Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Πρόσθετο χαράτσι με πρόσχημα τις αποδείξεις λιανικής


Ένα πρόσθετο χαράτσι επιδιώκει να επιβάλει η κυβέρνηση μέσα από τις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου που συζητιέται στη Βουλή.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, που μετείχαν στη σημερινή σύσκεψη, προωθείται νέα ρύθμιση με την οποία οι μισθωτοί και συνταξιούχοι υποχρεώνονται να βρουν αποδείξεις λιανικής, αξίας στο 25% του φορολογητέου εισοδήματος.

Αν η συνολική αξία των αποδείξεων που θα συγκεντρώσουν είναι χαμηλότερη, τότε θα πληρώσουν ένα ακόμη πρόσθετο χαράτσι, αυτή τη φορά πάνω στην αξία των αποδείξεων που τους «λείπει».

Από τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει προκύπτει ότι το νέο χαράτσι θα είναι υπερδιπλάσιο του ισχύοντος για τις αποδείξεις, δηλαδή θα φτάνει στο 22% από 10% που είναι σήμερα, προκειμένου να εξομοιωθεί με το συντελεστή που ισχύει για το πρώτο κλιμάκιο του φόρου για μισθωτούς - συνταξιούχους.

Κατέθεσαν τις πινακίδες

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στελέχη τα κρατικά έσοδα από το τέλος κυκλοφορίας οχημάτων έφτασαν σε 1,05 δισ. ευρώ, χαμηλότερα κατά 200 εκατ. ευρώ από το στόχο του κρατικού προϋπολογισμού.

Σε πάνω από 100.000 υπολογίζονται οι ιδιοκτήτες οχημάτων που κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να «αποφύγουν» το χαράτσι.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 8 Γενάρη λήγει η προθεσμία για την πληρωμή του τέλους κυκλοφορίας οχημάτων, μετά την ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών. Μετά τη λήξη της προθεσμίας επιβάλλεται πρόστιμο ισόποσο με το τέλος κυκλοφορίας που αντιστοιχεί σε κάθε όχημα, δηλαδή θα πληρωθεί στο διπλάσιο. Η ίδια προθεσμία ισχύει και για την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας στις Εφορίες.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου