Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Πολυτεχνείο 2012

Το κεφάλαιο είναι ενωμένο ενάντια στους λαούς...

ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΣΤΕ; Με το ΔΝΤ ή με την Ευρωπαϊκή Ενωση; Με τους ευρωπαϊστές ή με τους «δραχμικούς»; Με την Μέρκελ ή με τον Ολαντ; Με τον Τ. Νταλάρα ή με τον Β. Σόιμπλε;

Πολλά και σημαντικά που με πλάγιο (ακόμη τουλάχιστον) τρόπο μας πλασάρονται από δεξιά κι αριστερά. Πολλά μπερδέματα - μας λένε - στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο σκηνικό, οπότε πρέπει να πάρουμε θέση.

Απαγορεύει την κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ

Πρέπει να ενόχλησαν πολύ οι ομιλίες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στη Βουλή κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αλλά και του προϋπολογισμού, την αξιωματική αντιπολίτευση και επιστράτευσαν το στελεχικό τους δυναμικό με σωρεία άρθρων σε ηλεκτρονικό Τύπο και εφημερίδες να απαντήσουν στο ΚΚΕ.
Χαρακτηριστικό το άρθρο του Στάθη Σταυρόπουλου στο «enikos.gr», ο οποίος «παρασυρμένος» φαίνεται από κάποια «συγχορδία» ενάντια στο ΚΚΕ ωρύεται γιατί γίνεται κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ.

Όμορφος κόσμος καπιταλιστικός, αγγελικά πλασμένος!

Οι «Παναγόπουλοι» της Σουηδίας και του κόσμου.

Η σουηδική συνδικαλιστική συνομοσπονδία LO ανέφερε ότι «διάκειται ευνοϊκά» έναντι της κυβερνητικής πρότασης να τεθεί άμεσα σε ισχύ μια «ειδική σύμβαση εργασίας» για τους νέους με μειωμένες αποδοχές στο 75% της κανονικής για μειωμένο χρόνο εργασίας ΣΥΝ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΑΜΙΣΘΙ που θα αποτελεί τη τζάμπα εργασία του υπόλοιπου 25%!
«Δηλώνουμε υποχρεωμένοι να συνεργαστούμε με τη σουηδική κυβέρνηση με σκοπό να σώσουμε θέσεις εργασίας, δεδομένης της σοβαρής κατάστασης, που επικρατεί σήμερα στην αγορά εργασίας» στη χώρα, τόνισε ο πρόεδρος της LO, Καρλ-Πέτερ Θόρβαλντσον, μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SVT. (…) «Δεν θεωρούμε ότι πρόκειται για έναν μισθό που ενσωματώνει περικοπή (της αμοιβής), αλλά θεωρούμε ότι ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ 25% Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ Η ΑΜΟΙΒΗ(!!!), για να αρχίζει η επαγγελματική σταδιοδρομία του νέου»

ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ «ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΥ». Εφτά χρόνια αρπαχτή

iospress.gr

Ο Τύπος δεν ασχολούνταν με σκάνδαλα, ούτε σκανδαλιζόταν από τις σχέσεις των κρατούντων με τους μεγιστάνες του πλούτου. Είχε έρθει άλλωστε το πλήρωμα του χρόνου για να εκπληρωθεί το Τάμα του Έθνους.

Στους έντονα αντικοινοβουλευτικούς καιρούς μας, ένα δόλιο φάντασμα πλανιέται στον αέρα: ο ισχυρισμός περί «τιμιότητας» των δικτατόρων που κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία το 1967 για να την επιστρέψουν πριν από 36 χρόνια, σαν βρεγμένες γάτες, «στους πολιτικούς».

Πάλι θυσία για την πατρίδα; (Μπάστα!)

Caravaggio: (The Sacrifice of Isaac)

(Aναδημοσιευση απο Cogito ergo sum)

Μόλις είχε αρχίσει η πανευρωπαϊκή στάση εργασίας όταν, βγαίνοντας στον δρόμο, έπεσα πάνω σ' έναν γνωστό μου, ο οποίος διατηρεί εδώ δίπλα μαγαζί με ρούχα (κατάστημα νεωτερισμών το λέγαμε παλιά). Αντί για τον παλιό γνωστό χαμογελαστό χαιρετισμό γεια, πώς πάει και τα τοιαύτα, ο οποίος μας έχει αφήσει χρόνους εδώ και καιρό (πού να βρεθεί διάθεση για χαμόγελα τώρα πια;), με πλησίασε συνοφρυωμένος: "Ρε συ, που νογάς απ' αυτά, τί βλέπεις; Πού θα πάει αυτό το κακό;"... Δεν έχω χειρότερο. Τί να απαντήσεις σε απελπισμένους ανθρώπους;

Οι νεκροί του Πολυτεχνείου έχουν φωνή. ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!

Πολυτεχνείο …μήσου εσύ και οι νεκροί σου, εμετικές αφίσες Χρυσής Αυγής

Προκαλεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ψάχνει τους νεκρούς του Πολυτεχνείου!

Με μία προκλητική αφίσα μόλις λίγες ημέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, η Χρυσή Αυγή αμφισβητεί την ύπαρξη νεκρών κατά την διάρκεια της φοιτητικής εξέγερσης του ‘73. Τα φυλλάδια και οι αφίσες μοιράστηκαν στην Καλαμάτα.

Παρόντες!

Ως νεκροί του Πολυτεχνείου αναφέρονται τα θύματα από τα χτυπήματα και τους πυροβολισμούς των σωμάτων ασφαλείας, κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973. Η πρώτη επίσημη καταγραφή τον Οκτώβριο του 1974, από τον εισαγγελέα Δημήτρη Τσεβά, εντόπισε 18 επίσημους ή πλήρως βεβαιωθέντες νεκρούς και 16 άγνωστους “βασίμως προκύπτοντες”. Ένα χρόνο αργότερα ο αντιεισαγγελέας εφετών Ιωάννης Ζαγκίνης έκανε λόγο για 23 νεκρούς, ενώ κατά τη διάρκεια της δίκης που ακολούθησε προστέθηκε ακόμη ένας. Οι πρώτες (δημοσιογραφικές) προσπάθειες για την καταγραφή των γεγονότων μιλούσαν για 59 νεκρούς ή και 79 θύματα, με βάση τον κατάλογο Γεωργούλα.  Σύμφωνα με έρευνα του διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Λεωνίδα Καλλιβρετάκη το 2003, ο αριθμός των επωνύμων νεκρών ανέρχεται σε24, ενώ αυτός των νεκρών αγνώστων στοιχείων σε 16.

Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ ΣΤΗ ΝΕΤ -ΤΟ LIFE STYLE ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ/Β

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ ΣΤΗ ΝΕΤ -ΤΟ LIFE STYLE ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ/Α

Τι είναι η «υγιής επιχειρηματικότητα» του ΣΥΡΙΖΑ;

-- Τι εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν λέει «υγιής επιχειρηματικότητα»;

Με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα, όπου έλεγε πως σε περιβάλλον «οικονομικής αστάθειας» στην Ελλάδα κανείς δε θα έρθει να επενδύσει, φούντωσε η κουβέντα για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ή όχι τις επενδύσεις κι αν είναι κόμμα «φιλικό» στην επιχειρηματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει καπιταλιστική ανάπτυξη, άρα και επενδύσεις από ιδιώτες. Προσπαθεί όμως να διαφοροποιηθεί από τα αστικά κόμματα, λέγοντας ότι αυτός θέλει την υγιή επιχειρηματικότητα, υπονοώντας ότι υπάρχουν «καλοί» και «κακοί» καπιταλιστές. Αυτό που δεν είχε διευκρινίσει έως σήμερα είναι με ποια κριτήρια τους κατατάσσει στη μια ή στην άλλη κατηγορία. Ελεγε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε ομιλία του τον περασμένο Δεκέμβρη: «Και επαναλαμβάνω ότι εγώ δεν είμαι αντίθετος στις επενδύσεις. Και βέβαια πρέπει να γίνουν επενδύσεις, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον».

Χρυσή Αυγή: Στείλ'τους πίσω στην τρύπα τους

Αποκαλυπτικό Quiz!

Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, προτείνει οι άνεργοι που επιδοτούνται απ’ τον ΟΑΕΔ (360 Ευρώ το μήνα = 12 ευρώ τη μέρα) να δουλεύουν τζάμπα στο Δημόσιο, «προσφέρουν υπηρεσίες» το λέει για να μειωθεί το κόστος λειτουργίας του!!! (Βουλή, 8-11-2012) 

Σε όποιον εργατικό χώρο εμφανίζονται να συναντούν μία ΑΓΝΟ!

Φυλλάδιο της Χρυσής Αυγής υπέρ της τη Χουντικής προπαγάνδας ότι στην εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν υπήρχαν νεκροί !

Με μία προκλητική αφίσα μόλις λίγες ημέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, η Χρυσή Αυγή αμφισβητεί την ύπαρξη νεκρών κατά την διάρκεια της φοιτητικής εξέγερσης του ‘73.

Τα φυλλάδια και οι αφίσες μοιράστηκαν στην Καλαμάτα και περιγράφουν τον αγώνα του λαού κατά της χούντας και την εξέγερση του Πολυτεχνείου για "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία", ως παραμύθι και την Χρυσή Αυγή να δίνει αμοιβή σε όποιον φέρει αποδείξεις για νεκρούς!"Όχι στο παραμύθι του Πολυτεχνείου, όχι στους ψεύτικους νεκρούς. -Η γενιά του Πολυτεχνείου - είναι υπεύθυνη για τη δυστυχία μας. Όλοι οι κλέφτες φυλακή!" γράφει η Χρυσή Αυγή στο φυλλάδιο και συνεχίζει:"Πολυτεχνείο, Ζητούνται νεκροί, Ο ευρών αμοιφθήσεται" γράφει το φυλλάδιο στην πρώτη σελίδα του, στην οποία υπάρχει η φωτογραφία της Μαρίας Δαμανάκη.Πριν λίγες ημέρες ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος είχε μιλήσει  με απαξιωτικό τρόπο για την επέτειο του Πολυτεχνείου λέγοντας πως το κόμμα του θα πραγματοποιήσει επισκέψεις-παρεμβάσεις στα σχολεία της επικράτειας κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης.

Χειμερινές μεταγραφές


"Αριστερόφατσα" ...έτσι;


Στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μετράει πλέον ο Ι. Μιχελογιαννάκης. Σε συνέντευξη που έδωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ανέφερε ότι συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κ. Τσίπρα.
Ο βουλευτής που ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια πέρασε στη ΔΗΜΑΡ φαίνεται ότι βρήκε νέα στέγη αφού δήλωσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ότι είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει-βοηθήσει στην κάθε προσπάθεια ανατροπής του παλιού και του σάπιου.
"Στη συζήτηση που κάναμε υπήρξε συμφωνία, ώστε ως ανεξάρτητος βουλευτής να μπορώ να συμμετάσχω στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενος και να συνεχίσω να ασχολούμαι με τα οικονομικά", ανέφερε σήμερα στο real.gr.

Πηγή: "Πρωταγωνιστής"

"Αν οι Καρχαρίες ήταν Άνθρωποι" του Μπ. Μπρεχτ

Η εκπληκτική αλληγορία του Μπρεχτ, πιο επίκαιρη από ποτέ... 

Μόνο χρέος η ανατροπή

Πριν καλά καλά ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο και το ....«τελευταίο» πακέτο μέτρων των 13,5 δισ. ευρώ, άρχισε η καλλιέργεια εδάφους για το επόμενο πακέτο μέτρων, που προετοιμάζεται για το Μάρτη! Μέσω των εκθέσεων των εταίρων και δανειστών διαμηνύεται ότι χρειάζονται νέα δάνεια 32,6 δισ. μέχρι το 2016, που, όπως είναι αναμενόμενο, συνοδεύονται από νέα «αδιευκρίνιστα» μέτρα ύψους 6,4 δισ. ευρώ (και βλέπουμε), τα οποία θα διευκρινιστούν εγκαίρως ακριβώς γιατί πρόκειται να εφαρμοστούν νωρίτερα. «Καλού κακού», πάντως, θεσμοθετείται η ρήτρα αυτόματης περικοπής δαπανών, ενώ ενισχύεται η δημοσιονομική εποπτεία μέσω του ειδικού λογαριασμού στον οποίο θα συγκεντρώνονται τα έσοδα και οι δόσεις για να εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα οι ξένοι δανειστές. Για πολλοστή φορά, λοιπόν, επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι κάθε δόση φέρνει νέο μνημόνιο, με άλλα λόγια ότι δεν υπάρχει τέλος στις θυσίες του λαού ούτε φως στο τούνελ όσο εφαρμόζεται η στρατηγική της πλουτοκρατίας και των ξένων συμμάχων της (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ), που υποτάσσει τα πάντα στην ανάκαμψη της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. Το χειρότερο όμως είναι να εγκλωβίζεται ο λαός στο κυρίαρχο ιδεολόγημα ότι δηλαδή τα ατέλειωτα μέτρα λαμβάνονται για να αντιμετωπιστεί το χρέος. Από τη στιγμή που τα λαϊκά στρώματα συμμεριστούν έστω και στο ελάχιστο αυτό το ιδεολογικό κατασκεύασμα, έχουν νομιμοποιήσει στη συνείδησή τους την ανάγκη για νέα μέτρα, αποδεχόμενοι ότι πρέπει να πληρώσει ο λαός το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία. Ακριβώς γι' αυτό είναι τεράστιες οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που ακόμα και τώρα επιμένει να ζητά «μια ευρωπαϊκή λύση για το χρέος» και να συντηρεί τις αυταπάτες περί της «βιωσιμότητάς του». Ας το ξαναπούμε: το μόνο χρέος του λαού είναι να οργανώσει την πάλη του και να την προσανατολίσει στην ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

94 χρόνια ΚΚΕ

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Άθλια επίθεση του Λάκη Λαζόπουλου στο ΚΚΕ

Γράφει ο Red Star
Άθλια και στοχευμένη επίθεση στο Κ.Κ.Ε.

Μια καλά σχεδιασμένη επίθεση του Λάκη Λαζόπουλου κατά του Κ.Κ.Ε. προκαλεί τη νοημοσύνη όλων μας.

Στη σημερινή εκπομπή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο Λάκης Λαζόπουλος μετέφερε την γνωστή δήλωση της Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. Αλέκας Παπαρήγα στην βουλή, ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α εξυπηρετεί κομμάτι επιχειρηματικών συμφερόντων το λεγόμενο λόμπι της δραχμής.

Και συνέχισε λέγοντας ουσιαστικά ότι μένει έκπληκτος που το Κ.Κ.Ε. που θέλει να βγούμε από την Ευρωπαική Ένωση και δεν φοβάται την δραχμή, επιτέθηκε στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α !

«Οι πλούσιοι Έλληνες παρακολουθούν χαλαροί την κρίση στη χώρα τους»…


Με άρθρο του το γερμανικό εβδομαδιαίο περιοδικό Spiegel επισημαίνει την άρνηση των εύπορων Ελλήνων να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης. «Οι πλούσιοι Έλληνες παρακολουθούν χαλαροί την κρίση στη χώρα τους… η αλληλεγγύη προς τα κατώτερα στρώματα του 20% δεν απασχολεί την ελίτ» τονίζει το περιοδικό που αναφέρεται και στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ λέγοντας ότι
«η Ελλάδα αγωνιά και πάλι για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ… την ίδια ώρα, στην Αθήνα κυκλοφορούν λίστες με ονόματα, πίσω από τα οποία κρύβονται αδιανόητα ποσά. Πρόκειται για πολιτικούς, ηθοποιούς και επιχειρηματίες, που φέρονται να διαθέτουν λογαριασμούς σε υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη. Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, μέχρι και 170 δισ. ευρώ ελληνικών καταθέσεων υπάρχουν στην Ελβετία».

Προχώρα!

Όταν σ’ αφήνουν άνεργο,
τεμπέλη σε βαφτίζουν.
Σαν σου στερούν στο κρύο τη φωτιά,
τσιγκούνη σε χλευάζουν.
Kι αν νηστικός παραπατάς,
μέθυσο σε φωνάζουν.
Και σαν η πείνα σου, βοά,
είσαι …απλά, καλοφαγάς.
Με τα χαράτσια σα βογκάς
κι αρνιέσαι να πληρώσεις,
σε λεν’ αισχρό φοροφυγά.
Κι άμα σηκώνεις το κεφάλι
ψηλότερα και πιο ψηλά,
όταν αρνιέσαι να πεθάνεις
για των αστών την κοιλιά,
«είσαι άπατρις!», κραυγάζουνε,
στην πλάτη σου οι καθισμένοι.
«Πώς θα σταθούν τ’ αφεντικά;
Πώς θα σωθεί η πατρίδα;
Πατριωτισμός είναι η πειθαρχία στο σύνταγμα,
στους νόμους τής πατρίδας!»,
σκούζουνε κι οι λακέδες τους,
…σφίγγοντάς σου τις χοντρές αλυσίδες.
«Στάσου λιποτάκτη! Σε καλεί η πατρίδα(!)»,
σε προστάζουν απειλητικά.
Μα εσύ δεν τους ακούς. Δεν σκιάζεσαι.
Σπας τις αλυσίδες και προχωράς.
Ξέρεις, μπροστά είν’ η δική σου πατρίδα!
Χωρίς αφεντικά!!!

(Από το βιβλίο «Δ! Τραγουδοποιήματα» της Καλής Γκέλμπεση)

Την Παρασκευή 16 Νοέμβρη ξεκινά τη λειτουργία του ο “902.gr” το ειδησεογραφικό πόρταλ του ΚΚΕ


Στις 16 Νοέμβρη ξεκινά μια νέα τομή στο internet, το portal του ΚΚΕ, η άλλη γραμμή στην ενημέρωση, αυτή της αλήθειας, της ρήξης και της ανατροπής.
Μέσα στην μονοφωνία των μονοπωλίων, του ευρωμονόδρομου, το portal 902.gr στο internet, θα είναι η φωνή της εργατικής τάξης που παράγει τον κοινωνικό πλούτο και των λαϊκών στρωμάτων που καταπιέζει το σύστημα, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, των νέων και των γυναικών της λαϊκής οικογένειας.
Στο portal θα υπάρχει πλούσια και συνεχής ροή ειδήσεων για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, των θέσεων του ΚΚΕ, ειδήσεις από τη δράση της ταξικής πάλης, άρθρα για επίκαιρα ιστορικά γεγονότα, την οικονομία, και άλλα.
Πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.
Μένουμε στο portal του ΚΚΕ στη διεύθυνση www.902.gr , τη φωνή της τάξης μας.

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Σχόλιο του ΚΚΕ για το EUROGROUP, τη δόση & το νέο κούρεμα


Όλο και πιο καθαρά αποδεικνύεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια φυλακή εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους, στην οποία οι δεσμοφύλακες - κυβερνήσεις τσακώνονται μόνο για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας που εκπροσωπούν. 

Για να σωθεί ο λαός και να αναπτυχθεί η χώρα προς όφελός του, βασική προϋπόθεση είναι να σπάσει τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων.

Συγκέντρωση Π.Α.ΜΕ 11 Νοέμβρη

Δεν υπάρχει διέξοδος όσο ο εργαζόμενος λαός κυριαρχείται από τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια, από τη λαθεμένη άποψη ότι σήμερα οι λαοί δεν μπορούν να νικήσουν, ότι ο δρόμος που προτείνουμε για μια οικονομία όπου ο λαός θα διαφεντεύει τον πλούτο που παράγει είναι λύση της "δευτέρας παρουσίας".
Αν δεν ηττηθούν αυτές οι απόψεις με τη δύναμη του κινήματος και την πείρα των αγώνων, οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται χειροπόδαρα δεμένοι, θα σέρνονται στις ουρές των συσσιτίων και της ελεημοσύνης, η φτώχεια θα εξαπλώνεται παντού.
Χρειάζεται να οπλιστούμε με αντοχή, υπομονή, σταθερότητα, ταξική αδιαλλαξία, και ανυποχώρητη θέληση και με αυτοπεποίθηση ότι ανοίγουμε δρόμο με προοπτική το δικό μας συμφέρον.
Το μέλλον μας ανήκει. Όλοι για έναν -- ένας για όλους!

Γλώσσα λανθάνουσα…


…τ' αληθή λέγει: μια τριτοκοσμική χώρα δεν μπορεί να διοικείται παρά από μια τέτοια κυβέρνηση.

«Γι’ αυτό σε ό,τι με αφορά, θέλω να παραμείνω συνεπής στις προγραμματικές δεσμεύσεις της τρικοσμ…της...της τρικομματικής  κυβέρνησης»…


ΕΙΥΗ-Καταγγελία για την τραμπούκικη επίθεση ΧρυσαυγίτηΤο παρακάτω κείμενο αποτελεί ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου:

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση χρυσαυγίτη ενάντια σε εργαζόμενο μετανάστη στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου (10/11), χρυσαυγίτης εργαζόμενος γρονθοκόπησε εργαζόμενο μετανάστη, μέλος του σωματείου μας, με την κραυγαλέα ανοχή του εργοδηγού της βάρδιας. Με παρέμβαση μελών του σωματείου της βάρδιας η παραγωγή πάγωσε και ο χρυσαυγίτης απομονώθηκε. Άμεσα κινητοποιήθηκε το ΔΣ του σωματείου στον χώρο, όπου έγινε γενική συνέλευση των εργαζόμενων. Ομόφωνα καταδικάστηκε το περιστατικό και έγινε ομόφωνα δεκτό το ψήφισμα του σωματείου για τον ρόλο και τον χαρακτήρα της χρυσής αυγής απέναντι στον εργαζόμενο λαό και το κίνημά του, το οποίο επισυνάπτουμε.

Aπολύονται 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Σας πονάει η Αλέκα, όπως σας πονάει η αλήθεια!!

aurianismos

Tις αθλιότητες με τις οποίες το Left.gr προσπάθησε σήμερα:http://www.left.gr/article.php?id=12856
όπως και στις 7: http://www.youtube.com/watch?v=ezXmFq4-Fwg
να αντιπαρέλθει την ξεκάθαρη διαφορά ποιότητας μεταξύ πολιτικού λόγου και Παπανδρεϊκής σάχλας.
Tο γαϊτανάκι ξαναξεκινάει, "η κριτική του KKE ταυτίζεται με αυτήν της ΝΔ" κτλ. θα ενταθεί ακόμη περισσότερο τώρα που τα ξεβρακώματα πέφτουν βροχή.

Ο Παφίλης έσβησε οποιονδήποτε από το ΣΥΡΙΖΑ, η Παπαρήγα έκανε τον Τσίπρα να φαντάζει μεταξεταστέος στην Πολιτική Αγωγή δευτέρας γυμνασίου, και το χειρότερο, το πρόσεξαν οι μη κομμουνιστές.

Αμόλησαν λοιπόν τον Κουρή στην Αυγούλα και στο left και όποιον πάρει ο χάρος. "Μην χειροκροτάτε, σας συμφέρει" έλεγε η Παπαρήγα στους παπαρδέλες της ΝΔ που πιάσαν στο στόμα τους τον Λένιν σήμερα, "την χειροκροτάει η τρικομματική" έγραφε το left.gr.

Σας πονάει η Αλέκα, όπως σας πονάει η αλήθεια!!

Το λαϊκό κίνημα στη δικτατορία και ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου

«Γελιέται οικτρά όποιος νομίζει ότι μπορεί να παίζει με τη φωτιά. Και είναι ηφαίστειο που βράζει το πάθος του λαού για λευτεριά, δημοκρατία, ανεξαρτησία και κοινωνική πρόοδο. Το μίσος που έχει ενσταλαχτεί στις καρδιές των Ελλήνων πατριωτών κατά της φασιστικής τυραννίας και των πατρώνων της, κοχλάζει και προμηνάει τρομερές εκρήξεις. Οι άνανδροι αιμοσταγείς τύραννοι και τα αφεντικά τους οι αμερικανοΝΑΤΟικοί ιμπεριαλιστές, για να κάμψουν και να φοβίσουν τον αδάμαστο λαό μας, έστρεψαν με μανία τα πυροβόλα των τανκς του ΝΑΤΟ προς τα γυμνά λαϊκά στήθη και διέταξαν, ΠΥΡ! Επεσαν 10άδες νεκροί και τραυματίες. Βάφτηκε το Πολυτεχνείο - προπύργιο της Λευτεριάς - και οι δρόμοι της Αθήνας με το αίμα των παιδιών του λαού μας». (Παράνομος «Ριζοσπάστης», Δεκέμβρης 1973).

Η χθεσινή ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα για τον προϋπολογισμό

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ - «Παρών» και στο κάλεσμα του σήμερα...


22 χρόνια από το θάνατό του

Σαν σήμερα, 11 Νοέμβρη του 1990, το ΚΚΕ, ο αγωνιστής λαός μας, η απανταχού Ρωμιοσύνη, η Ποίηση, ελληνική και παγκόσμια, έχασαν μια μέγιστη «φωνή» τους. Ωρα βραδινού έφθασε στο «Ρ» η είδηση της «αποδημίας» του μυριάκριβου συντρόφου μας Γιάννη Ρίτσου. Βαρύ το πένθος μας, και ο απόηχός του μετρά 22 χρόνια...

Η αγωνιστική, ανθρώπινη και δημιουργική μεγαλοσύνη του Γιάννη Ρίτσου, που αποτελεί δεδομένο αδιαμφισβήτητο, ενεργοποιεί πάντα, καθημερινά, τη μνήμη και τη θλίψη μας για το «φευγιό» του. Μάλιστα, την ενεργοποιεί, πολλαπλάσια σήμερα, αφού ο λαός μας αντιμετωπίζει νέα δεινά μα και κινά για νέους αγώνες και χρειάζεται πάλι τη «φωνή» του, που υπερασπίστηκε και ύμνησε τον παλιότερους ηρωικούς απελευθερωτικούς αγώνες του λαού μας, τους αγώνες του πρωτοπόρου εργατικού και λαϊκού κινήματος στη χώρα μας, τους αμέτρητους ανώνυμους και επώνυμους ήρωες - μάρτυρες του ΚΚΕ. Τη «φωνή», που υψώθηκε και στα πέρατα του κόσμου, «πολεμώντας» τον πόλεμο των ιμπεριαλιστών, καταπιεστών και εκμεταλλευτών, όπου Γης. Την ποιητική «φωνή» της λευτεριάς, της ειρήνης, της εθνικής ανεξαρτησίας, της επαναστατικής εξύψωσης του ανθρώπου.

48ωρη Απεργία 6-7.11.2012 Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Η Χρυσή Αυγή ζητά μέτρα υπέρ μονοπωλίων και ιμπεριαλιστών


Τις «θέσεις» της «για την λύση του ελληνικού προβλήματος, την ανάταξη της εθνικής μας οικονομίας, τη δημογραφική άνθηση και τη γεωπολιτική αναβάθμιση του Ελληνισμού» δημοσιοποίησε χθες η Χρυσή Αυγή. Ενα κείμενο βγαλμένο κατ' ευθείαν από τα συρτάρια του ΣΕΒ, της Ενωσης Εφοπλιστών, το διευθυντήριο των Βρυξελλών και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Αλλωστε, τα συμφέροντά τους εκφράζει και εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο, κόντρα στους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
Πέρα από μεγαλοστομίες και φιοριτούρες λένε συγκεκριμένα:
-- Για την «εργασία»: «Απέλαση όλων των λαθρομεταναστών σημαίνει εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για τους Ελληνες». Είναι αισχρή και ψεύτικη προπαγάνδα που επιχειρεί να αποπροσανατολίσει για τις πραγματικές αιτίες της ανεργίας. Την ανεργία τη γεννά και την αναπαράγει το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, οξύνεται σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και δημιουργεί στρατιές και στρατιές ανέργων. Η αστική προπαγάνδα εδώ και χρόνια προβάλλει τους μετανάστες ως αιτία για την αύξηση της ανεργίας για να καλλιεργήσει εχθρική συνείδηση στο λαό προς τους μετανάστες και να συσκοτίσει την αλήθεια.

Συγκέντρωση - διαδήλωση της Π.Α.Σ.ΕΒΕ στα περιβολάκια της Κορίνθου κατά της ψήφισης του προϋπολογισμού

cf80ceb1cf83ceb5ceb2ceb5

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ ΣΤΙΣ 6:30μμ.

Η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ της Κορινθίας καλεί όλα τα σωματεία και όλους τους αυτοαπασχολούμενους, σε μαζική διαδήλωση ενάντια στην ψήφιση του βάρβαρου – αντιλαϊκού προϋπολογισμού.

Η τρικομματική κυβέρνηση με την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού συμπληρώνει τα νέα μέτρα και ολοκληρώνει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων εκατομμυρίων εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων,συνταξιούχων και ανέργων.

Η ομιλία του Θανάση Παφίλη στη βουλή