Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012

Κλίμα αναμονής και ευχολόγια από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ

«Δύσκολη χρονιά» χαρακτήρισε το 2013 ο Αντώνης Σαμαράς στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, προαναγγέλλοντας την τραγική κατάσταση που θα ζήσουν εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα εξαιτίας της πολιτικής των μνημονίων που συναποφάσισαν συγκυβέρνηση, ΕΕ και τρόϊκα, στο όνομα της κρίσης.
Σε μία προσπάθεια να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής, δήλωσε πως «Η Ελλάδα θα τα καταφέρει», ξεκαθαρίζοντας πάντως πως αυτό θα γίνει «αν εργαστούμε συστηματικά» εννοώντας την αδιαμαρτύρητη αποδοχή των μέτρων εκ μέρους των εργαζομένων. Επανέφερε τα περί «επενδύσεων, ως το όχημα για την αναστροφή της πορείας της οικονομίας, που θα οδηγήσει και σε νέες θέσεις εργασίας», αποκρύπτοντας πως πρόκειται για θέσεις με μειωμένα εργασιακά δικαιώματα και κατακρεουργημένους μισθούς.

«Η Ελλάδα και ο λαός της έχουν περάσει χειρότερες μέρες από τις τωρινές και τις ξεπεράσαμε», διεμήνυσε από το Μπουένος Άιρες ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας στην ουσία το λαό, να υπομείνει παθητικά την κρίση του καπιταλισμού.
Σε ευχολόγια ώστε να αναπτυχθεί το δίχτυ κοινωνικής προστασίας για όλους όσοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, περιορίστηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.
πηγή: 902.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου