Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

Τα χιλιοειπωμένα ψέματα της «απελευθέρωσης»

Θα δημιουργηθούν 8.000 νέες θέσεις εργασίας και θα μειωθούν οι τιμές σε ποσοστό 2,5% - 3%! Είναι δύο από τα χοντροκομμένα ψέματα που με ξεδιάντροπο τρόπο επαναλαμβάνουν τα κυβερνητικά στελέχη για να περάσουν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Αυτά επαναλάμβανε χτες το πρωί στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θ. Σκορδάς, που δε δίστασε μάλιστα να δηλώσει ανερυθρίαστα ότι «αν το μέτρο αποτύχει τότε η κυβέρνηση θα το πάρει πίσω»!
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα όμως δεν πρέπει να ξεχνούν ότι οι κάλπικες υποσχέσεις και τα ψέματα για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας συνοδεύουν σταθερά κάθε απελευθέρωση αγοράς, εννοείται και της αγοράς εργασίας, και κάθε ιδιωτικοποίηση που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επαληθεύτηκαν στην πράξη.
Αντίθετα, αποδείχθηκε ότι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, όπως οι απελευθερώσεις αγορών και οι ιδιωτικοποιήσεις, κατάργησαν τις σταθερές θέσεις εργασίας με πλήρες ωράριο και τις αντικατέστηκαν με προσωρινές, ευέλικτες και κακοπληρωμένες, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και να ανακάμψει η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.
Το ίδιο ισχύει και για τις τιμές, που όπου έπεσαν αυτό έγινε προσωρινά για λόγους ενίσχυσης των μεριδίων της αγοράς και εξόντωσης των ανταγωνιστών και των «μικρών». Ομως, τα ασύστολα ψέματα, όπως αυτά που λένε τώρα για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, είναι το τυράκι στη φάκα για να εγκλωβιστούν τα λαϊκά στρώματα στο μονόδρομο που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Ασφαλώς και τα γνωρίζουν αυτά οι κυβερνώντες, αλλά ψεύδονται συνειδητά για να γίνει η «δουλειά» και μετά ποιος τα θυμάται...
Πάντα βέβαια συνοδεύουν τα ψέματα αυτά με τις απαραίτητες, κατά παραγγελία, «μελέτες», που δήθεν τεκμηριώνουν τις «αισιόδοξες» εκτιμήσεις τους. Το έργο όμως έχει χιλιοπαιχθεί και «τσιμπάνε» μόνο όσοι το θέλουν και έχουν καταπιεί αμάσητο το παραμύθι ότι ο λαός θα σωθεί από τους δυνάστες του, δηλαδή από την εξουσία των μονοπωλίων...
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου