Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Αλ. Τσίπρας: Διαπιστευτήρια ικανότητας στην αστική διαχείριση και «καλή αρχή» με Σόιμπλε

Χρήσιμη και εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και έκανε λόγο για «φιλικό κλίμα» και «καλή αρχή».
Ο Αλ. Τσίπρας, μετά το τέλος της συνάντησης, δήλωσε ότι ανέλυσε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση και όπως ανέφερε, «Του είπα ότι τα σχέδια της λιτότητας έχουν αποτύχει και στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα (...) και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις». Εκρινε επίσης σκόπιμο να επισημάνει πως «οι διαφορές μας είναι πολιτικές, όχι προσωπικές».
Προβάλλοντας τη διαχειριστική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της ΕΕ και των αναγκών του κεφαλαίου, για έξοδο από την κρίση και αναθέρμανση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, έκανε λόγο για ανάγκη «να χαραχθεί μια εναλλακτική οικονομική πολιτική, όσο και να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη, για να μπορούν να σταθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την ανοικοδόμηση του κράτους και την παραγωγική ανασυγκρότηση».
Απέκρυψε ωστόσο ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη που υπόσχεται, προϋποθέτει το διαρκές χτύπημα των μισθών, των δικαιωμάτων και του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πετάξει από το πρόγραμμά του όλα τα συνθήματα που θα καθιστούσαν απαγορευτική μία τέτοια συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.
Επίσης ο Αλ. Τσίπρας, διεκδικώντας την αναγνώριση του ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιόπιστου και ικανού διαχειριστή της αστικής εξουσίας, σημείωσε ότι στόχος είναι «μια νέα Ελλάδα, απαλλαγμένη από τα λάθη του παρελθόντος και απαλλαγμένη από εκείνες τις δυνάμεις, το κοινωνικό και πολιτικό κατεστημένο που μας οδήγησε ως εδώ».
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να δήλωσε προς τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από το αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται από την ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το πρακτορείο «Ρόιτερς», πηγή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι «ο υπουργός Σόιμπλε είπε κατηγορηματικά στον κ. Τσίπρα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή από την ...εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Ο υπουργός Σόιμπλε κάλεσε τον κ. Τσίπρα να υποστηρίξει το δρόμο που έχει υιοθετηθεί».
Επίσης, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη «μόνον» εάν το πρόγραμμα λιτότητας εφαρμοστεί επιτυχώς και πως «όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτό πρέπει να τιμήσουν τις αμοιβαίες υποχρεώσεις τους».
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου