Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Επικίνδυνοι για την υγεία του λαού


Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του για το νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου Ρόδου (ΦΕΚ Β' 3429/24.12.2012) με τον οποίο μειώνονται τα κρεβάτια από 385 σε 360, ανάμεσα σε αυτά και τρία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) -από 8 σε 5- οι γιατροί από 176 σε 154 και καταργούνται τμήματα, όπως το Νευροχειρουργικό.
Κι ενώ δρομολογήθηκε η σύνθλιψη τμημάτων και υπηρεσιών ο έτερος συγκυβερνήτης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Κρεμαστινός έκανε γνωστό, με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, ότι επικοινώνησε με τον υπουργό Υγείας ο οποίος του «εγνώρισε ότι οι μεταβολές στον οργανισμό εντάσσονται στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων που αφορούν όλα τα νοσοκομεία της χώρας και όχι μόνο το Νοσοκομείο της Ρόδου» και ότι «πρόκειται για μνημονιακή δέσμευση που είχε προαποφασισθεί». Επίσης, ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε το Δ. Κρεμαστινό ότι «οι μεταβολές αυτές δεν αφορούν το παρόν».
Φραστικές διαφοροποιήσεις και προσωρινές υποσχέσεις για να συγκαλυφθεί ο αργός και «απ' τα κάτω» ακρωτηριασμός πολύτιμων υπηρεσιών υγείας, που από χρόνια είχαν δρομολογήσει οι, σήμερα, συγκυβερνώντες και άλλοτε εναλλασσόμενοι στην κυβερνητική εξουσία. Η όλη φραστική αντιπαράθεση συμπληρώνεται απ' τον αντιμνημονιακό βερμπαλισμό του τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που καταγγέλλει την «πιστή εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών». Ετσι η επιχειρηματική δραστηριότητα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που επιβάλλει τα άγρια χαράτσια στους αρρώστους μένει στο απυρόβλητο. Αυτή η άγρια κερδοφορία στην ώρα της ανάγκης θα καταργηθεί με πάλη λαϊκή.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου