Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2013

Σωματείο Coca Cola 3Ε Πάτρας: Ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στις απολύσεις

Ότι θα συνεχίσει τον αγώνα με κάθε μορφής πάλη για την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου που απολύθηκε επειδή αντιστάθηκε στα σχέδια της εργοδοσίας για απολύσεις, δηλώνει το Σωματείο των εργαζόμενων στο εργοστάσιο της Coca Cola στην Πάτρα.

Ο εργαζόμενος, Ανδρέας Κανελλόπουλος, απολύθηκε γιατί δεν δέχτηκε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα των «εθελούσιων» αποχωρήσεων.  Προσέφυγε στα δικαστήρια και πέτυχε την πρώτη απόφαση για να γυρίσει στη δουλειά του, ενώ η προσφυγή του συζητιέται στις 13 Φλεβάρη.

«Στα σχέδια της εταιρείας για "εθελούσια" -στην πραγματικότητα απόλυση- δεκάδων συναδέλφων μας και με την ανεργία να φλερτάρει με το εφιαλτικό 30%» το σωματείο είχε ένα και μόνο σύνθημα: καμιά θυσία για την πλουτοκρατία» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το σωματείο και επισημαίνει:

«Ο πολυεθνικός όμιλος  Coca Cola 3Ε αξιοποιώντας το νομοθετικό οπλοστάσιο της ΕΕ της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ και με πρόσχημα την κρίση έχει απολύσει το τελευταίο χρόνο 1.400 συναδέλφους πανελλαδικά δίνοντας 140 εκατ. ευρώ για κίνητρα «εθελούσιας» αποχώρησης. Από τη μία μας λένε ότι ο όμιλος δεν αντέχει τόσους εργαζόμενους και από την άλλη δίνουν 140 εκατ. ευρώ για τις εθελούσιες, κι αυτό γιατί θέλουν να προσλάβουν εργαζόμενους με 500 ευρώ μισθό. Στα σχέδια της εταιρείας αντιστάθηκε ο συνάδελφος Ανδρέας Κανελλόπουλος που δεν δέχτηκε τις προτάσεις της εταιρείας και για το λόγο αυτό απολύθηκε. Το ΔΣ του σωματείου και οι συνάδελφοι με επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας αποφασίσαμε να αντισταθούμε στην απόλυσή του και να διεκδικήσουμε την επαναπρόσληψή του. Σε πρώτη φάση, με απόφαση του δικαστηρίου ο συνάδελφος γύρισε πίσω στην δουλειά  του.

Το σωματείο μας στηρίζει αυτό το δίκαιο και αυτονόητο αίτημα του συναδέλφου μας, το δικαίωμα στη δουλειά και θα βρεθεί στο πλευρό του με κάθε μορφής πάλη για την επαναπρόσληψή του. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος σε όλες τις πρωτοβουλίες του σωματείου για να ακυρώσουμε τα σχέδια της εταιρείας. Να επιδείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και να στηρίξουμε με την παρουσία μας στο δικαστήριο στις 13 του Φλεβάρη το αυτονόητο δικαίωμα του συνάδελφου στη δουλειά».
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου