Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Αλ. Παπαρήγα: Κοινός αγώνας μικρών αυτοαπασχολούμενων και εργατοϋπαλλήλων ενάντια στο φορολογικό και το ωράριο ζούγκλας(VIDEO)

Την ανάγκη διαμόρφωσης ενός κοινού αγωνιστικού πλαισίου, μικρών αυτοαπασχολούμενων και εργατοϋπαλλήλων, ενάντια στο φορολογικό και το ωράριο ζούγκλας, με δυναμικές και ουσιαστικές μορφές πάλης, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.
 'Οπως δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ: «Πέρα από τις γενικότερες θέσεις που έχουμε για τα προβλήματα των αυτοαπασχολουμένων, ιδιαίτερα για τους μικρούς, στην περίοδο που διανύουμε συγκεντρώνουμε τη προσοχή μας σε δύο πολύ βασικά προβλήματα. Το ένα είναι το φορολογικό και το άλλο είναι η διάθεση που υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης και της μεγάλης καπιταλιστικής ιδιοκτησίας να επικρατήσει ωράριο ζούγκλας. Όλες τις μέρες να είναι τα μαγαζιά ανοιχτά, όχι για να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές, αλλά κυρίως για να συγκεντρωθεί ο τζίρος σε πολύ λιγότερα χέρια. Φορολογικό και ωράριο, πέρα από όλα τα άλλα πάγια προβλήματα των μικρών επιχειρηματιών, θα λειτουργήσουν κυριολεκτικά εξοντωτικά και θα επιταχυνθεί η συγκέντρωση στα χέρια λίγων και του τζίρου και του εμπορίου και των προϊόντων και τα λοιπά.

Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει κοινός αγώνας ανάμεσα στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και τους εργατοϋπάλληλους, με δεδομένο ότι όταν πλήττονται οι εργατοϋπάλληλοι πλήττονται και τα μικρά μαγαζιά και όταν πλήττονται και τα μικρά μαγαζιά χτυπιούνται και οι εργατοϋπάλληλοι. Πρέπει να διαμορφωθεί ένα κοινό αγωνιστικό πλαίσιο, με δυναμικές και ουσιαστικές μορφές πάλης, ούτως ώστε να αντιταχθεί ένα ευρύτερο μέτωπο εναντίον αυτών των επιλογών, οι οποίες δυστυχώς είναι επιλογές που προϋπήρξαν της κρίσης. Η κρίση επιταχύνει την προώθησή τους και γενικότερα στο πλαίσιο της Ευρώπης και ιδιαίτερα στην Ελλάδα επιταχύνονται λόγω του μεγάλου αριθμού των αυτοαπασχολουμένων».
 Ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της ΕΣΕΕ, τόνισε πως «όσες επιχειρήσεις, μικρές και μεσαίες, δεν κλείσει το φορολογικό, θα τις αποτελειώσει η λειτουργία τις Κυριακές». Στις 680.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις απασχολούνται 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενοι, πρόσθεσε, και στον κλάδο του εμπορίου 500.000 εργαζόμενοι, πολλοί από τους οποίους είναι απλήρωτοι για μήνες.
πηγή: 902.gr
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου