Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Εγκρίθηκε η εκταμίευση από το ΔΝΤ ενώ το Μάρτη έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα

Η αναμενόμενη εκταμίευση της δόσης και από την πλευρά του ΔΝΤ ύψους 3,24 δισ. ευρώ εγκρίθηκε σήμερα από το ΔΣ του ιμπεριαλιστικού Οργανισμού σε συνέχεια ανάλογης απόφασης της Κομισιόν. Η εξέλιξη συνδέεται με την ανάληψη των προβλεπόμενων «προαπαιτούμενων δράσεων» που έχει αναλάβει η συγκυβέρνηση και οι οποίες αξιολογήθηκαν θετικά από το ΔΝΤ. Περαιτέρω ανακοινώσεις για το «ελληνικό πρόγραμμα» αναμένεται να γίνουν την Παρασκευή από τον επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν.

Ανοικτό για την ώρα παραμένει και το «ζήτημα» για τη λεγόμενη βιωσιμότητα του κρατικού χρέους. Μέχρι το τέλος του Μάρτη προγραμματίζονται οι «εξειδικεύσεις» του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά τα πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα για τη διετία 2015-2016, τα οποία σύμφωνα με την Κομισιόν υπολογίζονται, για την ώρα, στα 4 δισ. ευρώ.
Την ερχόμενη Δευτέρα στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομίας της ευρωζώνης (συμβούλιο Γιούρογκρουπ) αναμένεται η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης ύψους 9,2 δισ. ευρώ, «προαπαιτούμενο» για την οποία ήταν η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου και οι ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου