Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

ΚΝΕ: Δώρο της κυβέρνησης στους επιχειρηματίες το πρόγραμμα για την απασχόληση των νέων

Ένα από τα δώρα της κυβέρνησης στους επιχειρηματίες για το 2013 χαρακτηρίζει η ΚΝΕ το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων». Τονίζει πως: «Είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την υπερεκμετάλλευση των νέων. Οι μόνοι που ωφελούνται είναι οι επιχειρηματίες που θα τσεπώσουν μπόλικο χρήμα και πάμφθηνους εργάτες. Αξιοποιούν το βάσανο της ανεργίας, για το οποίο ευθύνεται το σάπιο, εκμεταλλευτικό σύστημά τους, για να επιβάλουν σε εκατοντάδες χιλιάδες νέους την ολιγόμηνη δουλειά με μεροκάματα πείνας και μετά πάλι το πέταμα στην ανεργία. Αυτή τη ζωή προορίζουν για τις νέες και τους νέους των εργατικών, λαϊκών οικογενειών».

Παρατίθεται ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

Με αφορμή την παρουσίαση του «Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Απασχόληση των Νέων» από την κυβέρνησηΑυτό είναι ένα από τα δώρα της κυβέρνησης στους επιχειρηματίες για το 2013. Είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την υπερεκμετάλλευση των νέων. Οι μόνοι που ωφελούνται είναι οι επιχειρηματίες που θα τσεπώσουν μπόλικο χρήμα και πάμφθηνους εργάτες. Αξιοποιούν το βάσανο της ανεργίας, για το οποίο ευθύνεται το σάπιο, εκμεταλλευτικό σύστημά τους, για να επιβάλουν σε εκατοντάδες χιλιάδες νέους την ολιγόμηνη δουλειά με μεροκάματα πείνας και μετά πάλι το πέταμα στην ανεργία. Αυτή τη ζωή προορίζουν για τις νέες και τους νέους των εργατικών, λαϊκών οικογενειών.

Ήδη η εργοδοσία, αξιοποιώντας το αντεργατικό, αντιλαϊκό οπλοστάσιο της κυβέρνησης, απολύει εργαζόμενους με κατοχυρωμένα δικαιώματα για να προσλάβει νέους με μισθούς των 200 και 400 ευρώ, με ωράριο λάστιχο.

Η κατάρτιση και η εργασιακή εμπειρία είναι το δόλωμα στη φάκα της υπερεκμετάλλευσης, τσακίζοντας τις απαιτήσεις των νέων από τη ζωή, τη δουλειά με δικαιώματα.

Με τα συγκεκριμένα μέτρα γενικεύουν τη μαθητεία στο χώρο δουλειάς. Ο ίδιος ο εκμεταλλευτής θα εκπαιδεύει το νέο, καθορίζοντας ο ίδιος τι θα μάθει, ανάλογα με τι τον συμφέρει. Πάνω απ’ όλα θα τον εκπαιδεύει να κρατάει τη μέση σκυφτή και το στόμα κλειστό. Είναι επιστροφή σε μεσαιωνικές συνθήκες δουλειάς.

Με τη βούλα της κυβέρνησης νομιμοποιείται και η ανασφάλιστη δουλειά. Η νέα γενιά, αν δεν ανατρέψει αυτή την κατάσταση, θα βλέπει τη σύνταξη με τα κιάλια.

Όσοι νέοι μπουν σε αυτά τα προγράμματα να είναι έτοιμοι να σηκώσουν ανάστημα. Το εθνικό σχέδιο δράσης για την υπερεκμετάλλευση των νέων να συναντήσει το σχέδιο δράσης του ταξικού εργατικού κινήματος με τη συμμετοχή των νέων. Να γίνουν η μάχιμη δύναμή του. Κανείς να μη δεχτεί να φαγωθούμε μεταξύ μας για μια θέση στη σύγχρονη σκλαβιά. Κανείς να μη δεχτεί τον απαράδεκτο διαχωρισμό μεταξύ παλιών και νέων εργαζομένων.

Διεκδίκησε τώρα:

- Επίδομα ανεργίας και άμεσα μέτρα προστασίας όλων των ανέργων και των οικογενειών τους.

- Σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα.

- Ενιαίο σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης, στην ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, που θα δίνει τη δυνατότητα στο σπουδαστή να ειδικεύεται στο επάγγελμα με βάση τις σύγχρονες εξελίξεις στην επιστήμη και στην τεχνολογία.

Ο πλούτος που παράγεται από τους εργαζόμενους είναι τεράστιος και τον καρπώνονται μια χούφτα κεφαλαιοκράτες. Αυτό φαίνεται και από τους λογαριασμούς τους μέσα και έξω από την Ελλάδα. Οργανωθείτε - Παλέψτε για την ανατροπή τους. Δυναμώστε τη λαϊκή συμμαχία. Μόνιμη λύση είναι η εξουσία και τα μέσα παραγωγής στα χέρια των εργατών.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου