Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Ε. Βενιζέλος: Εμφανίζει ως μονόδρομο την αντιλαϊκή πολιτική

Ως μονόδρομο εμφανίζει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News». Παράλληλα επιχειρεί να δημιουργήσει αυταπάτες ότι μέσα από αυτή την πολιτική θα υπάρξει βελτίωση της ζωής των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Όπως δηλώνει, «μετά από πέντε χρόνια ύφεσης, υπό συνθήκες μεγάλης ανεργίας και ανασφάλειας, την κάθε οικογένεια, το κάθε άτομο, την κάθε επιχείρηση την ενδιαφέρουν η επιβίωση και το μέλλον». Μετά τη διαπίστωση αυτή, σημειώνει ότι «δεν μπορεί να επιτευχθεί αυτό εάν δεν διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις εθνικής ανάκαμψης». Αυτές, προσθέτει, «δεν είναι μόνο δημοσιονομικές και χρηματοοικονομικές. Είναι και πολιτικές. Χρειάζεται, συνεπώς, σταθερότητα και σχέδιο. Ασφάλεια και δυναμική. Και αυτό μόνο από την παρούσα κοινοβουλευτική πλειοψηφία μπορεί να διασφαλιστεί. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πρόταση».
Οι προϋποθέσεις που εννοεί βέβαια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι η ενίσχυση του κεφαλαίου, η προώθηση των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, η φοροεπιδρομή, η σκληρή λιτότητα, η εργασία-λάστιχο κλπ. Επίσης η κυβερνητική αποφασιστικότητα και η αποδοχή από το λαό της πολιτικής που βαθαίνει τη χρεοκοπία του.
Για τις εξελίξεις στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», ισχυρίζεται ότι «η αλήθεια έχει τη δική της δυναμική. Και η αλήθεια εκδικείται».
Ξεκαθαρίζει, επίσης, ότι επιδιώκει τον αποπροσανατολιστικό και βολικό καυγά με το ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ, με το μέτωπο που έχει ανοίξει στην υπόθεση αυτή, θα βγει ισχυρό και ωφελημένο. Είναι πολύ σημαντικό το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ». Επιβεβαιώνει έτσι και την ουσία του ίδιου του καυγά, που όχι μόνο αφήνει στο απυρόβλητο το σάπιο σύστημα, αλλά δημιουργεί και αυταπάτες για «κάθαρσή» του.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει τέλος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «υιοθετεί τον αστικό παλαιοκομματισμό, δηλαδή τις χειρότερες όψεις παλαιών εποχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου