Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες και μέτρα «ασπιρίνες» για τους άστεγους

Σε κλοιό χιονιού όλη η χώρα από σήμερα. Το πρωί η χαμηλότερη θερμοκρασία στην Αττική σημειώθηκε στην Τανάγρα, -2 βαθμοί Κελσίου ενώ σε Φλώρινα και Τρίπολη έφθασε τους -5, στις Σέρρες, τη Βέροια και το Κιλκίς. Στους -7 βαθμούς έπεσε το θερμόμετρο στο Νευροκόπι, ενώ στους -2 βαθμούς στη Δράμα.

 Στην Αττική κλειστή είναι η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω, λόγω του χιονιού.

 Την ίδια ώρα, μέτρα «ασπιρίνες» για τους άστεγους ετοιμάζει η δημοτική αρχή της Αθήνας. 'Οπως και πέρυσι, σκοπεύει να ανοίξει κάποιους κλειστούς χώρους, π.χ. το κλειστό γυμναστήριο του δήμου στο Ρουφ, να διανείμει κάποιες κουβέρτες και τρόφιμα σε άστεγους, σε συνεργασία με διάφορες ΜΚΟ. Όλα αυτά ισχύουν μέχρι να ανέβει κάπως η θερμοκρασία οπότε, στο δοσμένο σύστημα, ο κάθε άστεγος θα αφεθεί και πάλι στην τύχη του.

 Τα μέτρα δεν προσφέρουν φυσικά, καμία οριστική λύση, αντίθετα αξιοποιούνται ώστε διάφοροι στυλοβάτες του συστήματος να εμφανίζονται φιλεύσπλαχνοι και φιλάνθρωποι.

  Σύμφωνα με την Αστυνομία, με αλυσίδες διεξάγεται, λόγω του παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων στους επαρχιακούς δρόμους Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου, ενώ κλειστός λόγω χιονόπτωσης είναι ο επαρχιακός δρόμος που οδηγεί από την 'Αρνισσα προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν στο όρος Βόρας του νομού Πέλλας (από το 15ο έως το 25ο χλμ.).
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου