Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Υπ. Εργασίας: Ξεκίνησε την προετοιμασία νέων αντιασφαλιστικών μέτρων

Τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε νέες αντιασφαλιστικές ανατροπές έβαλε μπροστά η συγκυβέρνηση. Στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, η πρώτη συνάντηση της επιτροπής για την «οικονομική και λογιστική ενοποίηση των τομέων ασφάλισης στα υπάρχοντα ταμεία κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ ΜΜΕ)» και την προς τα κάτω εξίσωση συντάξεων και παροχών, με νέες μειώσεις.
Στόχος της κυβέρνησης, πίσω από την επίκληση «αδικιών» και «στρεβλώσεων», είναι ένα ενιαίο σύστημα για όλους τους εργαζόμενους, με εκ νέου μείωση συντάξεων και παροχών και με 40 χρόνια δουλειάς για πλήρη συνταξιοδότηση.
Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε ότι «Το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας οικοδομήθηκε διαχρονικά στη βάση πελατειακών αντιλήψεων με αποτέλεσμα σήμερα να είναι ένα μωσαϊκό εξαιρέσεων και ειδικών καθεστώτων». Έκανε επίσης λόγο για προσπάθεια «εξορθολογισμού, απλούστευσης και εξυγίανσης, διοικητικών και οργανωτικών στρεβλώσεων» με σκοπό «ενιαίους κανόνες μέσα σε κάθε φορέα κύριας ασφάλισης».
Στο πλαίσιο αυτό, προανήγγειλε νέο αντιασφαλιστικό νόμο και ανέφερε ότι «δεν έχουμε το δικαίωμα να υποπέσουμε στα ίδια γνωστά λάθη, αφήνοντας τις δύσκολες αποφάσεις για το αύριο (...) σήμερα πληρώνουμε το τίμημα της αδράνειας και της αναβλητικότητας που επιδείξαμε στο παρελθόν».
Αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, χαρακτήρισε την υλοποίηση των νέων αντιασφαλιστικών σχεδίων ως «εμπέδωση του αισθήματος δικαιοσύνης, αποτελεσματικότητας και βιωσιμότητας του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης».
Σύμφωνα με το υπουργείο εργασίας η «Επιτροπή Συντονισμού», υπό την προεδρία Βρούτση και με τη συμμετοχή των διοικητών και προέδρων των ταμείων κύριας ασφάλισης, υπηρεσιακών παραγόντων και εμπειρογνωμόνων, θα συνεδριάζει τουλάχιστον μια φορά το μήνα, ώστε «με ορίζοντα το τέλος του τρέχοντος έτους τα τελικά παραδοτέα να αποτελέσουν τη βάση για ένα νέο νομοθέτημα».
Στην πρώτη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασ φαλί σεων, Π. Κοκκόρης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργος.

ΚΚΕ: Μέχρι εδώ η κοροϊδία και τα ψέματα
Σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του Γ. Βρούτση, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Ο υπουργός Εργασίας με το "θράσος του ληστή" κατηγορεί τους επί δεκαετίες ληστευόμενους εργαζόμενους από τις κυβερνήσεις, τους μεγάλους επιχειρηματίες και τις τράπεζες που ρήμαξαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων, ότι οι συντάξεις και οι όποιες παροχές είχαν οι εργαζόμενοι, ήταν αποτέλεσμα "πελατειακών αντιλήψεων". Οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα η νέα γενιά πρέπει να εξεγερθούν, προκειμένου να βάλουν τέλος σ’ ένα συνεχές έγκλημα που γίνεται σε βάρος τους. Στόχος της κυβέρνησης και της ΕΕ ήταν και είναι ένας: Να μην έχουν στοιχειώδη ασφάλιση και παροχές και αντί για σύνταξη να παίρνουν επίδομα στα βαθιά γεράματα. Μέχρι εδώ η κοροϊδία και τα ψέματα».

ΠΑΜΕ: Η κυβέρνηση προκαλεί τους εργαζόμενους, να πάρει την απάντηση που της αξίζει
Το ΠΑΜΕ σε δελτίο τύπου που εξέδωσε σημειώνει:
«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στις συντάξεις και στη διάλυση σε ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.
Το ασφαλιστικό σύστημα δεν οικοδομήθηκε στη βάση των πελατειακών σχέσεων όπως δήλωσε με απύθμενο θράσος ο Υπουργός Εργασίας. Προκαλούν ξετσίπωτα την εργατική τάξη. Το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε πάνω στον ιδρώτα και τον κόπο χιλιάδων εργαζόμενων. Η κοινωνική ασφάλιση συμπυκνώνει τις κατακτήσεις πολύχρονων, σκληρών και αιματηρών αγώνων της εργατικής τάξης και του λαού μας, για να έχει συνταξιοδοτικά δικαιώματα, υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, κοινωνική πρόνοια και προστασία.
Οι κυβερνήσεις διαδοχικά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι βιομήχανοι και όλο το σκυλολόι των καπιταλιστών, έκλεψαν, λεηλάτησαν και έπαιξαν στον τζόγο τον ιδρώτα των εργαζομένων, "κούρεψαν" την περιουσία των ταμείων, απάλλαξαν τους εργοδότες από τις εισφορές τους. Επιβάλουν συντάξεις των 350 ευρώ, κάνουν τις επικουρικές συντάξεις επίδομα, απαλλάσσουν το κράτος και την εργοδοσία από την ευθύνη τους να καλύπτουν τα ελλείμματα που δημιούργησαν.
Η παραπάνω δήλωση του Βρούτση αλλά και το τσάκισμα των συντάξεων, αποτελούν πρόκληση για όλους τους εργαζομένους και η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την απάντηση που της αξίζει.
Καλούμε τα συνδικάτα να μην αποδεχτούν αυτή την κατάσταση. Να αντιδράσουν και να δώσουν οργανωμένη απάντηση στις αθλιότητες της κυβέρνησης και του υπουργού της».
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου