Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Μήνυμα έντασης της καταστολής η εμφάνιση των όπλων με σφαίρες καουτσούκ

Την ένταση της καταστολής και της αστυνομοκρατίας σηματοδοτεί η επιλογή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης κυριολεκτικά να επιδείξει τα όπλα με σφαίρες καουτσούκ, κατά την επιχείρηση των ανδρών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ), στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Στην επιχείρηση, δύο άνδρες των ΕΚΑΜ έφεραν τα όπλα αυτά, τα οποία δεν χρησιμοποιήθηκαν μεν, αλλά φωτογραφήθηκαν από τους δημοσιογράφους και σήμερα το διαδικτυακό «Βήμα» ανέλαβε την προβολή τους, συμβάλλοντας έτσι στη διάδοση του μηνύματος αστυνομοκρατίας της κυβέρνησης .
Στο αναλυτικότατο ρεπορτάζ του «Βήματος» πληροφορούμαστε πώς λέγεται το όπλο, πόσο κοστίζει, πόσες σφαίρες μπορεί να εκτοξεύσει το δευτερόλεπτο και άλλα τέτοια.
Η επίδειξη των όπλων με σφαίρες καουτσούκ έρχεται να επιβεβαιώσει αυτά για τα οποία  προειδοποιούσε το ΚΚΕ, για την ένταση της καταστολής του λαϊκού κινήματος. Ήδη ο «Ριζοσπάστης», από το 2007, είχε δημοσιοποιήσει τις προθέσεις της τότε κυβέρνησης της ΝΔ να προμηθευτεί τα εν λόγω όπλα, αξιοποιώντας τότε τη δράση των «κουκουλοφόρων», όπως έλεγαν.
Αλλά και η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» έχει καταγγείλει εγκαίρως τις αντιδημοκρατικές προθέσεις της κυβέρνησης και τις πρόσφατες «εξαγγελίες από την κυβέρνηση και την ηγεσία της Αστυνομίας για παραπέρα ένταση της αστυνομοκρατίας και τη χρήση σφαιρών από καουτσούκ κατά διαδηλωτών».
Όπως έχει σημειώσει σε ανακοίνωσή της, «οι εξαγγελίες αυτές επιβεβαιώνουν ότι τα γεγονότα αν μη τι άλλο αξιοποιούνται από την κυβέρνηση, αποτελούν άλλοθι για την παραπέρα ανάπτυξη της καταστολής του λαϊκού κινήματος, με τη χρήση ακόμα πιο σκληρών μέσων και μηχανισμών».
Ερωτηματικά για το κλίμα που καλλιεργείται
Ερωτηματικά πάντως εγείρονται από το συνολικό κλίμα που καλλιεργείται τις τελευταίες ημέρες: Οι «καταλήψεις» και οι «ανακαταλήψεις» κτιρίων και γραφείων πολιτικών κομμάτων, η επίδειξη νέων κατασταλτικών μέσων, οι χτεσινοβραδινές επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων, αλλά και οι δηλώσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, περί μηδενικής ανοχής, εγείρουν ερωτηματικά ως προς το πού αποσκοπούν η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της, όσον αφορά την ένταση της καταστολής και την αποστολή του μηνύματος προς το λαό.
Πάντως, η επίδειξη του οπλοστασίου των κρατικών δυνάμεων καταστολής - σήμερα τα όπλα με τις πλαστικές σφαίρες, πριν από κάποιο διάστημα τα οχήματα υδροβολής - έχουν άμεση σχέση με την τρομοκράτηση του λαού, του εργατικού λαϊκού κινήματος, την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση περνά αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα. Καταστολή και αντιλαϊκά μέτρα πάνε μαζί.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου