Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Είναι ο καπιταλισμός

Η πρόταση του Π. Δούκα (υψηλόβαθμος υπάλληλος διαφόρων πολυεθνικών, στέλεχος της ΝΔ, πρώην υπουργός, διδάκτορας των Οικονομικών Επιστημών κ.λπ.) να δουλεύουν τζάμπα οι άνεργοι αφού ούτως ή άλλως δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν («να ξετριφτούν, να μπούνε σε κάποια δράση, έστω και ταπεινή») όσο κυνική κι ακραία κι αν ακούγεται, δεν διεκδικεί εύσημα πρωτοτυπίας παρά μόνο ως προς την ωμότητα της διατύπωσής της.
Η προσπάθεια συμπίεσης της τιμής της εργατικής δύναμης στο μη περαιτέρω ανάγεται πλέον σε ζήτημα ζωής και θανάτου για τα μονοπώλια και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι την υπηρετούν με αξιοζήλευτη αφοσίωση. «Ταξιαρχίες εργασίας» εισηγείται ο Π. Δούκας, ήταν ο ΛΑ.Ο.Σ. προηγούμενα που εισηγούνταν μαζικό εκτοπισμό ανέργων ακόμα και «περιττών» δημοσίων υπαλλήλων και διάθεσή τους για εκτέλεση έργων σε παραμεθόριες περιοχές ή για γεωργικές εργασίες, είναι η Ουγγαρία όπου τα «τάγματα εργασίας» και η καταναγκαστική εργασία είναι εφιαλτική πραγματικότητα. Μάλιστα, η ουγγρική κυβέρνηση είναι ένα βήμα μπροστά απ' τον Π. Δούκα καθώς στις προθέσεις της είναι και η δημιουργία στρατοπέδων όπου θα κατευθύνονται άνεργοι για βαριές χειρωνακτικές εργασίες, θα διαμένουν σε τροχόσπιτα και θα παρακολουθούνται από συνταξιούχους αστυνομικούς! Κι όλα αυτά για ένα κομμάτι ψωμί κυριολεκτικά. Η Ουγγαρία, επιπροσθέτως, ήταν αυτή που σκέφτηκε να τιμωρήσει τους αστέγους επιβάλλοντάς τους πρόστιμο επειδή είναι άστεγοι!
Ειρωνεία! Πριν η Ουγγαρία προσφύγει εκ νέου στο ΔΝΤ, είχε γίνει παντιέρα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ακριβώς παντιέρα του έχουν γίνει σήμερα η Βραζιλία των τενεκεδομαχαλάδων και η Αργεντινή της εξαθλίωσης και των θέσεων εργασίας με ...ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Δήλωνε ο Αλ. Τσίπρας: «Να ξεμπερδεύουμε με το μνημόνιο. Να αναδιαπραγματευτούμε με τους δανειστές μας (...) Η Ουγγαρία που ξεμπέρδεψε με το μνημόνιο, και μάλιστα με μια κυβέρνηση κάθε άλλο παρά αριστερή, δεν φαίνεται να έχει πάθει κάποια τραγική ζημιά (...) Είδα ότι οι Ούγγροι έφυγαν από το μνημόνιο και δε χύθηκε αίμα στη Βουδαπέστη ή στην Ουγγαρία».
Τι επιβεβαιώνεται για εκατομμυριοστή φορά; Ότι είναι ο καπιταλισμός η αιτία κάθε εφιάλτη που κατατρέχει τους ανθρώπους του μόχθου. Δεν αρκεί να κόψουν τα κλαδιά, πρέπει να ξεριζώσουν το δέντρο για να απαλλαγούν απ' τους δηλητηριώδεις καρπούς του.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου