Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Χρ. Κατσώτης: Η «κοινωφελής εργασία» είναι εργαλείο για την ανταγωνιστικότητα

Εργαλείο για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, χαρακτήρισε την «κοινωνική οικονομία» ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση Επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων σε δήμους και περιφέρειες.

Τόνισε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα καταδεικνύει το πραγματικό πρόσωπο της «κοινωνικής οικονομίας». «Η πολυδιαφημισμένη εξασφάλιση απασχόλησης δεν είναι τίποτα άλλο παρά 5 μήνες δουλειάς με ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα, ενώ συγχρόνως αξιοποιείται για να παρακαμφθούν οι ΣΣΕ και άλλες διατάξεις που προστατεύουν την εργασία, όπως για παράδειγμα τα Βαρέα και Ανθυγιεινά, ενώ όλοι οι  εργαζόμενοι λαμβάνουν τον ίδιο πενιχρό μισθό πείνας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε πως η συγκυβέρνηση αφού απέλυσε χιλιάδες εργαζόμενους από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σχεδιάζει και νέες απολύσεις, τους αντικαθιστά με άλλους που θα βρίσκονται σε συνεχή εργασιακή ομηρία, ενώ παράλληλα διώχνει από την ευθύνη του κράτους τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Ο Χρ. Κατσώτης, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως αποκρύπτει το γεγονός πως αυτές οι αντεργατικές πολιτικές αποτελούν στρατηγική επιλογή της ΕΕ, λέγοντας πως με τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» υπάρχει δήθεν απόκλιση από την «καθαρή» κοινωνική οικονομία και εισάγεται το κέρδος από την πίσω πόρτα. «Δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνικός σκοπός μέσα στον καπιταλισμό που να μην υπηρετεί την αναπαραγωγή του κεφαλαίου», σημείωσε.

Ανέδειξε ως μοναδική διέξοδο για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών την κατάργηση του κεφαλαίου ως σχέση παραγωγής και του κέρδους ως κοινωνικής κατηγορίας. Αυτό, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, προϋποθέτει ανατροπή της πολιτικής εξουσίας του κεφαλαίου, προϋποθέτει τη λαϊκή εξουσία που είναι η μόνη που θα οδηγήσει την κοινωνία σε πραγματική ευημερία.

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου