Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

Κ. Παπούλιας: Ανταλλαγή ευχών και αναφορά στη φοροδιαφυγή

«Η φοροδιαφυγή είναι ένα πρόβλημα που επανειλημμένα με έχει απασχολήσει, γι' αυτό κι αν δεν αντεπεξέλθουμε θα μας δείχνουν με το δάχτυλο αυτοί που υποφέρουν και θα λένε τι κάνουμε με τους μεγαλόσχημους», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά την καθιερωμένη ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος με πολιτικούς αρχηγούς, υπουργούς και αξιωματούχους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η αναφορά του Κάρολου Παπούλια στο ζήτημα της φοροδιαφυγής είναι η δεύτερη εντός των τελευταίων ημερών, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στο μήνυμά του την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δήλωσε πως «η καταπολέμηση της μαζικής φοροδιαφυγής που αποτελεί μείζονα εθνική προτεραιότητα απαιτεί αμείλικτη, ευέλικτη και δίκαιη φορολογική νομοθεσία, που θα στηρίζεται σε διαφανείς και αποτελεσματικούς μηχανισμούς εφαρμογής».

Ανέφερε επίσης ότι «η οικονομική ελίτ της χώρας δεν έχει απλώς την ηθική υποχρέωση να σηκώσει τα βάρη που της αναλογούν. Έχει την επιτακτική υποχρέωση, για να αποτραπούν οι επώδυνες επιπτώσεις για τα πλέον αδύναμα και φτωχότερα οικονομικά στρώματα».

Οι τοποθετήσεις αυτές κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με την επιχειρηματολογία της συγκυβέρνησης, η οποία για να εξαπατήσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και να αποκρύψει τη φοροληστεία τους, κάνει διακηρύξεις για «πάταξη της φοροδιαφυγής» και υποκριτικές εκκλήσεις για φορολογική υπευθυνότητα προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Τους οποίους η αντιλαϊκή πολιτική και οι νόμοι της φοροαπαλλάσσουν και ενισχύουν με κάθε τρόπο.

Όπως έγινε γνωστό, τη Δευτέρα 7 Γενάρη πρόκειται να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Βερολίνο, μετά από πρόσκληση του Γερμανού ομόλογου του Γιόακιμ Γκάουκ, με αφορμή το τέλος της έκθεσης στο Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο για την Αρχαία Ολυμπία. Αν και το επίσημο αντικείμενο των συνομιλιών είναι πολιτιστικό, όπως είπε ο Κ. Παπούλιας στη διάρκεια του γεύματος εργασίας με τον Γερμανό ομόλογό του, θα συζητήσουν όλο το εύρος των ελληνογερμανικών σχέσεων, καθώς και την οικονομία.

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου