Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Με νέο σταθμό διοδίων παραδίδεται ένα επιπλέον κομμάτι της ΕΟ Τρίπολης - Καλαμάτας


Στην κυκλοφορία δίνεται από σήμερα το τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολη-Καλαμάτα.
Πρόκειται για τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που είχε καταρρεύσει πριν από δέκα περίπου χρόνια από κατολίσθηση που είχε σημειωθεί το χειμώνα του 2003 και το δημόσιο είχε αναλάβει την ανακατασκευή του.
Στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που παραδίδεται στην κυκλοφορία, θα λειτουργεί μια μικρή παράκαμψη μερικών εκατοντάδων μέτρων, στο σημείο όπου πρόκειται να κατασκευαστεί γέφυρα. Παράλληλα με την παράδοση του τμήματος σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία και ο σταθμός των διοδίων στη Βελιγοστή (κοντά στο Λεύκτρο).

Γδάρτες!


Η συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων συνεχίζει να προσαρμόζει προς το χειρότερο τις ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου, του νομοσχεδίου που έχει προκαλέσει μαζικές αντιδράσεις σε ολόκληρη τη χώρα, αφού μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα περισσότερους φόρους σε μια περίοδο που συρρικνώνονται ακόμα πιο πολύ τα εισοδήματά τους.
Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τις στρεβλώσεις που υπάρχουν στο φορολογικό σύστημα, έλεγε πριν λίγες μέρες με τον πλέον προκλητικό τρόπο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αδιαφορώντας προφανώς για το τεράστιο βάρος φόρων με το οποίο φορτώνουν οι κυβερνώντες τα λαϊκά στρώματα.
Ομως, έτσι έχουν τα πράγματα από τη σκοπιά τους...
Στρέβλωση δεν είναι ότι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι πληρώνουν όλο και περισσότερους φόρους, ενώ η φορολογία των επιχειρήσεων έχει φτάσει σε επίπεδα συμβολικά.
Στρέβλωση δεν είναι ότι καταργούν το αφορολόγητο όριο και υποχρεώνουν τους μισθωτούς να πληρώνουν φόρο εισοδήματος από το πρώτο ευρώ που πιάνουν στα χέρια τους, τη στιγμή που για να προσδιοριστούν τα φορολογητέα έσοδα των επιχειρήσεων αφαιρούν ακόμα και τις σκυλοτροφές που αγοράζει η μαντάμ για τα σκυλάκια της.

Οι αυταπάτες μάς τελείωσαν...φέρτε μας κι άλλες αυταπάτες


Στο ελληνικό Κοινοβούλιο που προέκυψε μετά τις εκλογές του 2012 τρία από τα επτά κόμματα (το 40% περίπου των κομμάτων) είναι κόμματα που δεν υπήρχαν στο Κοινοβούλιο που προέκυψε το 2009. Εκείνο το Κοινοβούλιο περιελάμβανε μόλις πέντε κόμματα. Δεν είχαν ακόμη δημιουργηθεί η ΔΗΜΑΡ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που σήμερα κατέχουν αρκετές εκλογικές έδρες, ούτε βέβαια κατείχε έδρες η Χρυσή Αυγή.Κι όμως, έξι μήνες μετά τις εκλογές του Ιουνίου, διαβάζουμε, σε δημοσκόπηση της Rass που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Έθνος, το εξής απίστευτο: "Το 54,5% θεωρεί ότι η κατάσταση στη χώρα θα βελτιωθεί αν δημιουργηθούν νέα κόμματα, ενώ το 35,9 αν βελτιωθούν και ανανεωθούν τα υπάρχοντα." Με άλλα λόγια, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες, αν η έρευνα λέει την αλήθεια, θεωρούν ότι το πρόβλημα ως τώρα ήταν...τα κόμματα που έχουν ήδη αλλάξει σχεδόν κατά το ήμισυ.
Δεν υπάρχει τίποτε πιο απογοητευτικό από την συνειδητοποίηση ότι, αν ισχύει ένα τέτοιο δεδομένο, η εκλογική βάση δεν έχει καταλάβει το παραμικρό για την φύση κοινωνικών αλλαγών που θα ήταν παράλογο να εικάσουμε ότι δεν την έχουν επηρεάσει. Ότι δεν μπορεί να αποδεχτεί καθ ουδένα τρόπο ότι όλα συνέβησαν στη χώρα δεν ήταν ζήτημα "προσώπων" και "χειρισμών", δεν ήταν ζήτημα προεκλογικών προγραμμάτων κομμάτων, αλλάζήτημα αναγκαιοτήτων και νομοτελειών της ταξικής πάλης σε συνθήκες όξυνσης των ταξικών ανταγωνισμών. Και δεν είναι πιο παρηγορητικό να δηλώνει το άλλο 35.9% ότι "θα βελτιωθεί η κατάσταση αν βελτιωθούν και ανανεωθούν τα υπάρχοντα" κόμματα. Γιατί μια τέτοια δήλωση δείχνει ότι ούτε αυτό το 35.9%κατάλαβε το παραμικρό από όσα δεν κατάλαβε το 54.5%. Ότι και αυτό εξακολουθεί να πιστεύει πως η πολιτική είναι "άφθαρτα πρόσωπα", "καλοί χειρισμοί", "σθεναρή διαπραγμάτευση", και "πρωτότυπα προεκλογικά προγράμματα."

Ανάπτυξη με μισθούς 300 ευρώ!


Την Τετάρτη, ο Γ. Βρούτσηςανακοίνωσε περιχαρής ότι η μέση σύνταξη όλων των ασφαλιστικών ταμείων το 2012 ανέρχεται στα 542 ευρώ. Επετεύχθη έτσι ο στόχος που ο ίδιος και η κυβέρνηση είχαν θέσει ότι δεν μπορεί η σύνταξη να είναι πάνω από τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ...
Την Πέμπτη, τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, που δημοσιοποιήθηκαν, μέσω του «Ελεύθερου Τύπου», έρχονται να αποδείξουν ότι επιτεύχθηκε και ο στόχος που αφορά τους μισθούς, που έπεσαν στα 300 ευρώ το μήνα για τους νεοδιόριστους.

Ευτυχισμένο το 2060 ρε πατρίδα!!!Γράφω παραμονή της καταστροφής του κόσμου για να προλάβω μην και δε διαβαστώ στον άλλον κόσμο τον ωραίο, τον αγγελικά πλασμένο. Με έπεισαν τόσα και τόσα εκατομμύρια εξυπνότερων από μένα πολιτών στον κόσμο, που έσπευσαν να αγοράσουν πανάκριβα κινητά τηλέφωνα με ειδικά υλικά φτιαγμένα, τα οποία θα λειτουργούν και μετά την καταστροφή.
Με έπεισε κι εκείνος ο επιφανής Σουηδός χρυσαυγίτης ακροδεξιός, που έπαιρνε χρόνια επίδομα παχυλό διανοητικής αναπηρίας... Διατεινόταν ότι ήταν απλώς καλός εθνικιστής - κάτι σας θυμίζει, δεν μπορεί, μέρες που είναι - κι είχε αναλάβει μάλιστα φέτος και την εισήγηση του κόμματός του επί του προϋπολογισμού. Είπε ότι δεν έχει να απολογηθεί για τίποτα. Εκανε απλώς χρήση των προνοιών του νόμου και του κοινοβουλίου! Οπότε χωρίς ανοχές διακτινίζω τις ευχές μου στο μέγα, το απελευθερωτικόν, το γιγάντιον κι εθνοσωτήριον έτος 2060.
Εχω όμως πληρεστάτη τεκμηρίωση της αυθαιρεσίας μου. Βασισμένη σε μια άλλη σημαδιακή ημερομηνία, που πέρασε και θα ξαναεμφανιστεί μετά από σχεδόν χίλια χρόνια.

ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΤΕ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (Ντοκιμαντέρ της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Παραγωγή Infowar)

Τράπεζες: Καθορίζουν τις «ανάγκες» τους για το μερίδιό τους από τη δόση


Μερίδιο από την πίτα της ανακεφαλαιοποίησης διεκδικούν η μία μετά την άλλη, οι τράπεζες, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι τα λεφτά από την διαβόητη δόση θα πάνε στο μεγάλο κεφάλαιο ενώ ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα.
Συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες 27,4 δισ. ευρώ εμφανίζουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες (ETE, Alpha, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς), με βάση τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων εννεαμήνου που ανακοινώθηκαν το τελευταίο διήμερο.
Το έλλειμμα αυτό θα αναπληρωθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στο σύνολό του μέσα στο επόμενο διάστημα.

Μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το 2ο ΕΠΑΛ Εύοσμου


Η μαθητική κοινότητα του 2ου ΕΠΑΛ Εύοσμου σε συνεργασία με τον σύλλογο καθηγητών πραγματοποίησε την Παρασκευή 21/12/2012 μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ομιλία για τα ανθρώπινα δικαιώματα πλαισιωμένη με ποιήματα του Τάσου Λειβαδίτη, μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον Μπέρτολτ Μπρεχτ ενώ έκλεισε με επίδειξη χιπ - χοπ χορογραφίας από μαθητές και τη χορωδία του σχολείου.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;


Το προηγούμενο πολιτικό σύστημα της Ουγγαρίας είχε χαρακτηρισθεί ως "ο χαρούμενος σοσιαλισμός". Οι Ουγγαρέζοι είχαν προσαρμόσει στη νοοτροπία και ψυχοσύνθεσή τους, τον σοσιαλισμό και η ζωή τους ήταν από τις καλύτερες της πρώην ανατολικής Ευρώπης.
Η ανατροπή του πολιτικού συστήματος και με αποκορύφωμα την παρέμβαση του ΔΝΤ, κατάντησε τη χώρα να βιώνει τον "βάρβαρο καπιταλισμό".

Λιάνα Κανέλλη: Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης η εκχώρηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώραςΤα Νόμπελ της ντροπής

Τα Νόμπελ της ντροπής

Η επιλογή της ΕΕ για το νόμπελ ειρήνης συνεχίζει μια παράδοση αιώνων με τη βράβευση... εγκληματιών πολέμου.

Ακούστε και κατεβάστε το ηχητικό απόσπασμα εδώ

Που πήγε το πρότυπο της Αργεντινής;

Από το iefimerida
Σε σκοτεινά μονοπάτια οδεύει ξανά η Αργεντινή, έπειτα από τις ταραχές και τις λεηλασίες που σημειώνονται σε σούπερ μάρκετ και άλλα μαγαζιά τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ενώ οι αρχές κάνουν λόγο τουλάχιστον για δύο νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.
Οι λεηλασίες έχουν επεκταθεί σε πέντε πόλεις της χώρας με τους κατοίκους, κυρίως τους νεότερους, από τις πιο φτωχές συνοικίες να επιτίθενται σε πολλά καταστήματα, ενώ σημειώθηκαν και σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία σε μερικά από τα πιο βίαια επεισόδια από την εξέγερση του 2001 και την κατάρρευση της χώρας.
Η οικονομία της χώρας δέχεται ισχυρές πιέσεις τους τελευταίους μήνες, ενώ στόχος των λεηλασιών έγιναν κυρίως σούπερ μάρκετ με τους συμμετέχοντες να παίρνουν κυρίως τρόφιμα, αλκοολούχα ποτά, ακόμη και ποδήλατα και τηλεοράσεις.

Τερατογενέσεις, αποτέλεσμα των κατοχικών όπλων στο Ιράκ. Εικόνες που σοκάρουν και προκάλεσε η Αμερικάνικη εισβολή στο Ιράκ.

Η αμερικανική εισβολή στο Ιράκ συνεχίζει μέχρι σήμερα, και όπως φαίνεται θα συνεχίζει για πολλά χρόνια ακόμη, να σκοτώνει τον ιρακινό λαό.

Christian Werner/ DER SPIEGEL.Τρία παιδιά από την Βασόρα στο Ιράκ.17 χρονών το μεγαλύτερο 8 και 7 τα δυο μικρότερα.Αν και από διαφορετικούς γονείς έχουν μια κοινή γεννετική ανωμαλία.Γεννήθηκαν με ένα μάτι...

Αυτό υποστηρίζει άλλο ένα εκτενές δημοσιογραφικό αφιέρωμα, που φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», και αποτελείται από επιτόπια δημοσιογραφική έρευνα σε συνδυασμό με τα στοιχεία που προέκυψαν από την πλέον πρόσφατη επιστημονική μελέτη επί ιρακινού εδάφους για την εμφάνιση καρκίνου, τερατογενέσεων και άλλων σοβαρών προβλημάτων υγείας σε νεογέννητα παιδιά που συσχετίζονται με τα πυρομαχικά του αμερικανικού κατοχικού στρατού που χρησιμοποιήθηκαν στο Ιράκ (απεμπλουτισμένο ουράνιο και άλλα τοξικά στοιχεία) που πέρασαν στον υδροφόρο ορίζοντα.

Εργατικό δελτίο ειδήσεων ΠΑΜΕ 21 Δεκέμβρη


Παρακολουθήστε το νέο εργατικό δελτίο ειδήσεων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου της 21ης Δεκέμβρη 2012 με νέα από εργασιακούς χώρους, δράσεις σωματείων και λαϊκών επιτροπών.

Bella Ciao dopo la Santa Messa

Χαμηλόμισθος ένας στους έξι στην ΕΕ

Οι γυναίκες τα μεγαλύτερα θύματα των αντιδραστικών ανατροπών που προωθούνται ενιαία σε μισθούς και εργασιακά

«Χαστούκι» στα «μούτρα» κάθε θιασώτη της ευρωενωσιακής λυκοσυμμαχίας και απολογητή του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης είναι τα στοιχεία που έδωσε χτες στη δημοσιότητα η Eurostat.

Σύμφωνα μ' αυτά, ένας στους έξι απασχολούμενους στην ΕΕ ήταν χαμηλόμισθος το 2010 ή το 17%. Ως τέτοιους, η Eurostat ορίζει τους εργαζόμενους με μισθό ίσο ή κατώτερο των δύο τρίτων του μέσου εθνικού ακαθάριστου ωρομισθίου. Το μεγαλύτερο ποσοστό χαμηλόμισθων στην ΕΕ κατέχουν οι γυναίκες με 21,2%, έναντι 13,3% στους άνδρες. Σημειώνεται ότι σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ (πλην της Βουλγαρίας), τα ποσοστά των χαμηλόμισθων γυναικών είναι υψηλότερα από εκείνα των ανδρών.

Σχόλιο του KKE για τις νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ


Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανένα, οπότε ας αφήσει το θέατρο ότι προσπαθεί να εμποδίσει τις μεγάλες αυξήσεις. Οποιαδήποτε αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ είναι αδιανόητη και ασήκωτη για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες που τραβούν τα πάνδεινα και μόνο τα 4 τελευταία χρόνια πληρώνουν 50% ακριβότερο ρεύμα.
Να μειωθούν τώρα δραστικά τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, καμιά διακοπή ρεύματος σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν, να καταργηθούν όλοι οι φόροι και τα χαράτσια από τα τιμολόγια.

ΠΗΓΗ - ΚΚΕ

Η φτώχεια είναι πιο βαριά τις γιορτινές μέρες


Τα Χριστούγεννα ως γιορτή, πέρα από το θρησκευτικό περιεχόμενό της, προσφέρονταν ανέκαθεν ως μια ευκαιρία για κοινωνική προσφορά και φιλανθρωπία. Και χρησιμοποιούνταν πάντα, κατά το δοκούν, προκειμένου να εξυπηρετήσει συμφέροντα και να αποπροσανατολίσει το λαό.
Μόλις μπαίνει ο Δεκέμβρης ξεκινούν τα χριστουγεννιάτικα σποτάκια σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις παρουσιάζοντας τις φιλανθρωπίες όλης της αφρόκρεμας της κοινωνίας μας. Οι πλούσιοι κάνουν δωρεές σ’ ένα νοσοκομείο, χτίζουν ξενώνες, χρηματοδοτούν εκδηλώσεις αγάπης, σκάνε και αρκετά λεφτά σε κάποιον τηλεμαραθώνιο για ορφανά. Όλα αυτά με το αζημίωτο φυσικά, αφού οι δωρεές και οι χορηγίες προσφέρουν και συγκεκριμένες φοροαπαλλαγές.

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

«Παγκόσμια μέρα του μετανάστη» σήμερα. Στην Ελλάδα κάθε μέρα γιορτή…

Σήμερα γιορτάζεται  η «Παγκόσμια μέρα του μετανάστη». Στην Ελλάδα οι μετανάστες δεν περίμεναν φυσικά αυτή τη μέρα για να γιορτάσουν. Απολαμβάνουν καθημερινά την φιλοξενία των αρχών αυτού του τόπου, διαμένοντας σε χώρους που πληρούν αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας. Χαίρονται τον ήλιο και το απέραντο γαλάζιο των ελληνικών ακτών, αν και δεν ξέρουν όλοι να κολυμπούν.

Θ.Παφίλης: Κοροϊδία τα περί φορολόγησης των καταθέσεων στην Ελβετία (VIDEO)

Εγκρίθηκαν από τη Βουλή δυο συμβάσεις με την Ελβετία και το Βέλγιο, για την αποφυγή της διπλής φορολογίας. Καταψηφίζοντας τις συμβάσεις, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης,τόνισε πως «ενώ όλοι συζητούν τι γίνεται με τη συμφωνία με την Ελβετία, ουσιαστικά αυτό το πρωτόκολλο γίνεται για να προστατεύσει όλους αυτούς με τις καταθέσεις».

Χαρακτήρισε κοροϊδία προς τον ελληνικό λαό τις συζητήσεις περί φορολόγησης των καταθέσεων στην Ελβετία ή σε άλλους φορολογικούς παραδείσους και σημείωσε πως ο ελληνικός λαός πρέπει να αντιληφθεί πως τα αστρονομικά ποσά είναι ο ιδρώτας και το αίμα του, όλα αυτά τα χρόνια, αφού «ο πλούτος που παράγει σωρεύεται στα χέρια μιας χούφτας πλουτοκρατών».

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Aλέκα Παπαρήγα: «Δεν πλήρωσα το "χαράτσι", διότι σε αυτό καλέσαμε το λαό»

«Δεν πλήρωσα το "χαράτσι", διότι σε αυτό καλέσαμε το λαό»,  είπε στον Α 989 η Αλέκα Παπαρήγα, προτρέποντας τους πολίτες να αντιδράσουν και στη μεταφορά τους τέλους στην εφορία. Η γενική γραμματέας  του ΚΚΕ χαρακτήρισε απαράδεκτη την παρέμβαση Στουρνάρα.


«Καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή την παρέμβαση του κου Στουρνάρα», ανέφερε χαρακτηριστικά και  πρόσθεσε ότι «το χρέος που δεν το δημιούργησε ο λαός, δεν μπορεί να το πληρώνει ο λαός. Σε περίοδο κρίσης να μη θεωρούν οι εργάτες και οι υπάλληλοι δικό τους το πρόβλημα του Στουρνάρα ή του Σαμαρά».

 Η κα Παπαρήγα υποστήριξε πως «οι καπιταλιστές, που έχουν εξασφαλίσει και τα εγγόνια  τους, προτιμούν να στηρίζουν αυτό το σύστημα» ενώ πρόσθεσε «βάζουμε το ζήτημα της κρίσης που είναι στο DNΑ το καπιταλιστικού συστήματος. Λέμε στον πολίτη να παλέψει. Δεν μπορείς να χτυπάς το πολιτικό προσωπικό του συστήματος αλλά η πάλη να είναι ενάντια στο σύστημα».Τέλος, η κα Παπαρήγα για το επικοινωνιακό έλλειμμα του ΚΚΕ τόνισε πώς  «το επικοινωνιακό που δεν αρέσει είναι ότι είμαστε εναντίον του καπιταλιστικού συστήματος».
Ακούστε ΕΔΩ το ηχητικό

Αλ. Παπαρήγα: Κοινός αγώνας μικρών αυτοαπασχολούμενων και εργατοϋπαλλήλων ενάντια στο φορολογικό και το ωράριο ζούγκλας(VIDEO)

Την ανάγκη διαμόρφωσης ενός κοινού αγωνιστικού πλαισίου, μικρών αυτοαπασχολούμενων και εργατοϋπαλλήλων, ενάντια στο φορολογικό και το ωράριο ζούγκλας, με δυναμικές και ουσιαστικές μορφές πάλης, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.
 'Οπως δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ: «Πέρα από τις γενικότερες θέσεις που έχουμε για τα προβλήματα των αυτοαπασχολουμένων, ιδιαίτερα για τους μικρούς, στην περίοδο που διανύουμε συγκεντρώνουμε τη προσοχή μας σε δύο πολύ βασικά προβλήματα. Το ένα είναι το φορολογικό και το άλλο είναι η διάθεση που υπάρχει από την πλευρά της κυβέρνησης και της μεγάλης καπιταλιστικής ιδιοκτησίας να επικρατήσει ωράριο ζούγκλας. Όλες τις μέρες να είναι τα μαγαζιά ανοιχτά, όχι για να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές, αλλά κυρίως για να συγκεντρωθεί ο τζίρος σε πολύ λιγότερα χέρια. Φορολογικό και ωράριο, πέρα από όλα τα άλλα πάγια προβλήματα των μικρών επιχειρηματιών, θα λειτουργήσουν κυριολεκτικά εξοντωτικά και θα επιταχυνθεί η συγκέντρωση στα χέρια λίγων και του τζίρου και του εμπορίου και των προϊόντων και τα λοιπά.

«Αντίφα» με ΠΑΣΟΚ, Τζήμερο και άλλους…

Εγινε προχθές η πολυδιαφημισμένη «σιωπηλή» διαμαρτυρία ενάντια στο ρατσισμό και το νεοναζισμό. Ποιοι συμμετείχαν; ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ήταν εκεί ο δημοτικός της σύμβουλος, ο Κωνσταντίνου) και η «Δημιουργία Ξανά» του Τζήμερου (που πάντως αποχώρησε επειδή η συγκέντρωση κατέλαβε το οδόστρωμα!!).

Τι ενώνει όλους αυτούς; Η αντίληψη ότι ο φασισμός-ναζίσμός και συγκεκριμένα η «Χρυσή Αυγή» μπορεί να αντιμετωπιστεί από μια συμμαχία των «δημοκρατικών» ή «αντιφασιστικών» δυνάμεων».
Όταν λοιπόν, αντιμετωπίζεις τα πράγματα με όρους υπεράσπισης της αστικής δημοκρατίας, και όχι με ταξικά κριτήρια, τότε είναι λογικό να μπορείς να βρεθείς στην ίδια συγκέντρωση και γιατί όχι αύριο στην ίδια «ομπρέλα» με αυτούς που στηρίζουν και υπερασπίζονται το σύστημα που γεννά τον φασισμό-ναζίσμό.

Έτσι, λοιπόν οι ριζοσπάστες – αριστεροί – επαναστάτες – κομμουνιστές επαναθεμελιωτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θέλουν να σύρουν το λαό σε μέτωπό μαζί με αυτόύς που πρώτοι από όλους είπαν «μηδενική ανοχή στους μετανάστες» (ΠΑΣΟΚ), με αυτούς που συμμετέχουν στην κυβέρνηση της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» και της καταστολής (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) αλλά και με το Τζήμερο που έλεγε π. χ. πως «Κάθε μετανάστης που εργάζεται παίρνει μια θέση από τους Έλληνες».

Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του καπιταλισμού και μόνο ως τέτοιο μπορεί να αντιμετωπιστεί. Με ταξικό αγώνα, με ένταση της πάλης ενάντια στα αφεντικά. Με μια πλατιά λαϊκή συμμαχία, που θα ανατρέψει το καπιταλισμό και όλα τα δημιουργήματα του.

Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά (τραγούδι)

Ακούστε το τραγούδι που ηχογράφησε και μας έστειλε ο συναγωνιστής Γ. Σαρρής με αφορμή το σύνθημα του ΠΑΜΕ "χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά".

Πρόκειται για λιτή ηχογράφηση που έγινε την επόμενη της απεργίας, στις 7 Νοέμβρη και της πορείας των μπλοκ του ΠΑΜΕ προς το Σύνταγμα.

Κινητοποίηση από την Επιτροπή Ανέργων ΙΚΑ Αργολίδας
Την θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους τους ανέργους, απαίτησαν άνεργοι της πόλης σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στις Υπηρεσίες του ΙΚΑ Ναυπλίου
Την παράσταση οργάνωσαν η νεοσυσταθείσα Επιτροπή Ανέργων Αργολίδας, η Γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ , το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας και το Σωματείο Τεχνητών Οικοδόμων Ναυπλίου.
Σε ανακοίνωση που μοιράστηκε σε ασφαλισμένους, μεταξύ άλλων αναφέρουν: 
«Τα κυβερνητικά επιτελεία επιδίδονται σε παιχνίδια αποπροσανατολισμού και εμπαιγμού των ανέργων, των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, λίγο πριν τις οριστικές αποφάσεις για το γδάρσιμο, και φορολογικά, των λαϊκών οικογενειών.
Η πάλη για άμεσα μέτρα προστασίας και ανακούφισης των ανέργων πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών, όλων των εργαζομένων μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς. Γιατί όσο βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση, η τρικομματική συγκυβέρνηση θα αξιοποιεί την ανεργία ως όπλο για να σαρώσει κάθε δικαίωμα και κατάκτηση της εργατικής τάξης.

«Είμαστε υπερήφανοι καπιταλιστές…»


«Αυτό ονομάζεται καπιταλισμός. […] Είμαστε υπερήφανοι καπιταλιστές, είναι απολύτως σαφές», απάντησε ο επικεφαλής της «Google», Ερικ Σμιτ, στις διαμαρτυρίες που ξέσπασαν με αφορμή την παραδοχή του, ότι η εταιρεία «Google» αξιοποιεί τις φορολογικές νομοθεσίες, προκειμένου να γλιτώνει δισεκατομμύρια από την απόδοση φόρων.
Αυτή είναι η αλήθεια για τον καπιταλισμό. Αλήθεια είναι επίσης, ότι αυτοί που υπηρετούν το καπιταλιστικό σύστημα ψηφίζουν και υλοποιούν νόμους που διαμορφώνουν φορολογικούς παραδείσους για τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, φροντίζοντας να πάρουν από τον εργαζόμενο, το συνταξιούχο, τον άνεργο, τον μικρό ΕΒΕ και τον αγρότη, ακόμη και την τελευταία δεκάρα που δεν του περισσεύει.

Αντ. Σαμαράς: Υποσχέσεις απρόσκοπτης κερδοφορίας σε συνάντηση με πολυεθνικές


Με τους εκπροσώπους 16πολυεθνικών εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς. Στόχος της συνάντησης ήταν η πρόσκληση προς τις εταιρείες να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα, με υποσχέσεις για απρόσκοπτη κερδοφορία.
Ο πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τις «διαρθρωτικές αλλαγές» με έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας και υπογράμμισε ότι υπάρχει βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, η οποία φαίνεται σε όλα τα δημοσιονομικά μεγέθη.
Ο Αντ. Σαμαράς ανέφερε επίσης ότι η «ιστορία» εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει τελειώσει, και η συγκυβέρνηση ξεκίνησε τη «μάχη» για τη ρευστότητα. Διαφήμισε τις φιλοεπιχειρηματικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες, όπως το νέο επενδυτικό νομοσχέδιο και τις ρυθμίσεις για τη «λειτουργία της αγοράς», ενώ δεσμεύτηκε ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα προχωρήσουν.

Τα φετινά Χριστούγεννα να γίνουν περίοδος χαράς κι ελπίδας για το λαό


Προχθές ρώτησε μια μαμά το 3χρονο παιδάκι της, τι θέλει να του φέρει φέτος ο Άι Βασίλης. Απάντησε αυτό: «Θέλω να φέρει στον μπαμπά μια δουλειά για να σταματήσει να είναι λυπημένος και να μη δουλεύεις εσύ όλη μέρα για να μπορείς να παίζεις λίγο μαζί μου».
Πολλά θα είναι φέτος τα παιδάκια που δε θα ευχηθούν να τους φέρει ο Άι Βασίλης κούκλες, αυτοκινητάκια, ποδήλατα και παιχνίδια. Πολλά θα είναι φέτος τα παιδάκια που δε θα κάνουν Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο σπίτι. Πολλά θα είναι φέτος τα παιδάκια που θα απορήσουν γιατί η μαμά κι ο μπαμπάς είναι στενοχωρημένοι, ενώ τα Χριστούγεννα υποτίθεται ότι είναι χαρούμενη γιορτή.
Πολλά θα είναι τα παιδάκια που θα περνάνε από τις στολισμένες πλατείες και θα εντυπωσιάζονται από τα χιλιάδες και χιλιάδες λαμπάκια που αναβοσβήνουν, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που είναι στολισμένα, τα καρουζέλ και τα τραγούδια που ακούγονται, ενώ στο σπίτι τους είναι κομμένο το ρεύμα.

Να μην αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Κανένας άνεργος χωρίς ρεύμα

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ

Οδυνηρές ανατιμήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος και «μαγειρέματα» πρόσθετων, κρυφών, αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ μέσα στο 2013, που φτάνουν στο 48,7%, έχει ετοιμάσει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, για να κάνουν ακόμα πιο κερδοφόρο τον κλάδο της Ενέργειας και πιο ελκυστικό σε ιδιωτικές επενδύσεις, εξοντώνοντας τα λαϊκά νοικοκυριά.

Παρακολουθήστε το εργατικό δελτίο ειδήσεων του ΠΑΜΕ

Η «φιλανθρωπία»... του ΙΚΕΑ ενώ την ίδια ώρα μειώνει μισθούς και απολύει...


Η «φιλανθρωπία»... του ΙΚΕΑ
Την ίδια ώρα που τσακίζει μισθούς και απολύει εργαζόμενους
 
Ανακοίνωση - καταγγελία με αφορμή το ...«φιλανθρωπικό» έργο της επιχείρησης ΙΚΕΑ την ίδια στιγμή που σφαγιάζει τους μισθούς και απολύει όσους εργαζόμενους αντιστέκονται στις ατομικές συμβάσεις, εξέδωσε το ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Σύμφωνα με δελτίο τύπου της ΜΚΟ "Κλίμακα" χθες (σσ. προχτές) πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα έρευνας που αφορούν τη μελέτη της ποιοτικής διαφοροποίησης της έλλειψης στέγης στην Ελλάδα και τα χαρακτηριστικά της νέας γενιάς αστέγων και παρουσίαση της συνεργασίας του φορέα με την ΙΚΕΑ. Πολλά μπορούμε να γράψουμε για τη σαπίλα του συστήματος που από τη μια μπορεί να έχει αδιάθετες χιλιάδες κατοικίες και από την άλλη να υπάρχουν χιλιάδες άστεγοι, οικογένειες που δυσκολεύονται να πληρώσουν το νοίκι, που ζουν σε σπίτια - τρώγλες χωρίς σύγχρονη αντισεισμική και αντιπλημμυρική προστασία.

Ακόμη και ο Λένιν. Του Θύμιου Καλαμούκη


Το πολιτικό κριτήριο μερίδας ακροατών, δηλαδή του κόσμου που ψηφίζει και επιλέγει ηγέτες, είναι αξιοθαύμαστο. Παρά την πολύχρονη συνάφεια μαζί του, πάντα βρίσκει τρόπους να με εκπλήσσει. Μετά την προσφυγή και της Κύπρου  στον περίφημο Μηχανισμό Στήριξης της Ευρωζώνης, το βασικό επιχείρημα που κυκλοφορεί είναι το εξής: «Και ο κομμουνιστής Χριστόφιας, στον μηχανισμό κατέφυγε. Τι έχετε να πείτε τώρα;» και στραβώνουν το κεφάλι με την ικανοποίηση του νικητή σε μια μάχη όμως που ποτέ δεν δόθηκε…
Έχουμε να πούμε, αυτό ακριβώς που λέτε και εσείς. Ότι εφόσον είσαι και παραμένεις σε έναν σχηματισμό όπως είναι η  Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν μπορείς να μην  τηρείς τους κανόνες αυτού του σχηματισμού, αυτής της ένωσης. Εφόσον έχεις επιλέξει, κάτι υπέρτερο, θα δεχτείς όλα όσα, αυτό το υπέρτερο επιβάλει. Εφόσον έχεις δεχτεί την «ελεύθερη» οικονομία, την «ελεύθερη» αγορά, την «ελεύθερη» κίνηση κεφαλαίων, τα «καλά» δηλαδή της υπόθεσης, τότε θα δεχτείς και τα αρνητικά της ίδιας υπόθεσης.

Κυβερνητική προπαγάνδα περί «ανάπτυξης»


Συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της Τρίτης (20.00), όπου αναμένεται να εξεταστούν οι περαιτέρω δράσεις της κυβέρνησης για την απαρέγκλιτη εφαρμογή της πολιτικής που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα.

Μετά και την απόφαση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης, η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ επιχειρεί να παραπλανήσει τους εργαζόμενους ότι πλέον «μπαίνει χρήμα στην αγορά και παίρνει μπροστά η μηχανή της οικονομίας, ξεκινούν οι επενδύσεις και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας».

Οι 265 «ωραίοι ως Ελληνες» μετανάστες!


Οχι, δεν έπαθα κρίση μανιχαϊσμού. Δε γλιστράω στη γλίτσα της επικοινωνιακής φιλανθρωπίας των ημερών οπότε, κοντά σαράντα χρόνια δημοσιογράφος τώρα, κουράστηκα κι αηδίασα να βλέπω τη φτώχεια και την ανημπόρια στις δόξες τους. Αυτή η εμπορευματοποιημένη κακοήθης σχεδόν αλληλεγγύη, ο... πόνος των θυτών για τα θύματα (όσοι προσφέρουν εντός εκτός εορτών και συνήθως απ' το καθόλου περίσσευμά τους, δε βγάζουν μήτε δελτία Τύπου, μήτε εικόνα επίσκεψης στη διπλανή κόλαση, μήτε συχαρίκια δέχονται, που πατάνε στη λάσπη της καταρρακωμένης ανθρώπινης αξιοπρέπειας) περισσεύει στο χώρο του καθημερινού θεάματος. Ομως, πήρα ένα δώρο αυτές τις μέρες τόσο φρέσκο, τόσο ωραίο, από τόσο γενναία και σκεπτόμενα παιδιά, που δεν αντέχω να μην τους γυρίσω πίσω το χώρο της στήλης μου. Ηρθε ως επιστολή. Δημόσια. Πρωτοσέλιδη στον «Ριζοσπάστη». Οχι απ' αυτές που ως αθώες παιδικές ευχές φτάνουν στον Αϊ - Βασίλη. Ηρθε ως ετυμηγορία. Ως καταδίκη αν τολμήσεις να την αγνοήσεις. Ως εντολή και προτροπή σε εκπλήρωση καθήκοντος. Κι όταν τα παιδιά στέλνουν τέτοια γράμματα, τότε το σχολείο της ζωής και το ικρίωμα της πολιτικής δε συγχωρνάνε λάθος στην ανάγνωση. Δεν παίρνει σαρδάμ το γράμμα των 265 Ελληνόπουλων μαθητών μεταναστών από τη Γερμανία, με περιεχόμενο την αντίσταση στο ολοζώντανο βαμπίρ της χρυσαυγίτικης αναίρεσης του ανθρώπου. Γιατί αυτό είναι το αποτέλεσμα του φασιστοναζισμού, να κατεβάζει τον άνθρωπο απ' το ύψος του πολιτικού ζώου στο επίπεδο του κτήνους, αναιρώντας τον ολοκληρωτικά ως έλλογο ον. Ψάξτε την επιστολή. Διαδώστε την. Σκορπίστε πραγματική ανακούφιση και παρηγορία, ουσιαστική χαρά κι αισιοδοξία, μήνυμα έμπρακτης ελπίδας για το αύριο. Γιατί αυτό το μήνυμα, που στο τέλος της κάθε ημερολογιακής χρονιάς εκφράζεται ως τελετουργική ανάγκη, η καπιταλιστική αγορά το μετατρέπει δυστυχώς σε αγοραστικό πογκρόμ.

Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

Διέρρευσε η συνομιλία Τσίπρα-Προεδρείου Ελλήνων Εφοπλιστών

-Πρόεδρε, καλωσήλθες στην συνάντηση αυτή. Σε ευχαριστούμε που ανταποκρίθηκες στην πρόσκλησή μας. Ξέρεις βέβαια το λόγο που σε καλέσαμε.
-Σύντροφοι, καλώς σας βρίσκω. Βεβαίως γνωρίζω το λόγο. Θέλετε να ξέρετε πώς θα σας φερθεί η λαϊκή εξουσία όταν στεριώσει η συμμαχία με κορμό την αριστερά. Και κυρίως, τρέμετε τις αλλαγές που θα φέρω στην φορολογία σας.
-Ακριβώς πρόεδρε. Τι θα γίνει, θα μας αναγκάσεις να πάρουμε τα καράβια μας και να φύγουμε;
-Μα το θωρηκτό Ποτέμκιν, όχι! Ο ρόλος σας είναι εδώ, στην επαναστατημένη πατρίδα!
-Μα έχεις ανακοινώσει ότι θα μας φορολογήσεις.
-Ναι. Διάβασα Μπογιόπουλο. Είναι απαράδεκτο να έχετε 60 φοροαπαλλαγές!
-Ε, πόσες να' χουμε δηλαδή; 
-Να 'χετε 50!
-Και γιατί να 'χουμε μόνο 50;
....
....
....

Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην εφημερίδα «6 μέρες» και τον δημοσιογράφο Δ. Χατζηνικόλα


- Κυρία Παπαρήγα, η συμπλήρωση φέτος 94 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ βρίσκει την Ελλάδα σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους της εδώ και πολλές δεκαετίες. Η κορυφαία στιγμή του κόμματος στην πολύχρονη ιστορία του ήταν η Αντίσταση στη γερμανική κατοχή. Σήμερα, με την πολιτική και οικονομική εξουσία παραδομένη στους ξένους επιτρόπους και με τη φτώχεια να εξαπλώνεται ταχύτατα, βλέπετε κάποιες ομοιότητες με εκείνη την περίοδο ως προς τις συνέπειες που υφίσταται ο ελληνικός λαός;
- «Κάποιες ομοιότητες μπορείτε να βρείτε και το ’41 και την περίοδο της τουρκοκρατίας όμως η χώρα δεν βρίσκεται υπό κατοχή, αλλά στη δίνη μιας καπιταλιστικής κρίσης, που οφείλεται στην τεράστια συσσώρευση κεφαλαίων από τα μονοπώλια. Σ’ αυτή συνέβαλε καθοριστικά η προσαρμογή της χώρας στην ΕΕ, που στηρίζεται στην ανισόμετρη καπιταλιστική ανάπτυξη και σε ανισόμετρες σχέσεις αλληλεξάρτησης.
Τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων που εξολοθρεύουν κατακτήσεις και στοιχειώδη δικαιώματα, δεν παίρνονται μόνο στη χώρα μας. Τα εφαρμόζουν και στην Ισπανία και την Ιταλία και στη Γαλλία και τη Γερμανία που βρίσκονται στην πρωτοκαθεδρία της ΕΕ. Μήπως είναι και αυτές οι χώρες υπό κατοχή; Σε τέτοιες μηχανιστικές μεταφορές από το παρελθόν καταφεύγουν εκείνοι που θέλουν να κρύψουν από το λαό τις αιτίες της κρίσης και του χρέους. Που θέλουν να κρύψουν ότι τα μνημόνια είναι διαρκείας και αποτελούν στρατηγική επιλογή των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων της ΕΕ, προκειμένου να διασφαλίσουν υψηλή ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία, με βασικό στόχο την απαξίωση της εργατικής δύναμης.
Όπως η ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ έτσι και η τρόικα, η ΕΕ και το ΔΝΤ, δεν ήρθαν μόνοι τους. Υπάρχει έστω και ένα μέτρο σε βάρος των εργαζομένων που πρότεινε η τρόικα και το οποίο δεν ήταν αξίωση των Ελλήνων μεγάλων βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών; Κανένα!
Οι τσακωμοί τους εντός της ΕΕ και εντός της ελληνικής πλουτοκρατίας αφορούν μόνο το πώς θα μοιραστούν ανάμεσά τους οι ζημιές της κρίσης και τα μελλοντικά τους υψηλά κέρδη».