Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

Σε ισχύ ο νόμος που απαγορεύει σε Αμερικανούς πολίτες να υιοθετούν παιδιά από τη Ρωσία

Ο νόμος που απαγορεύει την υιοθεσία στις ΗΠΑ παιδιών γεννημένων στη Ρωσία, που εγκρίθηκε στις 28 Δεκέμβρη από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αρχίζει από σήμερα να τίθεται σε εφαρμογή, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο συγκεκριμένος νόμος απαγορεύει στους Αμερικανούς να υιοθετούν παιδιά από τη Ρωσία και επιβάλλει και άλλα μέτρα σε αντίποινα για τη λεγόμενη «λίστα Μαγκνίτσκι» των ΗΠΑ, με την οποία επιβάλλονται κυρώσεις στους Ρώσους που κατηγορούνται από τις ΗΠΑ για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η ρωσική κυβέρνηση σε ΜΜΕ, στο διάστημα μεταξύ 2008 και 2011, πάνω από 15.000 παιδιά από τη Ρωσία υιοθετήθηκαν από ξένους. 5.000 από αυτούς που υιοθέτησαν αυτά τα παιδιά ήταν Αμερικανοί πολίτες. Μάλιστα, ο νέος νόμος φέρει την ονομασία του από τον Ντίμα Γιάκοβλεφ, ένα παιδί που υιοθετήθηκε το 2008 από αμερικανική οικογένεια και κατόπιν βρήκε το θάνατο ξεχασμένο από τον θετό Αμερικανό πατέρα του μέσα στο αυτοκίνητο εν μέσω καύσωνα.

Στελέχη της ρώσικης κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Εξωτερικών Σ. Λαβρόφ, είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για το συγκεκριμένο νόμο.

Πολιτικές δυνάμεις από τη ρώσικη αντιπολίτευση καλούν σε διαδηλώσεις στις 13 Γενάρη εναντίον του μέτρου.

Επίσης η UNICEF κάλεσε τη ρωσική κυβέρνηση να μην απαγορεύσει όλες τις υιοθεσίες από ξένους και να δώσει «τη μέγιστη προτεραιότητα στην επίλυση της παρούσας δυστυχίας που αντιμετωπίζουν πολυάριθμα παιδιά που ζουν στα ορφανοτροφεία της Ρωσίας».

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου