Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

Τώρα, το λόγο έχει ο λαός

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
Να μην περασουν τα αντιλαϊκά μέτρα

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ζητά τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή. Ο κάθε βουλευτής έχει προσωπική ευθύνη. Κανένας βουλευτής δεν έχει το δικαίωμα, στο όνομα καμιάς πειθαρχίας, δε δικαιολογείται να ψηφίσει τη σφαγή των δικαιωμάτων του λαού.

Το νέο πακέτο μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, με κατεπείγουσες διαδικασίες, για ψήφιση στη Βουλή, θα βυθίσει το λαό μας στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση.

Το αυγό του φιδιού - της Νίνας Γεωργιάδου (ένα ντοκιμαντέρ για το φασισμό)

Δεύτερη σε φτώχεια η Ελλάδα, μετά την Βουλγαρία

Στο 21,4% διαμορφώθηκε το ποσοστό του πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας, με βάση τα εισοδήματα του 2010, σύμφωνα με την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών έτους 2011 που έδωσε στη δημοσιότητα τη ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ο αριθμός των νοικοκυριών που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 901.194 και τα μέλη τους σε 2.341.400 και η Ελλάδα πλέον βρίσκεται στη 2η θέση στην Ευρώπη μετά τη Βουλγαρία. 

Σύμφωνα με την έρευνα, το κατώφλι της φτώχειας διαμορφώνεται στο ποσό των 6.591 ευρώ ετησίως ανά άτομο και σε 13.842 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών. Το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτώχών μεγαλώνει με το μερίδιο της διάμεσης ισοδύναμης δαπάνης (αγορές) του πλουσιότερου 20% του πληθυσμού είναι 5,5 φορές μεγαλύτερο από το μερίδιο της διάμεσης ισοδύναμης δαπάνης του φτωχότερου 20% του πληθυσμού.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Ο λαός να ανοίξει στο σύστημα ρωγμές που δεν θα μπορεί να κλείσει

Συνέντευξη Τύπου για τις πολιτικές εξελίξεις έδωσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Συνέντευξη Τύπου για τις πολιτικές εξελίξεις έδωσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό. Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει την εισηγητική ομιλία και τη συζήτηση με τους δημοσιογράφους.

«Οι μέρες που περνάμε περικλείουν γεγονότα κρίσιμης σημασίας, που μπορεί να οδηγήσουν σε μία μικρή ή μεγαλύτερη νίκη του λαού, όσον αφορά τη στάση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας απέναντι στα νέα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση. Το παν εξαρτάται απ' την υπεύθυνη, μαζική και μαχητική στάση του λαού μπροστά στη 48ωρη απεργία που πρέπει να πάρει το χαρακτήρα ενός μαζικού ξεσηκωμού.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ - Δελτίο των 8(ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)

Όσες "αλήθειες" κι αν μου πούνε/ απ' το δελτίο των οχτώ/ Ακόμη κι αν πυρποληθούνε πιστεύω μόνο τον καιρό/ Αχ! τον κακό τους τον καιρό…

Γραβατωμένος, τυπικός και «αποστεωμένος», όπως οι περισσότεροι παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων παρουσιάζεται ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο video clip του ολοκαίνουργιου τραγουδιού του «Δελτίο των 8» σε μουσική του ίδιου και στίχους του στενού του συνεργάτη Οδυσσέα Ιωάννου.

Κλείνουν κι άλλα σχολεία λόγω αδυναμίας πληρωμής πετρελαίου για θέρμανση

Εκτός από τα σχολεία της Φλώρινας, αναμένεται να κλείσουν κι άλλα τις ερχόμενες ημέρες στη Βόρεια Ελλάδα λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης. Τη δυσάρεστη αυτή βεβαιότητα διατύπωσαν δήμαρχοι της Β. Ελλάδας κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.
Το αίτημα της ΚΕΔΕ -αλλά και πολλών δημάρχων μεμονωμένα- προς το υπουργείο Οικονομικών, να επιστρέφεται ο φόρος πετρελαίου για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, παρέμεινε αναπάντητο. Αίτημα ιδιαιτέρως σοβαρό, εάν ληφθεί υπόψη ότι πέρα από την εξίσωση των τιμών πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, η χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σχολείων και την κάλυψη των αναγκών τους είναι μειωμένη κατά 50% σε σχέση με το 2010.

Συγκεντρώσεις σε 71 πόλεις την Τρίτη - ΟΛΕΣ οι απεργιακές συγκεντρώσεις της 6ης Νοέμβρη

Ολοι στους δρόμους, να «βουλιάξουν»
από κόσμο οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Συγκεντρώσεις σε 71 πόλεις την Τρίτη

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις της 6ης Νοέμβρη

Αθήνα, 10.30 π.μ., Ομόνοια

Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Πειραιά, 10.30 π.μ., ηλεκτρικός σταθμός

Υπό κατάληψη το Λύκειο Λειψών

Υπό κατάληψη το Λύκειο Λειψών, του οποίου οι μαθητές ζητούν τον άμεσο διορισμό καθηγητών βασικών μαθημάτων. 

Απέβαλαν στον Πύργο την μαθήτρια που ύψωσε τη γροθιά στην παρέλαση

Την ώρα που τα παιδιά και οι μαθητές βιώνουν ίσως περισσότερο από όλους μας την άνευ προηγουμένου επίθεση στην κοινωνία από τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα που επιβάλλουν η Τρόικα και η Κυβέρνηση, στο 2ο Λύκειο Πύργου με απόφαση της Διευθύντριας, σύμφωνα με πληροφορίες, αποβλήθηκε η 17χρονη Νάσια Μπέλια, η μαθήτρια που στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τόλμησε να υψώσει την γροθιά της.

H απάντηση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων, στη Χρυσή Αυγή, για το Σχορτσιανίτη

Κάρφωσε στη καρδιά του συστήματος! Πάλεψε οργανωμένα για το δίκιο σου!

ΚΑΤΑΡΕΣ [3-11-2012]

Αν και δεν είμαι του μεταφυσικού, αν και πιστεύω ότι όλα εδώ πληρώνονται, αν και προσπαθώ παρά τα όσα συμβαίνουν γύρω μου να μείνω ορθολογιστής, έκανα την υπέρβαση. Αποφάσισα για ένα και μόνο τεύχος να τιμωρήσω τους «ηγέτες», που στηρίζουν την κυβέρνηση, (Σαμαρά, Βενιζέλο και το κατοικίδιο της Αριστεράς) με κατάρες. Τις απευθύνω προς το σύμπαν, με την ελπίδα κάποιος από τους πολλούς Θεούς να τις ακούσει και να υλοποιήσει διπλάσιες από αυτές. Γνωρίζοντας ότι δεν είναι θέμα προσώπων, σας καλώ να ξεπεράσουμε τους λογικούς ενδοιασμούς μας και να ευχηθούμε ολοψύχως, στους 3 «ηγέτες», της συγκυβέρνησης σωτηρίας:

Μαντρόσκυλα του συστήματος

Βγήκε χτες ο Η. Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής να μιλήσει για την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων και αξιοποίησε το βήμα για να ξεράσει αντικομμουνιστικό οχετό.
«Πεπαλαιωμένη πολιτική του ΚΚΕ» που «δεν οδήγησε μέχρι τώρα πουθενά και δεν πρόκειται να οδηγήσει στο μέλλον» λες και το ΚΚΕ κυβερνούσε, συκοφαντίες ενάντια στο ΚΚΕ που με τη λογική «πες πες κάτι θα μείνει» αναπαράγονται δια του copy – paste από τους διάφορους ναζήδες.

Έρχεται το πολεμικό πλοίο – έμβλημα των ΗΠΑ, υποδοχή με συλλαλητήριο

Έρχεται το πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ που φτιάχτηκε από τα συντρίμμια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου! Υποδοχή με συλλαλητήριο από την Επιτροπή Ειρήνης, στις 6μ.μ. στο Σαρόκο.
Η άφιξη του πολεμικού πλοίου USS New York άναψε φωτιές.
Τα στοιχεία του USS New York
Το USS New York δεν είναι ένα κοινό πολεμικό πλοίο των Ηνωμένων Πολιτειών. Από τους 25.000 τόνους που ζυγίζει, οι 7 1/2 είναι ατσάλι που προέρχεται από τα συντρίμμια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.
Το πλοίο έχει μήκος όσο δύο γήπεδα ποδοσφαίρου (περίπου 208 μέτρα) και μπορεί να μεταφέρει μέχρι 800 πεζοναύτες. Διαθέτει ελικοδρόμιο το οποίο φιλοξενεί ελικόπτερα καθώς και αεροσκαφή Osprey MV-22 με πτυσόμενο στροφείο. Κατ΄ εξαίρεση ονομάστηκε USS New York- συνήθως μόνο τα υποβρύχια παίρνουν το όνομά τους από τις αμερικανικές πολιτείες.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στη 48ωρη Απεργία 6 και 7 Νοέμβρη


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΚΑΙ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ
Όλοι με μια φωνή στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ
την Τρίτη 10.30 το πρωί στην Ομόνοια και
την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα στην Ομόνοια.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ
ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ. ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ Ε.Ε., ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ.

Άγριος καυγάς Σκουρλέτη – Μάκη Παπαδόπουλου

ΚΚΕ: Όχι στα μέτρα με ονομαστική ψηφοφορία

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων
02/11/12 
Tο νέο πακέτο μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, με κατεπείγουσες διαδικασίες, για ψήφιση στην Βουλή, θα βυθίσει τον λαό μας στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις για να ξεσηκωθεί ο λαός. Για να καταψηφιστούν τα αντιλαϊκά μέτρα.
Ζητά την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας στην Βουλή. Ο κάθε βουλευτής έχει προσωπική ευθύνη. Κανένας βουλευτής δεν έχει το δικαίωμα, στο όνομα καμιάς πειθαρχίας δεν δικαιολογείται να ψηφίσει την σφαγή των δικαιωμάτων του λαού.
Το καθένα από τα μέτρα και όλα μαζί συνολικά οδηγούν στην σφαγή τα λαϊκά εισοδήματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων: