Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

ΚΚΕ: Για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την προϋπηρεσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Επίκαιρη Ερώτηση για την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, κατέθεσε στη Βουλή, προς τον υπουργό Παιδείας, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας.
Ζητά να εξασφαλιστεί και στους αναπληρωτές, αλλά και σε όλους τους άλλους συμβασιούχους (ωρομίσθιοι, με μπλοκάκι κ.τ.λ.) το δικαίωμα για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την πρώτη μέρα δουλειάς τους και καθ’ όλη τη διάρκεια τόσο της εργασίας τους, όσο και της ανεργίας τους, ώστε να μπορούν να παίρνουν όση άδεια χρειαστεί, για να αναρρώσουν χωρίς να χάσουν τη δουλειά τους και χωρίς να τους αφαιρείται η προϋπηρεσία τους.
Επίσης, ζητά, να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας των συμβασιούχων εκπαιδευτικών.
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης τονίζει:
«Με την εγκύκλιο 155734/Δ1 10-12-2012 του Υπουργείου Παιδείας καθορίστηκε το πλαίσιο αναρρωτικών αδειών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και των αδειών λόγω επιπλοκών κύησης (επαπειλούμενη κύηση), ειδικότερα αν και πότε αυτές αναγνωρίζονται ως χρόνος πραγματικής διδακτικής υπηρεσίας από το σχολικό έτος 2012-13 και εφεξής.
Στην 3η παράγραφο της εγκυκλίου λέει ότι οι αναπληρωτές: "...δικαιούνται πάντοτε αδείας, διάρκειας όχι μεγαλύτερης του μισού μήνα συνολικά..." διάταξη που μπήκε και στη σύμβαση εργασίας που υπογράφουν οι αναπληρωτές. Και στην τέταρτη παράγραφο συνεχίζει: "... μετά τη συμπλήρωση... μισού μήνα, με αποδοχές, απολύονται εφόσον ήθελε κριθεί ότι η περαιτέρω απουσία τους συνιστά σπουδαίο λόγο, που, κατά τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, δικαιολογεί καταγγελία σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου..." Δηλαδή, όταν θα αρρωσταίνουν πάνω από 15 μέρες, θα τιμωρούνται, όχι μόνο με τη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και την παρακράτηση μισθού, αλλά και με απόλυση.
Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο, για τις γυναίκες εκπαιδευτικούς που παρουσιάζουν επιπλοκές στην κύηση (επαπειλούμενη εγκυμοσύνη) και απουσιάζουν από την εργασία τους για περισσότερες από 15 ημέρες δεν θα αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας το υπερβάλλον των 15 ημερών διάστημα αναρρωτικής άδειας.
Τα μέτρα αυτά είναι βαθιά αντεργατικά αλλά και απάνθρωπα και θίγουν χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς και έγκυες εκπαιδευτικούς. Θα οδηγούν σε απολύσεις κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τους εκπαιδευτικούς αυτούς.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
Τι μέτρα θα πάρει για να αρθεί η παραπάνω απάνθρωπη διάταξη και να εξασφαλιστεί και στους αναπληρωτές, αλλά και σε όλους τους άλλους συμβασιούχους (ωρομίσθιοι, με μπλοκάκι…) το δικαίωμα για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την πρώτη μέρα δουλειάς τους και καθ’ όλη τη διάρκεια τόσο της εργασίας τους, όσο και της ανεργίας τους, ώστε να μπορούν να παίρνουν όση άδεια χρειαστεί για να αναρρώσουν χωρίς να χάσουν της δουλειά τους και χωρίς να τους αφαιρείται η προϋπηρεσία τους.
Τι μέτρα θα πάρει, ώστε να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας των συμβασιούχων εκπαιδευτικών.
Ο βουλευτής Γιάννης Γκιόκας»
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου