Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Διαπιστευτήρια Τσίπρα σε ΕΕ και ντόπια αστική τάξη

Τα διαπιστευτήριά του ακόμα μια φορά έδωσε στην ΕΕ και την ντόπια αστική τάξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Α. Τσίπρας με την ευκαιρία επίσκεψής του στο μπλόκο των αγροτών του Ορχομενού, για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στην αγωνιζόμενη αγροτιά, που παλεύει για την επιβίωσή της.
Δεν παρέλειψε λοιπόν να παρουσιάσει και να διαφημίσει την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) ότι δεν έχει τα κακά αποτελέσματα στις άλλες χώρες-μέλη, που έχει στην Ελλάδα, γιατί οι άλλοι(!) την «χειρίστηκαν πολύ πιο ευέλικτα και πιο έξυπνα στις δυνατότητες που είχαν».
Έτσι είναι οι αυταπάτες που θέλει να καλλιεργεί και να κοροϊδεύει για την ΕΕ των μονοπωλίων, την οποία στηρίζει και υποκλίνεται. Μήπως αγνοεί, ηθελημένα βέβαια, ή επιμελώς το κρύβει ότι και στις άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ καταστρέφονται το ίδιο οι μικροί και μεσαίοι αγρότες που έχουν απομείνει, όπως ακριβώς και στην Ελλάδα. Γιατί αυτός είναι ο στόχος της ΚΑΠ και των αναθεωρήσεών της. Η κυριαρχία της μεγάλης αγροτικής καπιταλιστικής επιχείρησης.

Αυτόν το στόχο εξυπηρετεί και η νέα ΚΑΠ 2014-2020, που είναι η συνέχεια των προηγούμενων. Εξάλλου αγροτικές κινητοποιήσεις έχουμε και στα άλλα κράτη-μέλη (πρόσφατα στη Γαλλία), ακόμη και έξω από το Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο αγροτών από αρκετές χώρες-μέλη ταυτόχρονα. Άραγε για ποιο λόγο διαμαρτύρεται και εκεί η αγροτιά;
Φυσικά, τα ίδια έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ και για την καπιταλιστική οικονομική κρίση και τα μνημόνια, ότι ήταν ελλαδικό ιδιαίτερο φαινόμενο, λες και μνημόνια δεν έχουν και τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, που υλοποιούν τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις (κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων και υπηρεσιών, φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις, κατακρεούργηση εργασιακών δικαιωμάτων κ.ά. για κερδοφορία του κεφαλαίου), καταδικάζοντας τους λαούς σε μόνιμη λιτότητα και μεγαλύτερη εκμετάλλευση για να έχουν κέρδη τα ευρωπαϊκά μονοπώλια.
Καθησύχασε βέβαια και την ντόπια αστική τάξη, για τη μορφή πάλης που θα ακολουθήσουν οι αγωνιζόμενοι μικρομεσαίοι αγρότες. Αφού φρόντισε να τους νουθετήσει να φερθούν με «έξυπνο τρόπο» για να έχουν «τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας». Δηλαδή αυτά που προπαγανδίζουν τα πανελλαδικά κανάλια των Μπόμπολα, Αλαφούζου, συγκρότημα Λαμπράκη, Βαρδινογιάννη κ.ά. Να μην κλείσουν οι αγρότες τους δρόμους, γιατί τότε η καταστροφή!
Και όμως, όποιος σκεφτεί, θα καταλάβει ότι η αγροτιά ανοίγει δρόμους με τους αγώνες της. Σε αυτούς τους δρόμους πρέπει να συναντηθεί η εργατική τάξη, η φτωχή αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι, τα κινήματα της νεολαίας, των γυναικών, των συνταξιούχων. Να συντονίσουν τη δράση τους για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μακιγιάρει και να πείσει ότι εξανθρωπίζεται για να παγιδεύσει και εγκλωβίσει λαϊκές μάζες που δεν βολεύονται στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την αδικία.

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου