Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Θανάσης Παφίλης: Το σύστημα, που παράγει τα σκάνδαλα, έχει και τους τρόπους και τους μηχανισμούς να τα κουκουλώνει

Το σύστημα, που παράγει τα σκάνδαλα, έχει και τους τρόπους και τους μηχανισμούς να τα κουκουλώνει, εκτός αν καμία φορά υπάρξει και καμιά Ιφιγένεια, για να εκτονωθεί ο κόσμος, τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινό ΑΝΤ1», σχετικά με την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» και τη σύσταση της προανακριτικής.

«Όταν κινδυνεύει το σύστημα να αποκαλυφθεί, έχει τους μηχανισμούς για να κλείνει», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Για το τι δείχνει η υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», υπογράμμισε ότι «εμείς από την πρώτη στιγμή βγήκαμε και είπαμε να δημοσιοποιηθούν όλα τα ονόματα. Από την πρώτη στιγμή είπαμε να ψαχτεί, για να βρεθούν οι ευθύνες», όμως, πρόσθεσε, ταυτόχρονα λέμε στον κόσμο ότι «υπάρχει πλούτος αμύθητος στην Ελλάδα. Να ο πλούτος που παράγεται και να σε ποιους πάει. Αυτό είναι το μεγάλο πολιτικό ζήτημα (…) Υπάρχει αμύθητος πλούτος και πρέπει να αποφασίσει να τον πάρει αυτός που τον παράγει και όχι αυτοί που του τον κλέβουν κάθε φορά».

Ο Θ. Παφίλης επισήμανε ακόμα ότι «αν δεν αλλάξει αυτό το σύστημα που ληστεύει το λαό, νόμιμα εντός ή εκτός εισαγωγικών, δεν πρόκειται να δει καλύτερη μέρα».

Η καπιταλιστική κρίση, πρόσθεσε, δεν μπορεί να ξεπεραστεί με κανέναν τρόπο διαχείρισης σε όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

«Στην ημερήσια διάταξη τίθεται το ζήτημα της ανατροπής», τόνισε χαρακτηριστικά.


Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου