Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

Επικοινωνιακού χαρακτήρα η σύσκεψη για την αιθαλομίχλη στο ΥΠΕΚΑΕπικοινωνιακού τύπου σύσκεψη, με αφορμή την αύξηση της αιθαλομίχλης απ' τα τζάκια και τις ξυλόσομπες, σε αστικές περιοχές, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών, επιστημόνων και εκπροσώπων φορέων.

Στόχος της κυβέρνηση είναι να δείξει, ότι δήθεν ενδιαφέρεται για το ζήτημα, την ώρα που η πολιτική της έχει οδηγήσει εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα να καίνε ότι βρίσκουν για να ζεσταθούν και να κινδυνεύουν από τη ρύπανση της ατμόσφαιρας.


Η υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη, που συμμετείχε στη σύσκεψη, αναγνώρισε τη μεγάλη ρύπανση του περιβάλλοντος και υποκριτικά επισήμανε τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, λόγω της «στροφής του κόσμου σε φθηνές λύσεις θέρμανσης».

Την ίδια ώρα η ΓΓ Περιβάλλοντος, Μ. Ευαγγελίδου, υπερασπίστηκε την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με πρόσχημα την πάταξη του λαθρεμπορίου.

Και οι δύο παρέπεμψαν τελικά το θέμα στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ ανακοίνωσαν μέτρα-κοροϊδία για την αντιμετώπιση τάχα του προβλήματος, όπως η επιδότηση για τη μετατροπή των συμβατικών τζακιών σε ενεργειακά και οι συχνότεροι έλεγχοι στα καύσιμα.

Η κυβέρνηση που εκτόξευσε στα ύψη την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και τσακίζει το εισόδημα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, κλιμακώνει τον εμπαιγμό απέναντι στη λαϊκή οικογένεια, απευθύνοντας προκλητικές συστάσεις για τον περιορισμό της χρήσης τζακιών και ξυλόσομπων.

Τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, από την αύξηση των αιωρούμενων μικροσωματιδίων, ιδιαίτερα για παιδιά και ευπαθείς ομάδες, επισήμαναν με ανακοινώσεις τους το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. 

Σε σχόλιό του, για το επικίνδυνο φαινόμενο της αιθαλομίχλης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, έχει επισημάνει:

«Η αιθαλομίχλη που πνίγει όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας θέτει σε κίνδυνο την υγεία του λαού και ιδιαίτερα των παιδιών.

Προφανώς οι ευθύνες δεν βαρύνουν τα λαϊκά νοικοκυριά που προσπαθούν να ζεσταθούν με όποιο τρόπο μπορούν, αλλά τα κόμματα της συγκυβέρνησης και την ΕΕ που με τα συνεχή εξοντωτικά μέτρα σε βάρος του λαού τον αναγκάζουν να καταφεύγει στις ξυλόσομπες.

Να καταργηθούν αμέσως οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης, καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, να καταργηθούν τα χαράτσια και να μειωθεί το τιμολόγιο της ΔΕΗ για τις οικογένειες των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών που βρίσκονται σε δεινή κατάσταση».
Blog Widget by LinkWithin

1 σχόλιο:

 1. Μα καλά, αφού η οικοδομική δραστηριότητα έχει σταματήσει (κάτι που φαίνεται πρωτίστως απ' την τρομερή ανεργία στον κλάδο), πού βρέθηκαν τα επιπλέον τζάκια που προστέθηκαν στα υπάρχοντα απ' τα πριν, ώστε να ...φουντώσει η αιθαλομίχλη;

  Κι αφού τα τζάκια δεν αυξήθηκαν, τουλάχιστον σημαντικά, γιατί αυτή η αιθαλομίχλη δεν σήμανε συναγερμό και πέρυσι και πρόπερσι...

  Κατά την ίδια έννοια, στα αστικά κέντρα όπου κυριαρχούν οι πολυκατοικίες, πώς στο καλό τοποθετήθηκαν ξυλόσομπες;
  Άντε αυτές να προέκυψαν στις λίγες υπάρχουσες μονοκατοικίες και σε τίποτα διώροφα κτήρια.

  Μήπως λοιπόν τούς πήρε ο πόνος για την αιθαλομίχλη,
  1) Επειδή τούς τσούζει η μη κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, άρα η κάθετη μείωση κερδών των καπιταλιστικών επιχειρήσεων υγρών καυσίμων θέρμανσης;;;;
  2) Επιπλέον, μειώνονται τα κρατικά έσοδα, εφόσον δεν εισπράττουν τον φόρο καυσίμου θέρμανσης..., άρα δε μαζεύουν χρήμα να ταϊσουν εκ νέου τούς καπιταλιστές...

  Αυτά τα δυο είναι που αποδεικνύουν περίτρανα την υποκρισία των ...ενδιαφερομένων για την υγεία μας...
  Αυτό δεν σημαίνει ότι κι η αιθαλομίχλη δεν βλάπτει την υγεία μας, αλλά δεν είναι αυτό που τρομάζει τούς ιθύνοντες...

  ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή