Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Σαμαράς - Στουρνάρας: Συντονισμός και επιτάχυνση της αντιλαϊκής επίθεσης

Φορολογικό, αυξήσεις στη ΔΕΗ και ιδιωτικοποιήσεις στην πρώτη γραμμή των αντιλαϊκών προτεραιοτήτων της συγκυβέρνησης

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, για το σχεδιασμό της κλιμακούμενης αντιλαϊκής επίθεσης, είχε ο υπουργός Οικονομικών το πρωί της Παρασκευής.

«Ήταν μία συνάντηση που έχει να κάνει με γενικότερο συντονισμό οικονομικής πολιτικής» δήλωσε εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου ο Γιάννης Στουρνάρας.

Πρόσθεσε, ακόμα, ότι οι επικείμενες συνεδριάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του Eurogroup «θα έχουν θέμα την Ελλάδα κυρίως. Ιδιαίτερα στο Eurogroup θα αποφασιστεί ή όχι η επόμενη εκταμίευση».

«Πρέπει να ψηφίσουμε το φορολογικό ως την επόμενη Παρασκευή»

Στο πλαίσιο αυτό και αναφερόμενος στα λεγόμενα προαπαιτούμενα αντιλαϊκά μέτρα, δήλωσε για το νομοσχέδιο φοροληστείας των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι, πρέπει να ψηφίσουμε το φορολογικό μέχρι την επόμενη Παρασκευή, το οποίο είναι και το σημαντικότερο θέμα».

Άμεσες προτεραιότητες της συγκυβέρνησης είναι και οι νέες μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ που θα ισχύσουν από 1η Γενάρη, καθώς και η υλοποίηση του προγράμματος εκτεταμένων ιδιωτικοποιήσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών επιχείρησε για μία ακόμη φορά να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις, για δήθεν αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, λέγοντας ότι οι σχετικές υποθέσεις φορολογικών παραβάσεων «πηγαίνουν καλά» και «οι αρχές κάνουν τη δουλειά τους».

Για το αν στοχοποιείται από το ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» δήλωσε: «Δεν έχω ασχοληθεί και δεν με αφορά».
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου