Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

«Να δουλέψουν εθελοντικά οι άνεργοι» - Όταν το θράσος ξεπερνάει σε μέγεθος την ανεργία...

Να κληθούν οι άνεργοι να δουλέψουν όπου τους χρειάζεται η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Ιδιωτικός Τομέας, χωρίς επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις που θα τους απασχολήσουν, προτείνει από την προσωπική του ιστοσελίδα, ο Πέτρος Δούκας.

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, στο άρθρο του «90+ Προτάσεις για ένα ελληνικό NEW DEAL II», αφού σημειώνει ότι με το «βαρύ» φορολογικό νομοσχέδιο, δύσκολα θα επενδύσει κάποιος στη χώρα μας, για να βρεθούν θέσεις εργασίας, αναφέρει:

«Από το να μαζεύουν ελιές (χιλιάδες τόνοι παραμένουν αμάζευτες), ή άλλα αγροτικά προϊόντα, να καθαρίσουν τις παραλίες ή δρόμους, να φυτέψουν δένδρα, να κάνουν βοηθητικές εργασίες σε τεχνικά έργα, σε μαγαζιά, συνεργεία, επιχειρήσεις, ανάλογα με την ηλικία, τις δεξιότητες, την έφεση και την όρεξη του καθενός. Ταυτόχρονα, να ζητηθεί από τις επιχειρήσεις αν θα τους ενδιέφεραν κάποιοι εργάτες, ή υπάλληλοι για 3 μήνες χωρίς επιβάρυνση (γιά τις επιχειρήσεις, κλπ.)».

Και συνεχίζει: «Γιατί λέω χωρίς επιπλέον κόστος (για τους εργοδότες)/(Το Δημόσιο, εκτός από το επίδομα ανεργίας θα πληρώνει και ειδικό επιμίσθιο, ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες).

Γιατί οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες και δεν μπορούν να πληρώσουν! Από την άλλη πλευρά, είναι σημαντικό οι άνεργοι με την εθελοντική εργασία να ξετριφτούν, να μπούνε σε κάποια δράση, έστω και ταπεινή. Να έρθουν σε επαφή με τους αυριανούς εργοδότες. Παράλληλα, θα βγει και κάποιο επωφελές έργο για την χώρα, τώρα που υπάρχει ανάγκη! Το ένα θα ανατροφοδοτεί το άλλο! Η παραγωγή κάποιου έργου θα δημιουργήσει ευκαιρίες και ανάγκη και πραγματική ζήτηση για περισσότερο έργο (και περισσότερες πραγματικές και κανονικά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας). Ας μην ξεχνάμε πως δεν υπάρχει ειδική λύση μόνο για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Για αυτό και παρά τις εκατοντάδες "εξαγγελίες νέων ειδικών μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας", η ανεργία ξεπέρασε το 25%! Όσοι νομίζουν πως υπάρχουν τέτοιες λύσεις και κουτοπόνηροι ελιγμοί, απλά είναι άσχετοι!», καταλήγει ο κ. Δούκας.

enikos.gr

(Σχόλιο Οικ.) Επειδή δεν πέρασαν δα και αιώνες, ας θυμηθούμε: ο κύριος Δούκας από τον Αύγουστο του 1992 έως τον Οκτώβρη του 1993 ήταν Υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη με αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, το Δημόσιο Χρέος και τη Δημόσια Περιουσία. Επίσης το 2004, έγινε Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών στην κυβέρνηση Καραμανλή με αρμοδιότητες τις εργασίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, όπως την κατάρτιση και την παρακολούθηση της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, το Δημόσιο Χρέος, τον Οργανισμό Διαχείρισης του Δημόσιου Χρέους και άλλα ακόμα ενδιαφέροντα. Επίσης, τον Σεπτέμβριο του 2007 ορίστηκε Υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Οικονομική Διπλωματία της χώρας.

Τι να πει λοιπόν κανείς για το απύθμενο θράσος αυτού του απίστευτου τύπου που θα έπρεπε τουλάχιστον να ντρέπεται για την πολιτική διαδρομή του (κρίνοντας πάντα εκ του αποτελέσματος) και να λογοδοτήσει κάποια στιγμή απέναντι στον ελληνικό λαό για τα  πεπραγμένα του, αντί να  βγαίνει κι από πάνω; Τι είναι  αυτό που ωθεί τον κύριο Δούκα να βυσσοδομεί στις πλάτες των ανέργων και να προσβάλλει ακόμα και την έννοια της στοιχειώδους λογικής; Η αίσθηση της ατιμωρησίας φυσικά. Αλλά τι να πει κανείς επίσης και για το ενάμισι εκατομμύριο (επίσημα) άνεργους που εξακολουθούν να αποδέχονται  να γίνεται η ζωή τους ένα θέατρο σκιών με πρωταγωνιστές κάθε λογής πολιτικάντηδες-καραγκιόζηδες και τους ίδιους μόνιμα κομπάρσους; Και κάτι ακόμα: απ’ όσο μπόρεσα να μάθω, ο κύριος Δούκας αυτήν την στιγμή είναι άνεργος…

Οικοδόμος

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου