είναι φέτος τα παιδάκια που θα απορήσουν γιατί η μαμά κι ο μπαμπάς είναι στενοχωρημένοι, ενώ τα Χριστούγεννα υποτίθεται ότι είναι χαρούμενη γιορτή.
Πολλά θα είναι τα παιδάκια που θα περνάνε από τις στολισμένες πλατείες και θα εντυπωσιάζονται από τα χιλιάδες και χιλιάδες λαμπάκια που αναβοσβήνουν, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που είναι στολισμένα, τα καρουζέλ και τα τραγούδια που ακούγονται, ενώ στο σπίτι τους είναι κομμένο το ρεύμα.

Έχουμε χρέος απέναντι σε αυτά τα παιδάκια. Έχουμε το χρέος να μετατρέψουμε τα φετινά Χριστούγεννα σε περίοδο χαράς κι ελπίδας για όλο τα λαό. Έχουμε το χρέος να μετατρέψουμε την οργή και την αγανάκτησή μας σε αγώνα. Αγώνα για να απαλλαγούμε από όλα αυτά που μας στερούν το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή. Να απαλλαγούμε από τα μονοπώλια που μας στερούν το δικαίωμα στη δουλειά, στην Υγεία, στην εκπαίδευση των παιδιών μας, στην ψυχαγωγία, στην ευτυχία, στη δημιουργία, στην ασφάλεια.
Έχουμε το χρέος να δώσουμε τη μάχη, ώστε να μη χειροτερέψει άλλο η ζωή μας, να δώσουμε τη μάχη, ώστε το μέλλον των παιδιών μας να μην είναι γραμμένο με το μελάνι της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Έχουμε το χρέος να αγωνιστούμε, ώστε να διδάξουμε τα παιδιά μας, ότι δυνατός δεν είναι αυτός που έχει τα εργοστάσια και τις μηχανές, αλλά αυτός που τα δουλεύει. Να τους διδάξουμε, ότι αξιοπρέπεια δεν είναι να σκύβεις το κεφάλι στον εργοδότη σου, αλλά να διεκδικείς τα δικαιώματά σου. Να τους διδάξουμε, ότι αυτό που ζούμε σήμερα δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να δώσει η ανθρωπότητα. Να τους διδάξουμε τις αξίες της συλλογικότητας και της συντροφικότητας, την αξία του αγώνα. Να τους διδάξουμε, ότι αν εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι πάρουμε το τιμόνι της ζωής στα χέρια μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο, όπου κανένας άνθρωπος δε θα εκμεταλλεύεται τον άλλον.
Έχουμε το χρέος φέτος τα Χριστούγεννα να δώσουμε το μήνυμα της χαράς και της ελπίδας. Να δώσουμε το μήνυμα ότι θα παλέψουμε, ώστε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε έναν καλύτερο κόσμο.

902.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου