Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΣΥ: Καλεί σε παναγροτικό ξεσηκωμό - Αλληλεγγύη από ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ, μαθητές

Σε παναγροτικό ξεσηκωμό καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αναμονή, ολιγωρία και ταλαντεύσεις απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό και καταστολή.
Την κυβερνητική καταστολή καταγγέλλουν δεκάδες σωματεία, φορείς και Εργατικά Κέντρα εκφράζοντας παράλληλα τον αυταρχισμό που επιδεικνύει η κυβέρνηση σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροών. Καλούν την εργατική τάξη να σταθεί αλληλέγγυα στον αγώνα των φτωχών αγροτών καθώς ο αγώνας τους αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη.
Η ΠΑΣΥ στην ανακοίνωσή της καλεί σε παναγροτικό ξεσηκωμό και μεταξύ άλλων τονίζει: «Η πανελλαδική γραμματεία της ΠΑΣΥ χαιρετίζει σε όλη τη χώρα τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φτωχομεσαίων αγροτών, που για μια ακόμα φορά αποφασιστικά μπαίνουν στο δρόμο της πάλης και του αγώνα, διεκδικώντας την επιβίωση τους, το δικαίωμα να συνεχίσουν να παραμένουν στα χωριά τους, να καλλιεργούν τη γη.
(...)Σήμερα η νέα επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και τα νέα βάρβαρα μέτρα που παίρνει σε βάρος και της φτωχομεσαίας αγροτιάς στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης, καθώς και η νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα οδηγήσουν στο τελειωτικό ξερίζωμα της.
Κανείς μικρομεσαίος αγρότης δεν πρόκειται να επιβιώσει. Γι’ αυτό και ο μόνος δρόμος που μένει είναι ο δρόμος της συλλογικής οργάνωσης και πάλης. Ο δρόμος της σύγκρουσης με αυτή την πολιτική και η ανατροπή της. Η δημιουργία των προϋποθέσεων για άλλη λειτουργία της αγροτικής οικονομίας με βάση τις διατροφικές ανάγκες του Ελληνικού λαού αλλά και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και όχι με βάση το κέρδος των μεγαλεμπόρων και των βιομηχάνων μεταποιητών.
Αυτός ο δρόμος απαιτεί και προϋποθέτει την ανασυγκρότηση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος, την ενεργοποίηση των αγροτικών συλλόγων με κατάργηση στην πράξη του νόμου 4015/2011, την αλλαγή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα και την απομόνωση όλων αυτών των δυνάμεων που βρισκόμενοι χρόνια τώρα στην ηγεσία του, έβαλαν την υπογραφή τους στη σημερινή κατάντια της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Αυτός ο δρόμος απαιτεί την κοινή στράτευση και δράση με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, της νεολαίας και των γυναικών.
ΠΑΜΕ: Ο αγώνας αυτός αφορά όλο το λαό γιατί στρέφεται ενάντια στην αντιλαική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ
«Οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι έχουν στο στόχαστρο τους την εργατική τάξη, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία. Επιδιώκουν να συγκεντρωθεί η αγροτική γη και η παραγωγή σε όλο και λιγότερα χέρια ώστε με την αρπαγή του μόχθου των αγροτών, την μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, όχι μόνο να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ από την κερδοφορία τους, αλλά αυτή να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει και καταδικάζει την κυβέρνηση η οποία μετά τον αυταρχισμό, το νόμο και την τάξη που έδειξε στον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό, αξιοποιώντας τις δυνάμεις καταστολής, τη δικαιοσύνη, στρέφεται και κατά των αγροτών, επιχειρώντας να τους παρεμποδίσει και να σταματήσει τον αγώνα τους. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα τις δυνάμεις καταστολής. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει».
ΠΑΣΕΒΕ: Ολόπλευρη αλληλεγγύη στον αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς
Στην ανακοίνωσή της τονίζει: «Ο αγώνας τους αυτός είναι δίκαιος και αφορά όλους μας γιατί στρέφεται ενάντια σε μια αντιλαϊκή και φιλομονοπωλιακή πολιτική που πλήττει με την ίδια σφοδρότητα αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, φτωχούς αγρότες και τις οικογένειες όλων μας.
Η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ καλεί τα Σωματεία, τις Ενώσεις, τις Ομοσπονδίες, να εκφράσουν με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη τους στον αγώνα της αγροτιάς. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει».
ΟΓΕ: Είναι και δικός μας αγώνας
Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας στην ανακοίνωσή της τονίζει: «Οι γυναίκες της ΟΓΕ μέσα από τη Κοινωνική Συμμαχία αντιπαλεύουμε την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που αυξάνουν το κόστος παραγωγής για τον αγρότη, του δίνουν εξευτελιστικές τιμές για τα αγροτικά προϊόντα, την ώρα που αυτά έρχονται πανάκριβα στη λαϊκή κατανάλωση, την πολιτική που στόχο έχει τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα μονοπώλια.
Με την οργανωμένη πάλη και τη δική σου συμμετοχή σε αυτή, με αποφασιστικότητα, επιμονή και πίστη στη δύναμη του αγώνα μας μπορούμε να σταματήσουμε τα καταστροφικά μέτρα που παίρνουν και να ανατρέψουμε όσα σχεδιάζουν. Μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου ισότιμα άντρες και γυναίκες του μόχθου θα κάνουμε κουμάντο στον πλούτο που παράγουμε, στον οποίο κι εσύ έχεις μεγάλο μεράδι. Καμιά μόνη της. Οργανωμένα αντιπαλεύουμε τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας.”
Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών και την καταδίκη τους στον κυβερνηικό αυταρχισμό εκφράζουν επίσης το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, η Γραμματεία ΠΑΜΕ Μαγνησίας, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Τρικάλων.
Επισυνάπτονται όλες οι ανακοινώσεις. 
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου