Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Έγκριση του σχεδίου πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ και του ακινήτου του «Αστέρα Βουλιαγμένης»


Το σχέδιο πώλησης του 33% του ΟΠΑΠ ενέκρινε σε σημερινή του συνεδρίαση το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Το σχέδιο αυτό θα διανεμηθεί στους προεπιλεγέντες επενδυτές μαζί με την επιστολή διαδικασίας για τη Β’ Φάση του διαγωνισμού και θα οδηγήσει στην υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών.

Επίσης, προχωρά και η διαδικασία αξιοποίησης του ακινήτου «Αστέρα Βουλιαγμένης». Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε το ποσοστό επί του τιμήματος που θα λάβουν η Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ, αντίστοιχα, από την αξιοποίηση του ακινήτου, γεγονός που επιταχύνει τη διαδικασία της αξιοποίησής του.

Οι σημερινές αποφάσεις εντάσσονται στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση μιας σειράς δημόσιων οργανισμών και κτιρίων στο πλαίσιο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχουν συναποφασίσει με την τρόικα. Στόχος, η παράδοση της δημόσιας περιουσίας στους επιχειρηματικούς ομίλους, στο όνομα της ανάπτυξης, που εξασφαλίζει κέρδη για τα μονοπώλια, μισθούς πείνας και σφαγή δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους. 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου