Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Δεσμεύσεις Σαμαρά προς ΣΕΒ για ακόμα πιο φιλοεπιχειρηματικό περιβάλλον

Νέες διαβεβαιώσεις για τηνικανοποίηση του συνόλου των αξιώσεων των βιομηχάνων και των άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών παρείχε η κυβέρνηση στη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με το προεδρείο του ΣΕΒ, το μεσημέρι της Δευτέρας, παρουσία των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης. Παράλληλα, κυβέρνηση και ΣΕΒ επιχειρούν να εξαπατήσουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, υποσχόμενοι ανάπτυξη με οφέλη για όλους, όταν αυτή θα πατάει στα ερείπια μισθών, δικαιωμάτων και κοινωνικών παροχών.
Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε εκ νέου ότι θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον πιο φιλικό στην επιχειρηματικότητα γιατί το θεωρεί προϋπόθεση για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι οι βιομήχανοι παρείχαν τη διαβεβαίωση πως το 2013 θα είναι χρονιά σημαντικών επενδύσεων.
 Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, δήλωσε πως αναζητήθηκαντρόποι βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής βιομηχανίας και ότι αυτή η διαδικασία είναι στο ξεκίνημα και θα συνεχιστεί.
 Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σημείωσε πως για να αποδώσουν αυτές οι προσπάθειες χρειάζεται περιβάλλον πιο φιλικό στις επενδύσεις και πολιτική σταθερότητα.
 Εν τω μεταξύ σε μια περίοδο που αυξάνονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τα λαϊκά στρώματα, η ηγεσία του ΣΕΒ, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε μείωση του ενεργειακού κόστους για τις μεγάλες ελληνικές βιομηχανίες, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση κονδυλίων και προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, για ενίσχυση των μεγαλοεπιχειρηματιών.
 Παράλληλα ο ΣΕΒ παρέδωσε στον πρωθυπουργό τρεις λίστες - μία με επιχειρήσεις που έκαναν επενδύσεις 12 δισ. ευρώ τα χρόνια της κρίσης, μία με 250 «προτάσεις καινοτομίας» και μία με επιχειρήσεις που δρουν σε τεχνολογίες αιχμής - ζητώντας νέα κίνητρα και προνόμια.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Νότη Μηταράκη. Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν επενδυτικά σχέδια και κινήσεις για προσέλκυση επενδύσεων, η προώθηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και άλλες αντιλαϊκές-φιλομονοπωλιακές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου