Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

Χίος: Νέα τραγωδία με μετανάστες - βρέθηκαν τρεις πνιγμένοι

Τελειωμό δεν έχουν τα βάσανα μεταναστών και προσφύγων που αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στον «παράδεισο» (όπως τους προπαγανδίστηκε η ΕΕ) θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο.
Οι σοροί τριών πνιγμένων μεταναστών εντοπίστηκαν σήμερα Κυριακή στη Χίο. Οι πρώτες δύο βρέθηκαν από ψαράδες στις παραλίες της Καρίντας και των Κάτω Φανών, νοτιοδυτικά του Πυργίου στη Χίο. Τα πτώματα ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης. Την τρίτη σορό (μιας γυναίκας) εντόπισαν λιμενικοί στα Βρουλίδια. Κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το τρίτο πτώμα εντοπίστηκε κινητό τηλέφωνο που περιείχε τούρκικη κάρτα sim.
Οι σοροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο προκειμένου να γίνει νεκροψία-νεκροτομή. Άγνωστο παραμένει αν τα πτώματα προέρχονται από την πρόσφατη τραγωδία με τους μετανάστες στη Λέσβο, οι οποίοι παρασύρθηκαν στη Χίο από τα κύματα ή αν πρόκειται για καινούργιο ναυάγιο. Πάντως, κατά πληροφορίες, η διαδικασία έδειξε ότι ο θάνατός τους προήλθε από πνιγμό τα δύο προηγούμενα 24ωρα. Ενισχύεται έτσι υποψία για νέο ναυάγιο με θύματα μετανάστες που προσπάθησαν να φτάσουν στη Χίο ή τη Σάμο τις προηγούμενες μέρες με την έντονη κακοκαιρία.
Μία ημέρα πριν, το πρωί του Σαββάτου, τρεις μετανάστες (δύο Παλαιστίνιοι και ένας Ιρακινός) βρέθηκαν στην Παναγία Οινουσσών, σε περιοχή ιχθυοκαλλιέργειας. Όπως δήλωσαν, επιχείρησαν να φτάσουν στη Χίο μέσω Τσεσμέ το βράδυ της Πέμπτης. Η βάρκα τους ανατράπηκε και σύμφωνα με τους ίδιους, έφθασαν στη Χίο αφού χρειάστηκε να κολυμπήσουν για περισσότερες από 10 ώρες. Δεν έχει γίνει γνωστό αν στη βάρκα τους επέβαιναν και άλλοι μετανάστες.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου