Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Εργαζόμενοι μέσω ΜΚΟ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στην Ομόνοια


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή εργαζομένων στα 5μηνα προγράμματα μέσω ΜΚΟ, στις 13.30, στην Ομόνοια. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Στην ανακοίνωση-κάλεσμα της Συντονιστικής σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα δούλευαν με τους χειρότερους όρους:

«Αυτή η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ήρθε να υλοποιηθεί κατά γράμμα από Δήμους και Περιφέρειες. Είναι απαράδεκτο, δημοτικές αρχές να εκμεταλλεύονται τους άνεργους και να γεμίζουν τις τσέπες των ΜΚΟ. Θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τη χρηματοδότηση για να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες τους σε προσωπικό. Και αφού δεν έκαναν ούτε αυτό, τώρα μας ζητάνε να δουλέψουμε εθελοντικά (!) γιατί οι δήμοι δεν έχουν λεφτά! Δε θα τους κάνουμε τη χάρη να δουλεύουμε τζάμπα, όταν είμαστε αναγκασμένοι να πληρώνουμε ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε. Οι περίπου 1.500.000 άνεργοι, και μαζί μ' αυτούς κι εμείς πλέον, δεν ζητάμε χάρη, ούτε ελεημοσύνες. Διεκδικούμε: Καταβολή όλων των δεδουλευμένων, σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα, να μην καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, επίδομα ανεργίας και άμεσα μέτρα προστασίας όλων των ανέργων, να καταργηθούν τώρα όλα τα χαράτσια και να σταματήσει η φοροληστεία.

Ο αγώνας συνεχίζεται όσο υπάρχουν ανάγκες!

Γι' αυτό απαιτείται η ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς μέσα από τη Συντονιστική Επιτροπή, η οργάνωση στο Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, που ήταν στο πλευρό μας από την πρώτη στιγμή».
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου