Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Συγκυβέρνηση: Με φορτωμένη αντιλαϊκή ατζέντα για το αμέσως επόμενο διάστημα


Σειρά νέων βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, θέλει να προωθήσει και να υλοποιήσει η συγκυβέρνηση, ξεκινώντας από τις επόμενες μέρες και ενόψη του προσεχούς Γιούρογκρουπ που θα γίνει στις 21 Γενάρη και στο οποίο σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών θα κληθεί να αποφασίσει για την επόμενη δόση του δανείου.

Στόχος της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, είναι να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για καπιταλιστική ανάκαμψη, πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων, των μισθών και του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Η αντιλαϊκή ατζέντα περιλαμβάνει:


  • Κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου με το οποίο επικυρώνονται όλες οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση από τα μέσα του Νοέμβρη.
  • Μέχρι τις 11 του Γενάρη αναμένεται η ψήφιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που «αρπάζει» επιπλέον 2,5 δισ. από τα λαϊκά στρώματα.
  • Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα, θα εγκριθεί και η νέα δυσβάσταχτη αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ.
  • Το ίδιο διάστημα, η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή τον νέο επενδυτικό νόμο που αίρει και τα τελευταία «γραφειοκρατικά» εμπόδια για την ελεύθερη δράση των μονοπωλίων, ενώ τους προσφέρει νέα κίνητρα.
  • Στον επόμενο μήνα θα προχωρήσει η επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος με τη θέσπιση 3ετούς πλαφόν για τις δαπάνες κάθε τομέα του κράτους.
  • Μέχρι το Μάρτη θα ολοκληρωθεί το σχέδιο για την αποχώρηση από το Δημόσιο όσων υπαλλήλων δεν θεωρούνται «απαραίτητοι», με τον καθορισμό τριμηνιαίων στόχων για αποχωρήσεις έως το τέλος του 2014, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μείωσης των εργαζομένων στο Δημόσιο κατά 150.000 άτομα. Μέσα στο 2013 πρέπει να μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, δηλαδή στον προθάλαμο της απόλυσης, 25.000 εργαζόμενοι.
  • Στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η εκποίηση των ΟΔΙΕ, ΕΛΒΟ, ΕΛΤΑ, ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, ΟΠΑΠ, περιφερειακών αεροδρομίων, λιμανιών και μαρίνων, της Εγνατίας Οδού, του «Αστέρα» Βουλιαγμένης, ακίνητα στην Αφάντου Ρόδου και στην Κασσιόπη Κέρκυρας, πώληση και επανεκμίσθωση 28 κτιρίων του Δημοσίου καθώς και το 2ο πακέτο ακινήτων του Δημοσίου.


Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να παίρνει διαρκώς όσα μέτρα απαιτούνται αν δεν πιάνονται οι στόχοι του προγράμματος.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου