Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Σουηδία: Στόχος η φθορά των συνειδήσεων, ακόμα κι από το δημοτικό


Στη Σουηδία είναι εδώ και αρκετά χρόνια διαδεδομένη η παρέμβαση του κεφαλαίου στην εκπαίδευση με την μορφή της οικονομικής ενίσχυσης ή με υπολογιστές κλπ. Πάντα βέβαια ο στόχος του κεφαλαίου ήταν να παρέμβει στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ο δήμος στο Ελμχουλτ (Älmhult), στην νότια Σουηδία προχώρησε λοιπόν ένα βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση. Ανακοινώθηκε η συνεργασία του δήμου με την πολυεθνική σουηδικών συμφερόντων ΙΚΕΑ στα δημοτικά σχολεία που σημαίνει ότι η πολυεθνική θα δώσει γύρω στις 8 εκατομμύρια κορώνες (γύρω στις 900.000 ευρώ) για το 2013 και 2014, με σκοπό όπως επισημαίνει η εταιρεία να βρουν ικανό προσωπικό στο μέλλον!

Ο δήμος του Ελμχούλτ σημειώνει ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι επειδή στον περιοχή χρειάζονται μια μεγάλη επιχείρηση και ένα καλό σχολείο. Μία επιτροπή από τον δήμο και την πολυεθνική θα αποφασίζει πως θα διατίθενται τα χρηματικά ποσά.

Ο δήμος δεν βλέπει κανέναν κίνδυνο από την παρέμβαση της πολυεθνικής στα δημοτικά σχολεία της περιοχής. Το υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του, δεν κάνει καμία παρέμβαση μιας και δεν υπάρχει, όπως λένε, καμιά διάταξη στον νόμο που να απαγορεύουν ιδιωτικές εταιρείες να γίνονται σπόνσορες στη δημόσια εκπαίδευση.

Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται πλύση εγκεφάλου στα παιδιά από μικρή ηλικία για τις «καλές» πολυεθνικές και ταυτόχρονα θα καθορίζεται και το πρόγραμμα σπουδών από αυτές. Να σημειώσουμε ότι τα κονδύλια για την εκπαίδευση από το 1990 μειώνονται δραματικά κάθε χρόνο και όλα τα κόμματα συμπεριλαμβανομένων των σοσιαλδημοκρατών και του Αριστερού κόμματος (αδελφό Κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΑΚ) έχουν υποστηρίξει αυτήν την πολιτική. Τα σχολεία επίσης από τα μέσα του 90 έχουν περάσει στην ευθύνη της τοπικής διοίκησης που συνεχίζουν τις περικοπές.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου