Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ: Συνέχεια στη διαφήμιση της αντιλαϊκής πολιτικής

Τη διαφήμιση των αντιλαϊκών μέτρων και μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, συνέχισε ο Αντώνης Σαμαράς, στις κοινές δηλώσεις που έκανε με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, πριν τη συνάντησή τους.

«Θέλω να καταστήσω σαφές ότι η χώρα μας κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ανακτήσει την αξιοπιστία της» ανέφερε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «Προς την κατεύθυνση αυτή έχουμε ψηφίσει μια σειρά νομοσχεδίων που διασφαλίζουν αυτή την πορεία, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη ρευστότητα στην αγορά και κατ΄επέκταση την ανάπτυξη».

Ο Αντ. Σαμαράς δήλωσε ακόμα ότι «Η χώρα μαστίζεται από την ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους» και πως η προσπάθεια για ανάκτηση της εμπιστοσύνης χωρών και αγορών γίνεται «με μεγάλες θυσίες» από τον ελληνικό λαό, επιχειρώντας έτσι να εμφανίσει ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, αποδέχονται και στηρίζουν την πολιτική που ισοπεδώνει μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα.

Επαναλαμβάνοντας το κάλεσμα προς το γερμανικό κεφάλαιο για επενδύσεις με εγγυημένη κερδοφορία στην Ελλάδα, σημείωσε ότι «Προσβλέπουμε στη συνεργασία των δύο χωρών».

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε τη χαρά της για τη συνάντηση και έδωσε εύσημα στη συγκυβέρνηση για την «πρόοδο» της αντιλαϊκής πολιτικής και την εφαρμογή μέτρων ενίσχυσης του κεφαλαίου. Όπως ανέφερε, αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η πρόοδος της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος, ο καλύτερος οικονομικός συντονισμός αλλά και όλα τα θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς είχε επίσης δηλώσει ότι «Το ποτήρι είναι μισογεμάτο. Ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις μας και η Ευρώπη βοηθά».

ΚΚΕ: Ο λαός να απορρίψει τις συμμαχίες της ελληνικής πλουτοκρατίας και τον ευρωμονόδρομο

Σε σχόλιό του, για τη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η κύρια προσπάθεια του πρωθυπουργού επικεντρώνεται στην εξασφάλιση συμμάχων-συνεταίρων για την ελληνική πλουτοκρατία στην πιο βαθιά και άγρια εκμετάλλευση πρώτα απ’ όλα των Ελλήνων εργαζομένων.

Η ανάπτυξη που επιδιώκουν κυβέρνηση–Μέρκελ–Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζεται στα μονοπώλια και τη φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και τη λεηλασία του ορυκτού και φυσικού πλούτου της χώρας από τα μονοπώλια.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να απορρίψουν τις συμμαχίες της ελληνικής πλουτοκρατίας και τον ευρωμονόδρομο».


Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου