Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τις «δράσεις ανάπτυξης 2013» της κυβέρνησης

Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ για τις δηλώσεις της κυβέρνησης για τις «δράσεις ανάπτυξης 2013».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

 «Έχει κάθε λόγο η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός κος Χατζηδάκης, παρουσιάζοντας τις "δράσεις για την ανάπτυξη το 2013", να επαίρονται και να νιώθουν υπερήφανοι για τα μέτρα που κατάφεραν και πήραν υπέρ της τάξης τους. Όπως ότι κατάφεραν να μειώσουν το κόστος εργασίας, τις δημόσιες δαπάνες, να αυξήσουν και να διευρύνουν τη φορολογική βάση, λεηλατώντας τα λαϊκά στρώματα, να απελευθερώσουν επαγγέλματα που η συγκέντρωση του κεφαλαίου είναι μικρή, να θεσπίσουν νέα κίνητρα και μορφές χρηματοδότησης των μονοπωλίων και των μεγαλοεργοδοτών και άλλα πολλά εξίσου ταξικά αντιλαϊκά μέτρα. Ετοιμάζονται να ιδιωτικοποιήσουν λιμάνια, αυτοκινητόδρομους κλπ. Οι πολυεθνικές, οι καπιταλιστές σε Ελλάδα και Ευρώπη της αναγνωρίζουν την προσφορά της.

Η απατεωνιά βρίσκεται στον ισχυρισμό ότι από αυτά τα μέτρα, από αυτές τις κυβερνητικές "επιτυχίες" θα μειωθεί η ανεργία, οι κοινωνικές υπηρεσίες θα βελτιωθούν και πως η ανάπτυξη, την οποία υπηρετούν αυτά τα μέτρα, θα ωφελήσει τα λαϊκά στρώματα. Το παράδειγμα της Cosco μιλάει από μόνο του.

Αυτό είναι συνειδητό και χοντροκομμένο ψέμα που κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να το χάψει. Άλλωστε υπάρχουν τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τους, τα ζούμε οι εργαζόμενοι και δεν έχουμε ανάγκη άλλων μαρτύρων».
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου