Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Σχόλιο του ΚΚΕ για τη «λίστα Λαγκάρντ»


Ο λαός πρέπει, μαζί με τη διερεύνηση των σκανδάλων και την απόδοση κάθε είδους ευθυνών, να διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει ανατρέποντας το εκμεταλλευτικό και σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχόλιό του για τη «λίστα Λαγκάρντ».
Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής:
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ
Όπως η διερεύνηση των ποινικών ευθυνών σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ δεν πρέπει να περιοριστεί στο πρόσωπο του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, όπως θέλει η συγκυβέρνηση, έτσι και η προσοχή του λαού δεν πρέπει να μείνει μόνο στην απόδοση ευθυνών, αλλά και στο πώς θα αντιμετωπίσει τα μέτρα που τον τσακίζουν και μετατρέπουν τον πλούτο που παράγει σε καταθέσεις στις τράπεζες του εξωτερικού, σε ακίνητα στο Λονδίνο, σε offshore, με φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου, με τραπεζικά απόρρητα, με ελευθερία κίνησης κεφαλαίων.
Η σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος δεν κρύβεται. Από τα σπλάχνα του γεννιούνται αυτά τα φαινόμενα. Για αυτό και δεν μπορεί να εξυγιανθεί, όπως ισχυρίζονται τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Ο λαός πρέπει, μαζί με τη διερεύνηση των σκανδάλων και την απόδοση κάθε είδους ευθυνών, να διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει ανατρέποντας το εκμεταλλευτικό και σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. 


Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου