Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΜΕ: Να επιστραφεί στα ταμεία ο κλεμμένος ιδρώτας των εργαζομένων


Να επιστραφεί στα ασφαλιστικά ταμεία ο κλεμμένος ιδρώτας και το αίμα των εργαζομένων απαιτεί το ΠΑΜΕ.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε σχετικά με τις συσκέψεις του Υπουργείου Εργασίας με τους ασφαλιστικούς οργανισμούς τονίζει ότι την ώρα, που σφαγιάζονται οι συντάξεις οδηγώντας τους συνταξιούχους στην εξαθλίωση και παζαρεύονται νέα κουρέματα των αποθεματικών, το Υπουργείο αναλώνεται στο πώς θα πάρουν -σε ισόποσες δόσεις- το κομμάτι της σύνταξης που δεν παρακρατήθηκε το Δεκέμβρη.
Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ τονίζει:

“Την ώρα που ο σφαγιασμός στις συντάξεις δεν έχει προηγούμενο και οι συνταξιούχοι βρίσκονται στην ανέχεια και στην εξαθλίωση, οι συσκέψεις του Υπουργείου Εργασίας με τους ασφαλιστικούς οργανισμούς αναλώνεται στο πώς θα πάρουν σε ισόποσες δόσεις το κομμάτι της σύνταξης που δεν παρακρατήθηκε το Δεκέμβρη.

Την ίδια στιγμή παζαρεύονται νέα κουρέματα στα αποθεματικά των ασφαλιστικών οργανισμών που θα σημάνουν το οριστικό τσάκισμα της κοινωνικής ασφάλισης.

Η οικονομική ασφυξία των ασφαλιστικών οργανισμών δεν είναι ευθύνη των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. Δεν οφείλεται σε αυτούς η σκανδαλολογία που αναπτύσσεται για να δικαιολογηθούν οι περικοπές στις συντάξεις, δεν οφείλεται σε αυτούς η εισφοροδιαφυγή και η εισφοροαπαλλαγή, δεν οφείλεται σε αυτούς το τελευταίο κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων που η κλοπή υπολογίζεται περίπου στα 12 δις, οι βεβαιωμένες ανείσπρακτες οφειλές προς το ΙΚΑ των επιχειρήσεων που φτάνουν τα 6 δις, τα περιορισμένα έσοδα των οργανισμών λόγω της ανεργίας και της μείωσης των μισθών.

Η πολιτική της κυβέρνησης, σπέρνει φτώχεια στους συνταξιούχους. Να μη δεχτούμε τη σημερινή κατάσταση ως δρόμο χωρίς γυρισμό. Να διεκδικήσουμε με πιο δυνατή φωνή, να επιστραφεί στα τώρα στα ταμεία ο κλεμμένος ιδρώτας και το αίμα μας.”
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου